- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekati
csendes tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13506 üzenetére
"mikrolagg", na ehhez nem értek.
De a 6670 és 7750 példánál maradva a kártyák önmagokban is teljesítenek egy bizonyos szintet, meg maguk az APU/IGP-k is ugye, külön-külön.
Csak DG-ben karöltve a kettő meg valahogy nekem úgy látszik nem az igazi.
Gondolná a laikus, hogy a kettő teljesítménye "összeadódik", de hát persze ez nem így van.
Szerintem irreálisan, kevésbé gyors %-os értelemben, így pl én ezt a DG módot majdnem tök feleslegesnek tartom.Kinek elég integrált, vesz APU-t, és ezáltal int. cucc...
Kinek nem elég, akkor dVGA.
A régóta ismert CrossFire-ba kötött két kártya összteljesítménye %-os teljesítményben sokkal jobb, mint egy APU/IGP+VGA DG mód.Csak nekem olyan, mint ha ezzel visszafele butulnánk
Kicsi off, de ez így most pont olyan, mint pl egy R7 240 kártya kadása... Ha ingyen adnák sem kellene.
-
kerekati
csendes tag
Köszi srácok!
Ebben az esetben viszont akkor egy újabb kérdés merül fel bennem.
Mi helyzet volna mondjuk akkor, ha APU és kompatibilis VGA esetén Dual Graphics-ban mőködne a kettő?Ez esetben milyen sebességű RAM-ra lehetne vajon szükség?
Ebben az esetben is "irreálisan" sok volna az a 2133?Nehéz, de próbálok néhány évre (2-4) előre tervezni, ez lesz az utolsó platformváltás. Későbbiekben alaplapot és ramot többet nem szándékozom már cserélni. Ezért gondolkodom most FM2+-ban.
Mert 1600Mhz-hoz elég volna egy AM3+ platform is. -
kerekati
csendes tag
Üdv!
Srácok, kérhetnék egy kis segítséget?Adott egy FM2+os alaplap (a88x), ami hivatalosan kezeli a DDR3-at 2133, O.C. nélkül. (O.C.-val 2400Mhz, és kis extra a PCI-e 3.0, bár ez felesleges, még nincs hozzá "Kaveri")
Ebbe adott volna pl. 2x4GB 2133Mhz (O.C. nélküli) RAM KIT.
Viszont pl egy Athlon II X4 760K proci "csak" DDR3-1866-ot tud kezelni.
Ezért gondoltam -Kaveri hiányában- beletolni a lapba most egy A10-6800k-t, mivel a leírása szerint hivatalosan kezeli a DDR3-2133-at.
Ideiglenesen most használni kellene az IGP-t, mert külön VGA hiányában szükség volna rá.De...
Később bővítve lenne egy dedikált VGA-val.És mindezt elvileg alapban kellene teljesíteni, mindenféle tuning és O.C. nélkül.
Az a baj, hogy nincs még FM2+os CPU külön, csak APU.A kérdésem az volna: hüle kérdés, de a DDR3-2133 kezelése miatt maradhat menne az A10-6800k továbbra is? Vagyis gondolnám külön VGA-val használva a rendszert maga az APU(cpu része) továbbra is kezelné a 2133Mhz RAM-ot függetlenül attól, hogy az IGP-re már "nincs szükség". Gondolom ez így van.
Csak mert -bár drágább az APU- jól gondolom, nem célszerű talán ebben az esetben már egy Athlon II X4 760K-ra kiadni -hiába olcsóbb-, hiszen a 2133-as ramokat tuning nélkül 1866-on vinné.Vagy a 760K megküldhető volna annyira, hogy elboldoguljon 2133-on?
Meg köszönném, ha valakinek volna ezzel kapcsolatban tippje, tapasztalata, tanácsa, bármi...!?
Üdv: Ati
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen program, ami...?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest