Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Apple Watch
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Hát, azt hiszem tárgytalan, mert úgy tűnik nem szállítják ki Magyarországra.

-
janos666
nagyúr
Szerintetek (egyelőre csak úgy elméletben) mi történne, ha megrendelném EZT.
Egyszer (~1-1.5 éve?) rendeltem már egy műszaki cikket innen az Amazonról, bár akkor valahol 200$ körül volt a végösszeg, és valamivel erősebb volt a forint a dollárhoz mérve. De a lényeg, hogy felhívtak a vámhivataltól, hogy "töltse ki, írja alá, küldje vissza", mégsem számoltak fel semmi extra díjat. Csak egyszer fizettem a check out-nál.
Vajon ez is így jönne ki? Csak egyszer fizetnék, amit itt készámláz nekem, és vámot/ÁFA-t semmit tovább?
Vagy akkor mákom volt, vagy 200$ még nem lépett át valami küszöböt, vagy azt a műszaki cikket máshova sorolták (monitor kalibrátor volt, nem mindennapi dolog a vámon
).
Mert hát, elég masszívan le van árazva így karácsonyra, az itthoni árát nem bírnám kicsengetni, de ezt talán. -
janos666
nagyúr
Végül megkaptam az emailt, magyar volt a nyomtatvány, és csak azokat az adatokat írtam bele, amiket az UPS már eddig is tudott (név, cím, telefonszám, fuvarlevél szám), és mivel emailben küldtem vissza, így alá sem írtam rendesen (na jó, én aláírtam érintőkijelzőn stylussal, de szerintem ezt ők se hitték, hogy meg fogom tenni, nem hogy elvárták volna tőlem
). Ott érdekes mód azt pipálták be nekem előre, hogy futárnak fizetek vámot készpénzben, de mikor átvettem a csomagot nem kértek egy vasat se.
Azóta az amazonon is frissült a státusz deliveredre, és ott sincs utalás semmi járulékos költségre, illetve a bankszámlámat sem kurtították meg egy forinttal se. Akkor vagy nem szabtak ki rá vámot, vagy csak annyit, ami eleve bele volt kalkulálva a 35$-os szállítási költségbe (és nem véletlenül nem kérhettem az olcsóbb 4$-os postát). Vagy mákom volt.
Azért szép, hogy hétfő délután lekattintottam a rendelést, és szerdán ebéd után már itt is van a háznál az USA-ból.
-
janos666
nagyúr
Tegnap este lerendeltem az US-es Amazon-ról. Csak a prioritásos csomagküldő szolgálatot tudtam választani, sima postát nem, de még belefért a keretbe a végösszeg (elvileg bele volt már számolva/saccolva az adó/vám is), úgyhogy leokéztam.
Ma reggel (na jó, 9:58-kor
) telefoncsörgésre ébredtem (magánszám), és magyarul tudatta velem egy UPS alkalmazott, hogy el kéne faxolnom, vagy emaileznem egy nyomtatványt a vámoláshoz. Mondom fasza.
Utána mondta a nő, hogy a feladó vállal minden költséget (modjuk ettől még leráthatja az amazon a kártyámról, de ez még a jobb vezió, mintha a vámügynek kéne utalgatnom...), de attól még szükség lesz a nyomtatványra.
Mondtam oké, akkor emailben kérném, majd bediktáltam a címemet (gmail rendszerű mailbox címet). Kimásztam az ágyból, belőttem a gépet, és azóta se jött semmi.
Ilyenkor kit kell majd felhívni, ha nem jön meg a levél, és nem változik a státusz az UPS nyomkövetőjén? -
janos666
nagyúr
Soha nem rendeltem még így külföldről, segítenétek, hogy melyiket érné meg lerendelni magyar címre, forintszámláról fizetve (paypal-al)?
Ebay @ UK
Amazon @ US
Amazon @ UK
Nem igazodok el rajta biztosan, honnan mennyi lesz a tényleges postaköltség (az amazon nem számolja ki ha kosárba rakom, csak az UK-s free shippinget tolja...), illetve honnan mennyi adó mehet rá (látom amazonon lehet kérni, hogy ajándékként küldjék (a leírás szerint ilyenkor nem írják rá az árát se...)
Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Lightyear - befektetési app
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).