- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
Smithy87 #6552 üzenetére
Új gép vásárlásánál szerintem felejtsd el a DG-t. Ugyanannyi pénzből összeraksz egy gyorsabb, kevesebbet fogyasztó és stabilabb rendszert CPU+dVGA párossal. Az APU jó dolog de jelenleg leginkább csak annak (az egyébként nagyon is széles) rétegnek akinek elég az IGP teljesítménye.
Ha belefér a költségvetésbe én mindenképp 4 magos verziót vennék, ma már elég jól kihasználható.
-
Simid
senior tag
Milyen procival? Mert ugyanebbe a lapba nekem is mennek minden gond nélkül a 2400-as beast ramok, de 750K-val, IGP nélkül. Szóval pont nem ér semmit a gyors ram (későbbi fejlesztés miatt vettem én is). A kérdés az, hogy IGP mellett megy-e stabilan.
Dany007: Ha nem zavar a hangja a gyárinak akkor végűlis elég. Nekem szintén mATX lapban a Xigmatek Gaia csak az első slotot takarja de azt is elég magasan. A beast nem férne be alá, de amúgy is a 2-4 slot ajánlott dualra, szóval nem gond.
-
Simid
senior tag
válasz
frescho #6135 üzenetére
Valóban elég furcsa, hiszen a FarCrynál a i5-2500K-t konkrétan az összes tesztelt AMD cpu megveri a frame delay tesztben, ami elég hihetetlen. Próbálok még ilyen teszteket keresni, de gyanítom, hogy az újabb játékoknál ez korántsem akkora probléma. Az FX topicban is eljött ez, hogy az AMD procik lényegesen jobban teljesítenek az újabb motorokkal. Van azért craft az AMD procikban, csak úgy tűnik tényleg időbe telik míg megtanulják kihasználni.
Az utolsó bekezdést nem konkrétan neked szántam, csak egy általános kifakadás volt.
Elég sokszor látni, hogy i5 procikat ajánlgatnak közepes VGAkhoz mondván, hogy "jó ha van alatta erős CPU" meg "az AMD microlaggol, játékra csak Intel jó". Aztán az igazság az, hogy nagyon kevés játék van ahol ez ténylegesen vissza köszön és ott is inkább az optimalizálással van a gond, nem a hardverrel. BF3 multi valszeg kivétel, ott szinte mindenki azt mondja, hogy érdemes komolyabb CPU, mert a fizika számítás elég megterhelő. Tapasztalatom nincs (és teszt sem nagyon), de ha ennyien mondják akkor nyilván így van.juve600: Nem is kétlem, nekem is nagyon bejött ez a páros. Nem gondoltam volna, hogy FC3-t úgy végig tudom tolni high beállítással, hogy meg sem röccent. Mondjuk nem is volt 60FPS, de ez engem nem érdekel, az a lényeg amit tapasztalok, nem amit egy program mér.
-
Simid
senior tag
válasz
frescho #6127 üzenetére
Amikor év végén gépet újítottam erősen gondolkodtam, hogy HD7850-t teszek a 750K mellé. Végül költséghatékonyságból 7770 lett, de továbbra is úgy gondolom, hogy lett volna értelme. A tesztek alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy FHD vagy felett csak nagyon kevés játék profitál az erős CPU-ból, vagy profitál ugyan de olyan FPS értékek mellett amit a monitorom meg sem tud jeleníteni.
Én nagyon egyszerűen állok ehhez a kérdéshez. Ha megvan minden körülmények között a min 30fps akkor onnantól engem nem érdekel. Erre te korábban azt írtad, hogy ez önmagában kevés lehet, mert fontos a frame késleltetés. Ebben biztos van igazság, találtam is egy érdekes tesztet: [link]
Ez alapján egy 5800K bőven játszható szintet teljesít, a legkomolyabb beállítással is. Egy 680-t nyilván nem tud meghajtani, de elnézve az FPS értékeket egy HD7850-et biztosan és őszintén szólva engem egyáltalán nem érdekel, hogy min 42 vagy 47 FPS.
A legjobb viszont a frame késleltetés teszt. Itt az 5800K mindenkit maga mögé utasít az általad is említett FarCry 3-ban (hozzá téve, hogy két proci kivételével az összes bőven az elfogadható szinten belül van). Az összes többi tesztben is jó e tekintetben. Ennek a procinak (APUnak) a szintjét egy 750K tuning szinte biztosan hozza, akár alulfeszelve is, legalább is nekem ment.Szóval érdemes lenne végig gondolni, hogy kinek mit ajánlgattok, mert elképzelhető, hogy a 19eFT-os és a 40eFt-os proci között semmi különbség nem lesz, még komolyabb videokari mellett sem. Érdekes mód ha egy kisebb VGA limit van egy játékban akkor sokan bepánikolnak, hogy benne maradt 5eFT érték a kártyában. De ha emiatt +30e-t költ egy izmosabb CPUra az már oké...
-
Simid
senior tag
válasz
Strix Aluco #5182 üzenetére
A HD6670 DDR3 szintje kb.
-
Simid
senior tag
válasz
#90933760 #4474 üzenetére
Legalább is én nem nagyon tudom megmondani.
Nem tudom mire vagy kíváncsi pontosan, de ha tényleg jön a Kaveri jövő év elején akkor az lehet, hogy fog működni DG-ben a GCN alapú kártyákkal (HD7750/7770), talán ott már több értelme lesz a DGnek (főleg ha megoldják a váltást a dVGA és az IGP között). Az IGP teljesítményben is biztos lesz egy jelentősebb növekedés a GCN miatt. -
Simid
senior tag
-
Simid
senior tag
válasz
#90933760 #4465 üzenetére
Van talán olyan FM2-es alaplap amin van integrált GPU?
A Trinity APU csak DG módban tud "párosodni" és azt is csak néhány 65xx/66xx kártáyval.Dani_Kp: Szerintem a DG-t el kellene felejteni. Csak akkor van értelme, ha már van egy 6670ed mondjuk és csak új procit szeretnél mellé. Új konfignál a 750K+HD7750 gyorsabb, olcsóbb és valszeg kevesebbet is fogyaszt mint az A10-5800K+6670. Ráadásul kompatibilitási és driver problémák sem leszenek a DG miatt.
-
Simid
senior tag
válasz
attiati #3486 üzenetére
Szerintem egyikkel sem nyúlhatsz mellé, ezek már azért nem alsó kategóriás lapok. Említettek korábban valamit, hogy a Giga lap nem kapott újabb BIOS-t. Nem tudom ez mennyire lehet probléma, de talán emiatt érdemes lehet az ASrockot választani. (Én kb ilyen apróságok miatt döntöttem végül az ASrock mellett)
-
Simid
senior tag
Lehet a legolcsóbb ASrockok és a mITX problémásak, de akkor azokat el kell felejteni. Szerencsére még a felső kategóriás lapjaik is nagyon jó árban vannak, én az extreme4-m lappal teljesen meg vagyok elégedve. Az egyetlen probléma vele, hogy Kingston Beast ramok nem mennek 2400-on csak 2133-on, de erre számítottam.
Lehet egy 5800K-hoz megéri a legdrágább lapokat venni, de én egy 19.000Ft-os proci alá nem akarok 30ért lapot venni és 20 körül ASrock tűnik a legjobbnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Formula-1
- PlayStation 5
- Microsoft Excel topic
- Trollok komolyan
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged