Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus
üzenetére
Mert már volt több is régebben. Nem kockáztatok.
ASRocknál ugyanúgy megvannak a longlife alkatrészek, mint a többi lapnál, egyébként több ismerősöm is hajt ASRock lapot évek óta gond nélkül, bár a legtöbb Inteles.
SB topicba vissza-visszatérve éppen a minap olvastam, hogy MSI-n nincs offset beállítás. Nem tudom, AMD-nél ez mennyire működik (van-e egyáltalán), de Intelnél ennél pöpecebbül semmivel nem lehetett belőni a tuningot. 4.6GHz-en még -0,1V-ról indult a proci, és minden energiatakarékos funkció működött.
Épp az imént láttam, hogy megy az X4 is.AMD VGA-t akkor veszek legközelebb, ha majd az nV csinálja a drivert hozzá.
Ráadásul jobb az nV-k ár/érték aránya (tuning, PX, stb). Ma pl. nincs a piacont GTX650ti boost-nál jobb kari ilyen szempontból. Az AMD sokkal jobban tenné, ha a drivereivel foglalkozna, nem az "agresszív játéktámogatással". Még mindig mindenki a csodadrivert várja hóanpról hónapra, hol itt, hol ott bugzanak a meghajtói (nincs egy hete, hogy egy ismerősöm fonta be a haját a legfrissebb miatt, és győztem helyrerakni a cuccot), nV topicok meg kb. kihaltak, főleg ezen a téren.
Azok a programok, amelyeknek kell a CUDA, nem mennek OpenCL-lel, OCL-t viszont tud az nV is.frescho: XIII, Republic Commando (azt lehet trükközni, szar grafikával fut), amelyek most kapásból eszembe jutnak, de volt még néhány, amely pl. elindult, egy darabig ment is, aztán egyszer csak elszállt.
Hát nagy kérdés, hogy milyen beállításokkal játszik az ember. Ha maximálissal és full HD-ben, elég a C2D. A GTC560-amat kihajtottam egy E5800-zal 3,7GHz-en (tesztek a honlapomon), ergo a 7770 alá sem kell komolyabb vas. Az tény, hogy a 4 magot támogató játékok sok esetben jobban futnak 4 magos procival, de olyat sem tapasztaltam C2D-n, hogy azok ne lettek volna 2 maggal is játszhatóak. Persze, nyilván nem tudtam minden létező játékot kipróbálni, de inkább a grafikai szegényesség az oka annak, ha CPU-limitet találsz, amin az AMD drivereibe épített "optimalizációkat" ismerve nem lehet csodálkozni (akad elég képmentés a neten).

Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Futás, futópályák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Nyaralás topik
- Éjszakai műszak
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A25 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060Ti 16GB GameMax Aero Mini ECO ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ráadásul jobb az nV-k ár/érték aránya (tuning, PX, stb). Ma pl. nincs a piacont GTX650ti boost-nál jobb kari ilyen szempontból. Az AMD sokkal jobban tenné, ha a drivereivel foglalkozna, nem az "agresszív játéktámogatással". Még mindig mindenki a csodadrivert várja hóanpról hónapra, hol itt, hol ott bugzanak a meghajtói (nincs egy hete, hogy egy ismerősöm fonta be a haját a legfrissebb miatt, és győztem helyrerakni a cuccot), nV topicok meg kb. kihaltak, főleg ezen a téren.