Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kerekati

csendes tag

válasz B.Á.L.!.N.T #13506 üzenetére

"mikrolagg", na ehhez nem értek. :D

De a 6670 és 7750 példánál maradva a kártyák önmagokban is teljesítenek egy bizonyos szintet, meg maguk az APU/IGP-k is ugye, külön-külön.

Csak DG-ben karöltve a kettő meg valahogy nekem úgy látszik nem az igazi.
    Gondolná a laikus, hogy a kettő teljesítménye "összeadódik", de hát persze ez nem így van.
    Szerintem irreálisan, kevésbé gyors %-os értelemben, így pl én ezt a DG módot majdnem tök feleslegesnek tartom.

Kinek elég integrált, vesz APU-t, és ezáltal int. cucc...
    Kinek nem elég, akkor dVGA.
    A régóta ismert CrossFire-ba kötött két kártya összteljesítménye %-os teljesítményben sokkal jobb, mint egy APU/IGP+VGA DG mód.

Csak nekem olyan, mint ha ezzel visszafele butulnánk :F

Kicsi off, de ez így most pont olyan, mint pl egy R7 240 kártya kadása... Ha ingyen adnák sem kellene. :(

• kerekati

csendes tag

Köszi srácok! :)

Ebben az esetben viszont akkor egy újabb kérdés merül fel bennem.
    Mi helyzet volna mondjuk akkor, ha APU és kompatibilis VGA esetén Dual Graphics-ban mőködne a kettő?

Ez esetben milyen sebességű RAM-ra lehetne vajon szükség?
    Ebben az esetben is "irreálisan" sok volna az a 2133?

Nehéz, de próbálok néhány évre (2-4) előre tervezni, ez lesz az utolsó platformváltás. Későbbiekben alaplapot és ramot többet nem szándékozom már cserélni. Ezért gondolkodom most FM2+-ban.
    Mert 1600Mhz-hoz elég volna egy AM3+ platform is.

• kerekati

csendes tag

Üdv!
    Srácok, kérhetnék egy kis segítséget?

Adott egy FM2+os alaplap (a88x), ami hivatalosan kezeli a DDR3-at 2133, O.C. nélkül. (O.C.-val 2400Mhz, és kis extra a PCI-e 3.0, bár ez felesleges, még nincs hozzá "Kaveri")
    Ebbe adott volna pl. 2x4GB 2133Mhz (O.C. nélküli) RAM KIT.
    Viszont pl egy Athlon II X4 760K proci "csak" DDR3-1866-ot tud kezelni.
    Ezért gondoltam -Kaveri hiányában- beletolni a lapba most egy A10-6800k-t, mivel a leírása szerint hivatalosan kezeli a DDR3-2133-at.
    Ideiglenesen most használni kellene az IGP-t, mert külön VGA hiányában szükség volna rá.

De...
    Később bővítve lenne egy dedikált VGA-val.

És mindezt elvileg alapban kellene teljesíteni, mindenféle tuning és O.C. nélkül.
    Az a baj, hogy nincs még FM2+os CPU külön, csak APU.

A kérdésem az volna: hüle kérdés, de a DDR3-2133 kezelése miatt maradhat menne az A10-6800k továbbra is? Vagyis gondolnám külön VGA-val használva a rendszert maga az APU(cpu része) továbbra is kezelné a 2133Mhz RAM-ot függetlenül attól, hogy az IGP-re már "nincs szükség". Gondolom ez így van.
    Csak mert -bár drágább az APU- jól gondolom, nem célszerű talán ebben az esetben már egy Athlon II X4 760K-ra kiadni -hiába olcsóbb-, hiszen a 2133-as ramokat tuning nélkül 1866-on vinné.

Vagy a 760K megküldhető volna annyira, hogy elboldoguljon 2133-on?

Meg köszönném, ha valakinek volna ezzel kapcsolatban tippje, tapasztalata, tanácsa, bármi...!?
    Üdv: Ati

Új hozzászólás Aktív témák