- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakter24
őstag
Egyet még kérdeznék olyantól, akinek A8-5500 APU és Dual-ban használt VGA-ja van.
Ha egy monitort kötök az int. VGA-ra, és egy TV-t mondjuk a dedikált VGA-ra, akkor melyiken lesz kép, vagy ezt tudom szoftveresen szabályozni (mondjuk, hogy mindkettőn legyen az ismert módok valamelyikén, klón, kiterjesztett, stb) ?
Plusz pontért: Ilyenkor melyik kártya min dolgozik, vagy azt a driver megoldja, ne foglalkozzak vele?
Azért kérdezem, mert eddig az az apróság elkerülte a figyelmem, hogy ugyan tudok kötni két megjelenítőt az Asrock ITX--es csúcslapjára, de nekem 2 HDMI kellene, és azt nem tudom megoldani
Szóval muszáj vennem VGA-t is az APU mellé emiatt, de ha nem megy Dualban sem, ahogy én gondom, akkor meg valami HDMI osztót, vagy átkapcsolót kell szerezzek. Ilyet is ajánlhattok, ha van valakinek esetleg, de ez már az OFFnak is az OFFja
Thx
-
bakter24
őstag
Scythe Grand Kama Cross Rev. B
Az még semmi, de egyedi házat is építek a rendszernek fából. Többek közt ezért is vettem APUs CPUt, mert ez a hűtő nem ijed meg, ha melegszik alatta a cucc
Addig nem veszek dedikált VGA-t, amíg ez is elég.
-
bakter24
őstag
A hűtés elég lesz, remélem. A képen látható elrendezésben lesz beépítve, a nagy venti éppen oda fúj. De inkább alulfeszelem, azon nem múlik.
update.: Ha találok olyan bordát, ami a hosszt kiadja, akkor vágok rá egy csíkot pluszban. Köszi az infót.
-
bakter24
őstag
Direkt vettem APU-s procit, mert egyrészt ritkán játszom, lehet elég is lenne az int.VGA is, másrészt viszont ha megoldható lenne, amit szeretnék, akkor egy csapásra megoldódna az a gondom is, hogy: HTPC üzemmód = kép a TV-n, játék üzemmód = kép a Monitoron.
Az a baj, hogy BIOSban nem tudom letiltani a dedikált VGA-t, csak az integráltat. Van olyan opció, hogy melyik az elsődleges VGA, de az szerintem nem tiltja le a dedikáltat.
Ez a ZeroCore a 7-es sorozatnál mindnél működik?
Van itt olyan, akinek A8-5500 van és mellé egy 7770-körüli VGA? Pár fogyasztás-mérést kérnék tőle, mielőtt vennék potyára egy VGA-t
-
bakter24
őstag
Sziasztok!
Egy spéci kérdésem lenne: Olyan VGA átkapcsolás megoldható szoftveresen asztali procikkal (konkrétan A8 5500 @ 7560D APU-val) mint a notebookoknál? Konkrétan Power Xpress féle megoldásokra gondolok.
A konkrét szitu: Vettem egy miniITX-es Asrock lapot, hozzá az említett procit. Külön VGA-t még nem vettem, olyat fogok venni, ami a lentebb vázolt módon tud működni. A gépet két jól körülhatárolható feladatra szánom:
1. Általános kiszolgáló 7/24-ben (zene, torrent, és HTPC feladatok) -> Erre az integrált APU ideális, üresjáratban 29W a rendszerem, maximálisan szuper.
2. Játékra, dedikált VGA-val, mivel a lapon van 16xPCIe, így tudnék egy erős VGA-t játékra fogni. Viszont a fogyasztás sok lenne, ha csak a dedikált VGA lenne a rensszerben, és az integrált mondjuk le lenne tiltva, vagy eleve olyan procit vettem volna, amiben nincs is.
Viszont az lenne a jó, ha ez a két funkció egyszerre működne, tehát mikor elindítok egy játékot, akkor váltson a dedikált VGA-ra a rendszer. Akár automatikusan, akár kézzel, de mindenképpen szoftveresen. Ne kelljen a kártyát kiszednem.
Tehát NEM azt akarom, hogy a két kártya Hibrid Crossfire módban működjön, hanem, hogy váltani tudja köztük a funkciónak megfelelően.
Na erre mondjatok nekem okosságot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- E-roller topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged