- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Szia!
Ha meg lesz az utódja, én vevő lennék a tiedre. Nekem ugyanis van 2db törött üveges, a háromból össze tudnék rakni talán egy működőt. Fiamnak jó lenne Youtube-ra.
De másnak is szól az üzenetem: ha lenne hibátlan üveges/kijelzős eladó példánya valakinek, ami hibás (pl. alaplap hibás vagy bármi egyéb), akkor érdekelne!
-
LV55
csendes tag
Halihó, koppkopp!! Kiváncsi vagyok, hányan maradtunk.
Az enyém még döcög. Átlag minden másnap megy, közben meg random újraindul, néha többször is egy nap, és időnként ez a folyamat 3 órán át is eltart. Forrósodik az aksija, néha nem olvas ujjlenyomatot, bezárja 2 másdoperc után az időjárás appot... A fotója és képernyője minőségét leginkább most utólag látom. És ráharaptam a kamerára, így berepedt (nem akarok róla beszélni). Szóval keresem az utódot, de egyelőre nem találok 110 alatt, és még az sem tökéletes (nekem).
-
-
Exian
addikt
Nincs keret az üvegen. Az üveg a keretből jön ki. Az marad a telefonon, süllyesztve van benne a kijelző+üveg. És igen, csak egyben cserélhető. ragasztva van az üveg és a kijelző. Nagyon spéci környezetben, megfelelő eszközökkel megoldható lenne csak az üveg cseréje, de az science-fiction kategória. Nálam 2db hever otthon törötten ebből a telefonból, ha lesz időm, cserélek rajtuk én is.
Szóval a lényeg, hogy ha megfelelőt rendelsz, akkor komplett kapod.
Én már amúgy 2-szer cseréltem.
Nem egy leányálom kivakarászni a törött üvegdarabokat, azt megsúgom
Én konkrétan ezt rendeltem már 2db-ot, de ennél van sokkal olcsóbban is már ugyanitt, de azokról nem tudok nyilatkozni, hogy a gyárival egyenértékű minőségűek e, ezek jók voltak, színárnyalatban volt minimális eltérés, kicsit kékesebb a színük, mint a gyárié, nem olyan meleg, de a képminőség és a felbontás a gyárilag megegyező.
-
olhgbr
csendes újonc
Sziasztok!
Enyém is hónapok óta hever törött kijelzővel a szekrényben.
Csak veszek bele egyet szerintem.
Annyi kérdésem lenne, hogy ugye ez ragasztva van az üveg az LCD-vel...
Ez tiszta.
A cserekijelzőn az a vékony fekete műanyag keret rajtavan, vagy nekem kell átmókolni majd? Mert ami nehézséget látok benne, az ez. 😁
Köszönöm szépen a válaszokat! -
Exian
addikt
Majd beszámolhatnál róla, hogy hogyan sikerült a csere. Illetve, pár hét elteltvével az akkuhoz is küldhetnél linket (ha már lesz tapasztalatod, hogy milyen a rendelt akku), a lányom telefonjában nekem is cserélnem kellene, mert már eléggé gyenge, naponta többször tölti. Fene megenné azt a nyavajás Tiktokot, ami annyira zabálja az akkuidejét
-
Exian
addikt
Nyugodtan lehet nagyobb teljesítményű.
Szerintem az akkucsere "szőkebarát", néhány apró csavart kell csak kicsavarni, majd lepattintani a belső műanyag borítást és már ott is van az akku csatlakozó. Ehhez nem kell különösebb szakértelem.
A legfontosabb kérdés, hogy van e hozzá megfelelő csavarhúzód. Én amikor rendeltem a kijelzőket, mindig küldtek hozzá csavarhúzót, nagyon apró kell hozzá.
Persze ezt nehéz eldönteni látatlanba, de próbálj minél jobb minoségű akkut rendelni. Ha találsz gyárit, az a legjobb, bár szerintem nem nagyon van.
-
LV55
csendes tag
Van annyira egyszerű, hogy egy "szőke" is megcsinálja?
(Láttam, van róla videó is neten.)
Illetve láttam ebayen is, alin is árban nagyon különböző aksikat, lehet különbség? Ja igen, és pont ugyanakkorát kell belrakni vajon, mint volt? Mert alin 3500 mAh is van. (első felületes keresésre adta ki ezeket, nem mélyedtem el). Köszi a segítséget. -
Exian
addikt
Két ilyen telefon van a családban. Lányom használja már csak, az akku 2 éven túl eléggé szétmegy.
Akkut nem cseréltem még, ellenben üveget+kijelzőt már többször is, most fogok harmadszorra az egyiken
, mert megint törött az egyiknek az üvegje. Ilyenkor az akkut is ki kell műteni, egyáltalán nem bonyolult, szóval az akku csere elvégezhető otthon is, csak az akkut kell megrendelni. Néhány csavar + egy kis csatlakozó tartja.
-
LV55
csendes tag
Hahó, van itt még valaki?
Én még nyűvöm. Igaz, az aksi kezd merülni. Na nem úgy mint a Nokia 3210, ez naponta többször merül, gyorsan főleg a vége felé, és piszok lassan tölti cserébe (bármilyen töltővel) . Cserélt valaki aksit szakszervíz (és +xx ezer szervízdíj) nélkül? Megéri egyáltalán?
-
LV55
csendes tag
Persze, hogy használom, az enyém még sak 1 éves múlt szeptemberben!
És (koppkoppkopp) egyelőre nins baja, legalábbis említésre méltó.
(Elnézést, a gépemen viszont tegnap óta eltűnt a C betű, ezt idemásoltam de már a herbáriám tele a másolgatással).
Hát, lassan nem sokan maradunk... -
Kadzsor
csendes tag
Nálam is marad egyenlőre, de ha játszani akarok az androidos Rome Total War-ral, akkor váltanom kell
-
Exian
addikt
Mint topiknyitó és a készülék cikkírója, "kötelességem bejelenteni", hogy nyugdíjba küldtem a POP 4S telefonomat, bár ezt a posztot is erről írom, de 2 hete egy Huawei Mate 20 Lite a fő eszközöm, mert bár nem számítottam rá, de a szolgáltatóm ~77e Ft készülékkedvezménnyel kínálta számomra. Mivel a POP 4S-em elmúlott 2 éves, az akkuja érezhetően elkezdett gyengülni, nem sokat gondolkodtam az ajánlaton. Így 117e Ft helyett 39e Ft-ért kaptam meg.
A POP 4S viszont megmaradt esti filmezéshez, rádióhallgatáshoz és netezéshez, szóval gyakorlatilag napi használatú eszköz maradt, az esti sávhoz
ezekhez valahogy még mindig jobban kedvelem ezt, talán a kijelző formátuma miatt.
Amúgy használja még valaki ezt a típust?
-
kezman
őstag
Minden jót fiuk, sok szerencsét a pop4-hez, én szerencsés voltam, igaz a p lite is majd egy éves konstrukció de igy is jól jártam, minden jót.
-
_Moriarty_
aktív tag
Sztem is elég lenne, ha egyszer kipróbálná, akkor rájönne, hogy ég és föld. Lehet, hogy én is azért tudok ennyire kiborulni tőle, mert alapvetően flagshipeket használok. Ha nem így lenne, akkor egy minimum használatra tulképpen ez is elég, nem bosszantana. De látom/érzem a különbséget a Note és az Alcatel között.
Egy 10-es skálán az Alcatel kegyelem 2-es-t, a Note 6-ost és a mostani LG V30-am kapna 10-est.
Vedd rá, hogy kipróbálja, onnantól tuti a siker. -
Kadzsor
csendes tag
válasz
_Moriarty_ #650 üzenetére
Tudom, csak hát a feleségem nem adta rá áldását, haragos feleséget senkinek sem kívánok, magamnak meg pláne. A helyi Euronicsban van belőle fekete, ha sikerül rávennem hogy egyszer is kézbe vegye, akkor nyert ügyem lesz
-
-
Exian
addikt
válasz
_Moriarty_ #647 üzenetére
Ja tényleg, az
Egyébként igen, én is valószínűleg Xiaomi háza táján nézelődnék, ha váltanom kellene. De egyelőre teljesen el vagyok még ezzel, bár az akku nekem is kezd gyengélkedni úgy érzem.
-
Kadzsor
csendes tag
válasz
_Moriarty_ #647 üzenetére
Én egy Meizu M6 Note-ra gondoltam lecserélni, de a feleségem megvétózta, szerinte nagyon jó teló
-
_Moriarty_
aktív tag
Nálunk Xiaomi váltotta már régen ezt a telefont, lányomé volt. Egy játék miatt van még tartva, ritkán használjuk.
Szoftver, hangerő, akku trió a gyenge pont. Alig lehet már tölteni, játszani kell vele, hogy töltsön. Soha többet Alcatel.
A Xiaomik ár-érték bajnokok szvsz. 30-40k környékén is teljesen vállalhatóak, itt nézelődnék a helyedben. Hidd el, megváltás lenne.Nem vagy képben, a musical.ly már régen TikTok
-
Kadzsor
csendes tag
Lehetne rajta javítani, de sajnos a gyártó nem foglalkozott vele, viszont a rootolást is lelőtték rajta gyárilag, így tényleg semmit sem tehet tenni még a garancia lejárta után sem azért, hogy jobbá tehessük.
De ki tudja, lehet hogy tényleg csak ennyi van ebben a telefonban
-
Exian
addikt
Jah. Ez sajnos nagyon igaz, hogy szoftveresen rettentő sokat lehetne/lehetett volna javítani rajta. Mondjuk nekem nagy bajom nincs vele, csak ez az 1-2 hülyeség.
-
etsmark
tag
Ja igen a hangerő... Az egy újabb problémás eset.. Ezért is mondom hogy ezt a telefont papíron összedobták, de a szoftvert elfelejtették hozzáigazítani. Én pl ezt a programot használtam: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phascinate.precisevolume
Alacsonyabbra lehet venni a hangerőt illetve be lehet állítani hogy a hangerő gombok automatikusan a média hangerejét szabályozzák -
Exian
addikt
Köszönjük az infót.
Én voltam a topiknyitó, én még mai napig ezt a telefont használom. Igazából épp azon gondolkodom, hogy nekem viszont mennyire elég még mindig. Persze vannak bajai, nemrég írtam, hogy a wifi elkezdett vacakolni, állandóan kikapcsolt magától, de egy hard reset megoldotta, szerintem valamelyik app tett be neki.
Én pont inkább az ellenkezőjét érzem, mint amit a végén írtál, hogy pont hogy nem érdemes eladni, inkább használni kell, amíg bírja.
Nekem amire kell, bőven elég, nem nagyon lennék előbbre egy újabb, jobb telefonnal sem.
Nem is tudom, mit vennék, ha most kellene hirtelen másik telefon...
Nekem egyetlen nagy bajom a hangerő állítás, hogy nem lehet éppen csak hallható szintre állítani, a legalacsonyabb lehetőség is üvölt, ami főleg azért gáz, mert a lányomnak is ugyan ilyen telefonja van, és marhára idegesít, amikor musically videókat csinál és a minimum állás is üvölt
-
etsmark
tag
Én ezennel háttérbe vonulok mivel eladtam a telefont 20 ezer magyar Forintért.
A jelenlegi telefonom egy Xiaomi Redmi Note 5 pro és hát mit mondjak, ég és föld a két készülék, le is írom a a tapasztalataimat.
Alapvetően nem volt sok elvárásom anno az Alcateltől, mindössze egy gyors és megbízható telefont szerettem volna az akkori 66 ezer Forintomért (Telekomos ár). Sajnos az első pillanattól kezdve azt tapasztaltam hogy szoftveresen valami nagyon el lett rontva, kezdve attól hogy mindössze 1x jött rá a 2 év alatt egy hibajavító frissítés és végig 6.0 án maradt. Azért azt lássuk be hogy egy Nougat-ot illet volna rá kiadni.
A másik pedig a gyorsaság. Előtte egy HTC Desire 816 os-om volt kevesebb rammal, 4.4-es androiddal és gyengébb processzorral, de sebességben a Pop 4S mégis visszalépés volt. Itt jön elő, hogy nem minden a hardver, a szoftveres optimalizáció is nagyon sokat számít. Még mindig hihetetlen, hogy a Viber ami ugyebár egy méltán népszerű alkalmazás, egyszerűen használhatatlanul akadt amikor a névjegyek között görgettem. Ezen kívül rengeteg bloatware gyári alkalmazás kezdett rajta megjelenni amik az elején nem voltak, ráadásul ezek még reklámot is tartalmaztak ami szerintem kiábrándító, továbbá nagyon bonyolult volt ezeket letiltani/törölni/kikapcsolni.
A kamerától is többet vártam, a minőség még hagyján, mert nappal még elfogadható volt, de nem egyszer fordult elő hogy rosszul lőtte be a fókuszt ami csak később, számítógépen derült ki a nyaralás után, és eléggé kellemetlen volt, hogy homályos a kép. Az előlapi vaku teljesítménye és az éjszakai selfie-k meg hát... szerintem nem kell magyaráznom, tudjátok milyen
Végezetül pedig az akksi. Tudom hogy ezek idővel veszítenek a kapacitásukból, de azt nem tartom normálisnak hogy letettem a telefont 90%-al és 80% ra merült egy éjszaka, miközben hozzá sem értem. Próbálkoztam én mindennel, újraszoftverezéssel, alkalmazásokkal de semmi. Egy átlagos napon 8 kor leszedtem a töltőről, munkahelyen néha átpörgettem a facebookot, instagramot, messengert, valamint elolvastam egy-két hírt és este 7 re kb 2 óra 15 perc képernyőidő után volt 20% körül ami után nagyjából 15 másodpercenként esett 1% ot a töltöttségi szint ameddig ki nem kapcsolt.
Végül de nem utolsó sorban a home gomb... Ez még éppen a garancia vége előtt romlott el, így sikerült ingyenesen javíttatnom, de maga a tény, hogy egyszer csak elszállt az ujjlenyomatolvasó, az úgy eléggé árulkodó...Nem tudom mit vártam a telefontól az akkori áráért de azért ennél többet. A baj ezzel inkább az, hogy az Alcatelnek sikerült elérnie, hogy én soha többet nem fogok tőlük készüléket venni, pedig egy kis odafigyeléssel (hibajavító csomagok, 7.0 droid) a fent említett hibák nagy részét ki lehetett volna javítani.
Nem mondom hogy használhatatlan telefon, hiszen aki csak telefonálni, internetezni és mondjuk rádiót hallgatni szeretne annak 20 ezerért még meg is érheti, de szerintem a mobilarena olvasói ennél többre vágynak.
Én mindenesetre azt javaslom nektek, hogy amíg ér valamennyit adjátok el és próbálkozzatok valami jelenlegi 50-60 ezres droiddal (csak ne Alcatellel
). Meggyőződésem, hogy nem fogtok csalódni.
Köszönöm, hogy végigolvastátok
Minden további jót -
kezman
őstag
Sajnos átment a pop4-em búvárba, stégről a vízbe esett, majd egy órába telt mire ki tudtam halászni, természetesen se kép se hang, biztosítás van, el is fogadták, beküldtem, várom a fejleményeket, szerintem ilyen készülék már nincs forgalomba, kíváncsi leszek mit ajánlanak fel? Nem volt rossz készülék de az utóbbi időbe már elég sokat szarakodott.
-
Kadzsor
csendes tag
Nálam is csinálta, cseréld le az Alcatel gyári felületét, nálam hibátlanul működik pl. a Microsoft Launcher-rel nincs ilyen probléma. Tavaly vissza is küldtem emiatt a telefont garanciába, de onnan visszajött azzal, hogy kutya baja. És igazuk is volt, pedig biztos voltam benne, hogy valami gebasz van a telefonnal. A fenti módszer működött a pop 4+-as is (feleségem azt használja)
-
kezman
őstag
Üdv, megjött a tel szervizből, szoftverfrissítés volt, most úgy néz ki nem csinálja a hülyeségeket, flottul megy minden, illetve majdnem, ha beállítom a jelszót, vagy mintát feloldáshoz akkor utána nem tudom módosítani sehogy csak HR-el, ujjlenyomatot már ki se merem próbálni, mi a franc lehet a probléma?
-
Exian
addikt
Napok óta vacakol a wifi a telefonomon. Fogja magát, és kikapcsol! Visszakapcsolom, pár másodperc, aztán kikapcsolja, mintha rányomnék a kikapcsolásra. Tapasztalt már valaki ilyet? Ilyenkor csak újraindítás segít, de csak egy ideig, aztán megint kezdi.
Gyári állapotra való visszaállítás előtt van valami, amivel lehet próbálkozni rendberakni?
-
Exian
addikt
"Szóval ha pl. egy játékban eljutottál egy bizonyos szintig, azt nem tudod visszállítani ezért előröl kell kezdened."
Arra meg ott van a Google Play Játékok. Az menti az állást, persze ehhez a játék oldalról is kell a támogatás. Pl. Hill Climb Racing működik vele, azzal rendszer újra pakolás után ugyanonnan tudtam folytatni, miután bejelentkeztem a Play-ba a játékon belül.
-
etsmark
tag
válasz
hentes555 #634 üzenetére
Super Backup
Ezt tudom ajánlani. Sms, telefonszám, képek, alkalmazások stb... mindent le tud menteni és vissza tud állítani. Arra viszont érdemes figyelni hogy az alkalmazások beállításait nem tudja lementeni, azt csak rootolt telefonon lehet. Szóval ha pl. egy játékban eljutottál egy bizonyos szintig, azt nem tudod visszállítani ezért előröl kell kezdened. -
hentes555
senior tag
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Apukám Alcatel Pop 4S telója az utóbbi időben azt kezdte el csinálni, hogy youtube-ot néz, netezik rajta és egyszer csak megfagy a telefon, ritka esetben jó hosszú várakozás után magához tér, de legtöbb esetben újraindul. Ilyen problémával találkozott már valaki, szerintetek mitől lehet?
-
Exian
addikt
Innen már semmit nem kell kiszedned, innentől kezdve az üveg felől kell megkezdened a bontást. Millió darabban fog lejönni az üveg, szana széjjel törve, ne ilyedj meg
azt a gombot szedd ki, akkor azt a panelt félre tudod rakni, így nem fogsz tudni normálisan üveget kaparászni.
-
Exian
addikt
Elem? Hát én ilyesmire nem emlékszem, főleg nem piszkáltam ki semmi ilyesmit, pedig ezen a modellen kétszer is cseréltem már üveget - kijezlőt. Nem lehet, hogy te a szükségesnél jobban szét akarod szedni?
A törött üveg levakarászása a legkritikusabb az egészben, a belső szét szedés nem ilyen macera, az "pillanatok" alatt megy.
Az az elem szerintem amúgy csak oda van ragasztva, próbáld óvatosan felszedni.
-
Kadzsor
csendes tag
-
Exian
addikt
Bátran ess neki, szét kell húzni a csatlakozót, lehet, hogy elsőre nehezen megy. De persze azért óvatosan bánj vele!
kezman: hmm, nekem ilyen nincs, mindig folyamatosan teljesen halkra van nekem állítva, mivel az okosórám jelzi a hivasásokat rezgéssel. Nekem nem kezd hangosan csörögni a telefon. Valami nálad lehet elállítva.
-
kezman
őstag
Sziasztok, sajna kórházba kerültem, ott jöttem rá hogy hiába teszem rezgőbe, ( halkítás teljesen) ha nhívnak kettőt rzeg aztán bekapcsolja a hangot, igen kellemetlen volt, ezt ti hogy oldjátok meg, hangprofil vagy valami van ezen a telefonon?
-
Exian
addikt
válasz
_Moriarty_ #621 üzenetére
Jó lenne ugyan ilyen tokot szerezni, ez gyári tok, nagyon jó minőségű. Lehet, hogy túl is éli a telefont, végül is még egyáltalán nem katasztrófa az állapota. Az Alcatel Shopping oldalon van, de postával már piszok drága (~10500 Ft).
-
Exian
addikt
Egész véletlenül nem tudja valaki, hogy honnan lehetne rendelni Aero Flip tokot?
Én annak idején INNEN rendeltem. Sajnos náluk már régóta nincs és nen is lesz.
Kezd szét jönni a tokom, szeretnék újat venni. 2 évig bírta.
-
Kadzsor
csendes tag
Az a fontos, hogy működjön, még mindig olcsóbb, mint egy újat venni, ez az első Androidos telefonom, amit tényleg kedvelek is, persze még mindig a Windows phone lenne a favorit, ha lenne hozzá rendes támogatás. A törött üvegűvel nem volt olyan gondom, hogy a fent említett másik ugyanilyennel, igaz jó 3 hónappal fiatalabb is a készülék. Azon elgondolkoztam, hogy átcserélem az aksikat, hátha megoldja a gondot, és akkor lesz véve új akksi is. Kár, hogy csak ugyanolyan kapacitásút lehet venni bele, mint a gyári.
-
Exian
addikt
Ahonnan én rendeltem, ott is csak 1280x720-as volt írva felbontásnak, de rendes 1920x1080-as panel jött, kétszer is.
Itt már jól van írva, előtte máshonnan rendeltem alin, ott kisebb felbontás volt írva, de leveleztem a bolttal és írták, hogy FHD.
Amúgy annyi van, hogy mindkét utángyártott panel színhőmérséklete kékebb, mint a gyári. Tehát hidegebb. Amúgy hibátlan, jó minőségűek, teljesen jó a képük.
-
Kadzsor
csendes tag
Szia, megkockáztatom a szerelést, Viszont volt egy olyan gondom, hogy a leírásokban több helyen is szerepelt, hogy milyen a választott panel felbontása (mondjuk én addig kerestem, míg full hd-sat találtam). Amúgy visszanézve más is járt úgy, hogy a kijelző betörött az üvegfólia meg sértetlen maradt, azt hittem csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
Üdv.
-
Kadzsor
csendes tag
Sziasztok,
valaki járt már úgy, hogy a telefonja minden nap reggel 3 és 4 között egyszerűen magától újraindul? Nálam az elmúlt napokban csinálja, újra telepítettem a rendszert, de ugyan úgy megmaradt a jelenség. Ami érdekesség, hogy az újraindulás elég sokáig tart, cirka fél órát vesz igénybe, és addig az akkumlátor használatra csak egy üres sávot húz, majd onnan folytatja, ahol abbahagyta, mintha ki lenne kapcsolva a telefon. Talán az aksinál lehet a gond (másfél éves a telefon), mert újabban azt vettem észre, hogy ha 60% körülire esik az aksi, elkezd akadozni a telefon, 30% körül már néha percekig fekete képernyő van, mint amikor először indítod el a telefont, és elkezdi telepíteni a sok-sok frissítést. 20%-tól pedig majdnem másodperc gyorsasággal fogy az energia. Valakinek valami ötlete vagy véleménye?
-
Exian
addikt
Ha még sohasem csináltál ilyesmit, akkor jó móka lesz. NEM lehet külön csak az üveget cserélni! Hiába árulnak! Ezt írtam is. Össze van ragasztva a kijelzővel, házi körülmények között LEHETETLEN szétválasztani őket. Tehát, csak és kizárólag LCD+üveg párost tudsz cserélni. A csere elég macerás és kell hozzá némi rombolási hajlam, ugyanis millió darabban, összevissza törve fog lejönni a gyári üveg.
Én már túl vagyok pár üvegcserén, nem csak ennél a modellnél, van némi tapasztalatom, de még én is szoktam bénázni vele néha.
Ha van kézügyességed, meg rájössz, hogy hogyan kell szétszedni belül is a telefont és tudsz vigyázni a mikroszkópikus méretű szalagkábelekre, akkor "sima ügy". Belül is alaposan szét kell szedni ahhoz, hogy hozzáférj a kijelzőhöz meg az üveghez.
-
Kadzsor
csendes tag
Sziasztok,
valaki esetleg járt úgy ennek a kistesójával (pop 4+), hogy egyszer csak átváltott download módba és sehogy sem sikerült kihozni belőle? (Írta, hogy nyomjam meg hosszan a bekapcsoló gombot, és így ki tudok lépni belőle, de az nem működött). Időközben a teló lemerült, és hiába töltöm már egész napon át (a led jelzi, hogy töltődik), se bekapcsolni nem tudom, se számítógépen keresztül nem érem el.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszi.
-
Exian
addikt
Nem esküszöm meg rá, de mintha a HOME gomb (amiben van az ujjlenyomat olvasó) csak az üveg lebontása után érhető el, az üveggel meg jön együtt a kijelző is, nem lehet máshogy szétszedni, össze vannak ragasztva.
Kétszer cseréltem már ennél a modellnél Érintőüveg+LCD párost, úgyhogy némi rálátásom van a dologra és mintha így rémlene, hogy a HOME gomb belülről nem érhető el. Úgyhogy lehet, hogy akkor is kell LCD+üveg csere, ha nem is az volt a hibás, mivel normálisan nem lehet leszedni, mert ragasztva van. Szerintem ilyenkor újat raknak.
Nekem is volt másik (Huawei) telefonom, amiben elszállt a telefonhangszóró (tehát a beszédhangszóró, nem a hátlapon levő), és emiatt le kellett bontaniuk (valószínűleg töréssel) az üveget, mert a hátlap felől nem volt elérhető [ahogyan sok pl. Samsung modellnél (iPhone-ról nem is beszélve) EGYÁLTALÁN nem lehet leszedni a hátlapot, mindent az üveg felől lehet elérni, úgyhogy ha bele kell nyúlniuk (akár csak akku csere miatt), akkor is le kell hámozni az üveget meg a kijelzőt. Marha jó találmány...]
Aztán ki tudja, lehet, hogy szerviz ezzel szerez extra profitot, hogy ezeket is cserélik, ha kell, ha nem, aztán kifizettetik a kereskedővel
De mondjuk ezt nem hiszem, erre hamar rájönnének.
-
etsmark
tag
Én bevittem a telekomhoz, de mondták, hogy sokkal gyorsabb ha elviszem garanciáztatást végző céghez közvetlenül ami a TMX Mobile Solution Szerviz Kft. Honlapra felmentem, kiválasztottam, hogy Alcatel, és ki is adta az átvételi pontokat. Nekem a legközelebbi a westend media markt volt. Viszont ha vidéken laksz akkor szerintem a telekom az legegyszeűbb.
-
kezman
őstag
Nálam is sz@rakodik a biztonsági modul, ha beállitom a ujlenyomatot vagy bármit nem tudom módositani vagy törölni csak hr-el, időnként lefagy, ilyenkor ki kell kapcsolnom ha ujra bekapcsolom kell 10-15 perc mire újra feláll, pörög és kiírja programok optimazilása, tegnap megreggeliztem mire ujraindult, én is szervízen gondolkodom, telekomos helyi tkom-hoz adja, be?
-
etsmark
tag
Képzeljétek tegnap délután egyik pillanatról a másikra behalt az ujjlenyomatolvasóm. Először azt vettem észre hogy nem old fel, csak a mintával. Utána beléptem a beállításokba, hogy megnézzem mi történt, kitöröltem a korábban bevitt ujjlenyomatokat, viszont amikor hozzá akartam adni újakat már nem érzékelte őket. Ja és ugyebár a két oldalsó érintő gomb sem világít fel ha hozzáérek. A home gomb maga működik tehát ha benyomom akkor visszavisz a kezdőképernyőre, szval csak az "érintő" része halt be. Ujraindítottam már vagy egy tucat alkalommal, csináltam "wipe cash partition"-t is, de egyenlőre semmi sem segít. Sőt néha az újraindítás után szimplán eltűnik az ujjlenyomatolvasó menüpont a beállításokban és csak egy ismételt újraindítást követően jelenik meg újra, de akkor sem működik. Egy valami van hátra: factory reset, de ahhoz nagyon nincs kedvem, mivel rengeteg személyes infom és beállításom van és majd egy nap mire mindent visszaállítok a megszokottra. Ha ez sem oldja meg akkor megy vissza a T-be hiszen októberig garis
Ti esetleg tapasztaltatok hasonlót? -
czirfandli
újonc
Alcatel POP 4s-em fotó üzemmódja rosszalkodik az utóbbi időben. Többször előfordul, hogy amit lefényképezek, lefilmezek, eltűnik, nem menti el, kiakad a kamera/fotó rész, és azt írja ki, hogy az "android process média sajnos leállt". Ergo egy csomó képem, videóm eltűnt. Mi a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest