- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Aktív témák
-
Sergio
csendes tag
Sziasztok!
A probléma még mindig fenn áll... :((((
Szóval, a memória rendesen 333mhz-re van állítva, a szorzó pedig az eredeti 12,5 van.
Ha elkezdem emelni a Cpu Fsb-jét szépen felmele 133Mhz-ről, akkor minden jól megy egészen 149Mhz-ig! Ilyenkor választani is tudok a memória sebessége közül. Pl. auto, 298, 3.. (a 300-as értéket pontosan nem tudom)!
És ezek után jön a baj!!!!
150Mhz-es Cpu Fsb-nél, vagy annál fentebb kiírja a Bios szép piros betűkkel, hogy a megemelt Fsb miatt a memória nagyobb vagy pont egyenlő mint 333Mhz. Ennek ellenére a memória Biosban csak 300Mhz-es értéket ad!!!!!!
Na ez mitől van! És a gép be sem kapcsol ilyen értéknél!!!!!
Konfig.: Asus A7V8X-X, AMD Athlon XP 2000+ ThorougB, Kingston 333Mhz 256Mb DDR. -
Sergio
csendes tag
A processzorom Thoroubred B-típusú! Amúgyszerintem ki van lockolva mert tudom a szorzót állítani felfelé!
A memóriámn pedig nincsen magasabra állítva a kelleténél!
Pl.: Cpu 150 Mhz (amit már nem bír), a memória 300Mhz, a szorzó pedig vissza van véve, a Cpu Vcore-ja 1,75V (az alap 1,65)!
Az lenne a kérdésem hogy ez normális hogy csak 149-et bír, vagy esetleg valami hardverhiba, vagy szerencsétlen hardverelemet fogtam ki vásárlásnál??? -
Sergio
csendes tag
Köszönöm mindenki segítségét, de a probléma továbbra is fennáll!!!!
Egyszerűen nem hajlandó az Fsb 149Mhz fölé menni, mert ilyenkor a gép el sem indul!
A hűtés rendben van, azzal nem lehet gond!
De akkor minek van baja????
Kérlek segítsetek!!! -
Sergio
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus A7V8X-X alaplap, AMD AthlonXP 2000+-os procival és 256Mb Kingston 333Mhz-es CL-2,5 memóriával!!!
Szeretném tuningolni a gépet, elolvastam egy csomó fórumot, de ennek ellenére nem értek valamit!
Levettem a szorzót 12,5-ről 10-re, majd ezek után elkezdtem emelni a Cpu sebességét! Minden sikeresen megy egészen 149Mhz-ig! Ha ez az érték fölé szeretnék menni, akkor valami olyat ír ki a gép Bios-ban hogy a memória nem egyenlő a 333Mhz-el! Ennek ellenére 150Mhz-et mutat a Bios-ban!
Bárhogy is számolok elvileg 166Mhz-es Fsb-nél kellene 333Mhz-en futnia a memóriának, amit tudnia is kell!!! De akkor miért nem megy 149Mhz fölé???
Előre is köszönöm mindenki segítségét!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged