- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Aktív témák
-
Polesz
addikt
Igaza van. Elég egy sima 100-as hálókari is. Mondjuk ha nagyon venni akarsz deszkát és jót én az Abit KV7 mellé tennék egy X-et. Nekem is ez van és a hangkártyája valami isteni (Sensaura). Első lap amiből nem tiltottam le. A Sata vezérlő is korrekt és a 2000+-os proci 2600+-ként vígan szalad benne. Via-s lapokat mindig is jobban csíptem.
És pl nálunk bruttó 18.500,- itt Egerben.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
Minek neked Gb NIC, elarulnad?
SZVSZ 3com905tx-m vagy vmi intel8255x-s chipes 100Mbps-s kutyut nezegess, az ADSL/Chello ettol nem lesz gyorsabb, a masolast meg a HDD nem tudja kovetni...szerinted 100-110MB/sec-t melyik HDD tudna tartosan -vagy akar seek-elve- irni/olvasni?:U
hobizoli -
tiborc
csendes tag
Ha a Celeron helyett Duront veszel, akkor is jobban jarsz az AMD-vel.
Egy komoly boltban mar nem is javasoljak a Celeront. Az egyik nap elcsiptem egy beszelgetest: a vasarlo Celeront akart venni, mert hat ugye az Intel es P4 es milyen jol hangzik, meg hasonlok, es az elado javasolta neki, hogy Athlon XP-t vegyen, mert sokkal jobb a teljesitmenye (az ara kb. egyezik). Es tortent ez egy olyan boltban, ahol ezelott 2-3 evvel le akartak beszelni az AMD-rol es ra akartak beszelni a Celeronra (sikertelenul) mert hat ugye az Intel. De ez 2-3 evvel ezelott volt. Azota megvaltoztak. Rajottek ok is valamire: nem erdemes sz@rt arulni.
A bus kozotti kulonbseg az szerintem nagy atveres - marketing. A memoria minden esetben 133/166/200 MHZ-en uzemel, lehet a Celeronnak nagyobb savszelessege, de nem tud mit kezdeni vele. Ha Intelt akarsz akkor P4 de Celeron semmikep. A P4 pedig az ara miatt nem kell sok embernek. :DD
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
2500+ jó vétel 20 körül árulnak is itt a hardver piacon. A proci alá meg vagy viakt600-as alaplap ha nem akarsz igazán tuningolni (3200+-ként szinte 100% hogy megy! ,alapfeszültségen tehát semmit sem károsodik) Ha tuningolni is akarsz akkor nforce2-es alaplap(mindkettőből epox magbízható márka)
-
sh4d0w
félisten
Teljesen biztos, hogy egy 2500+ Bartonnal jobban jársz, mint egy 2600-as Celeronccsal. A P4 Celeronok is a P4-ek Netburst architektúrájára épülnek, ez a felépítés viszont nagyon érzékeny a cache memória méretére - ami ugye a Celeronoknál nagyon meg van nyirbálva. Ezenkívül az AMD a CPU-inál exkluzív szervezésű cache-t alkalmaz, ami azt jelenti, hogy egy éppen feldolgozás alatt álló adat csak az egyik cache-ben van meg, a másikban nincs (mert minek), míg ez Intel oldalon nem igaz - legalábbis én így tudom.
-
hungeek
senior tag
az intelprocik quadpumpedek az amd-k nem :) azért magasabb a p4ek fsb-je, mert az architektúra igényli a magas fsb-t, az amd más architektúra :)
egy valamit nem ajánlok: p4 celeron
nem azért mert szar, hanem azért mert az áráért egy jóval jobb teljesítményű amd-t kapsz
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest