- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
emerzee
aktív tag
válasz
#84490496 #11041 üzenetére
Nekem már volt személyim (keményfedeles, lapozós...
) amikor a htz, spectrum, c64, c16, +/4 időszak volt. Pc ként még az amstrad pc-t ismertük... Megtanultuk mi az a gap, hogyan kell hallás alapján, kiskéssel magnófejet állítani. Cipeltük a konfigot sporttáskában, Junoszt tv-t a kezünkban. A könyvtárból kölcsönöztük a kazettákat... Ha az utcán voltunk iskolaidőben, megpofozott a rendőr, és május elsején sört loptunk a felnőttektől, és virslit kunyeráltunk az árusoktól. A vursliban pedig egész nap buliztunk. Ez volt a puha kommunizmus. (De a pofon kemény volt...)
-
emerzee
aktív tag
válasz
Szabiee #11003 üzenetére
Ez volt a baj... A tela folyamatosan pörgött. Ha nem használod a proci sebesség visszavmegy 2xx mhz-re. Természetes, hogy olyankor kevesebbet zabál... Rekd vissza inkább... Üresjáratban úgy is mindegy, hogy mennyin pörög, hisz csak a telefonos rész kell menjen. Ha meg valami zabálja, akkor úgy is felpörög 1.4 re...
-
emerzee
aktív tag
válasz
helixP #10741 üzenetére
Látod-látod? A kérdésre kellett volna koncentrálni... Nem az észt osztani. Benne volt a kérdésben a ROM is! Ha meg nem tudsz segíteni, akkor meg inkább maradj csenben. Szerintem... Gondolom, te lehetsz itt a "Moderátor"...
Részemről a beszélgetés Veled lezárva.És ezt a részt se vedd magadra:
A többiektől pedig elnézést kérek a "modorosságomért", de amikor indult a magyar net, az irc csatornák, és a fórumok, akkor még a fontos az volt, hogy megbeszéljük a dolgokat kötetlenül, és segítsünk egymásnak. Erre való a manapság egyetlen "szabad" médium, a net. De sajnos elszaporodtak a net elérhetővé válásával a "parasztok" , akik a disznószaros csizmájukban beülnek a gép elé, megmondogatóembernek. Erre van nálunk egy mondás: Majd megmondja az akinek esze nincsen.... (Megjegyzem hogy nekem is disznószaros a csizmám, mert én is falun élek.)És úgy egyáltalán, ezt az egészet ne vedd a szívedre, hisz ez csak egy fórum, világmegváltó témával, ami két év múlva mindanyiuknak csak egy múló emlék lesz, hisz mindanyiunknak újabb, komolyabb telefonja lesz, és más fórumon osztjuk majd az észt... Ez a fórum meg feledésbe merül. De fontos az MOST, hogy jól érezzük magunkat. (vagy ne) (...és megmondjuk a frankót!)
Ui.: Nem a Wright fivérek készítették az első repülőt... (és itt értsd az első "repülőt" tehát motoros gépet...)
-
emerzee
aktív tag
Gondolom, baromira nem mélyvíz, hogy melyik rom mire jó... (és mire nem...)
-
emerzee
aktív tag
Gyerekek! Adjatok tanácsot mert ráment a napom, lassan az összes romot kipróbáltam, de nem jutottam 1ről a kettőre.
Szeretném használni a telefont játékra is. Itt nem a passziánszra gondolok, mert ugyan imádok passziánszozni, de ez azért annál mégiscsak egy kicsit komolyabb telefon. Látom a youtube-on a videókat, hogy miknek kéne menniük a telefonon. Nos ezekből megy 1-2 de több nem. Vagy fc, vagy el se indul...
A tela ics telenor. Próbáltam felrakni a gb alapú romokat is (rrwr, h1n1 0.9) de azok meg színhibásak. Melyik rommal, milyen beállításokkal, milyen segédprogramokkal használjam a telefont, hogy menjenek is a játékok? Egyelőre ott tartok, hogy nemtudom, hogy földhöz csapjam e? Videót nézni nagyon jó, még a fényképezővel is úgy ahogy meg vagyok elégedve (végtére is ez telefon nem digitális kamera). Gyors is, meg szép is. Csak azok a fránya játékok... Segítsetek légyszi! (Gondolom, Ti is szoktatok játszani, hisz nem csak azért használjátok a telefont, hogy a romokat pakolgassátok reggeltől estig. Mi a megoldás?) Elnézést ha félig meddig off a téma. -
emerzee
aktív tag
Tudom, volt mostanában szó róla, de hogy is kell megoldani a kék-piros piros-kék felcserélődést?
Felment a 0.9. Van gb-s bootloaderem, de a kamera felcseréli a színeket... Valakinek rémlik a megoldás? -
emerzee
aktív tag
Nekem így mondták:
Amikor elindítod a bat ot, akkor a telefon bebootol a számítógépen lévő img-ből.
Ezért is a parancs: fastboot boot ics.img
A bootloadered meg marad a régi.
Tehát nem kerül a telefonra állandóra, csak a következő boot idejére.
A flash-elést nem írom le, mert valami nemértő hülye megcsinálná, és esetleg elcseszné a telefonját.Javítson ki valaki ha nem jól írtam...
-
emerzee
aktív tag
Hogy a francba lehetne az előlapon a fehér ledet kikapcsolni vagy legalább a fényerejét gyengíteni. Vezetés közben (sötétben zavaró főleg) folyamatosan az ember szemébe világít. Amellett, hogy idegesítő, balesetveszélyes is. Van valahol beállítási lehetőség, hogy pl., car mode-ban ne világítson töltésnél? Mivel jó dolog, örülök az elmulasztott hívások jelzésében meg ilyenek, de a töltésnél nem jön be de nagyon. (A szobát is rendesen "bevilágítja" éjjel...)
-
emerzee
aktív tag
válasz
ardaiaron #10346 üzenetére
Az androidnak kicsithülye az akksi kezelése. Ha kiír Neked valamit 1 perc után, az nem feltétlen annyi. Van ha kikapcsolod a telefont és később visszakapcsolod, akkor magasabb töltötséget mutat mint a kikapcsolás előtt. Volt, hogy 1 óra alatt leesett 50%-ot a töltöttségem 15%-ra, majd használat mellett 4 órán át nem változott a töltöttség kijelzője. Ez extrém eset, és még csak nem is Alcatel volt. De az alcatelen is ugyan ez a helyzet, bár egy kicsit árnyaltabban. (tapasztalatom szerint...)
-
emerzee
aktív tag
No ha már szóba került a töltő...
A gyári töltő 5v 550ma. Nekem olybá tűnik, nagyon lassan tölt. Legalábis a g3 után. Érdemes más töltőt használni? Van egy 1000ma-es kínai töltőm. Rá merjem dugni a telót? A g3 700ma-es töltőjével se tölt gyorsabban...
Ha már töltő, akkor füles:
A gyári füles nem rossz, bár szélben baromira susog, a g3 fülese nem susog. Viszont ha bedugom a 995-be, akkor pattog. Ha hívok, működik, de ha engem hívnak, azonnal elutasítja a hívást. A gyári füles rendeltetésszerűen működik. Más headsetekkel próbáltátok a sajátján kívül?(Gondoltam a mélyvízbe beletartozik a hardware is...)
-
emerzee
aktív tag
Az akkumulátor időről egy megjegyzés:
Tapasztalatom szerint, az androidban valahogy az akkumulátor kezelés nem lett jól kitalálva. Nem hiszem, hogy az akkumulátorok ilyenek (bár nem vagyok szakértő). A tapasztalatom a következő:
Ha rátöltöget az ember a félig feltöltött akksira, akkor az akkumulátor kijelzés teljesen felborul. Az egyébként napokat bíró g3-am, akár le tud csökkenni néhány órára is. Kikapcsol, majd fél óra múlva visszakapcsolva, ismét félig töltött akksit jelez, de megint csak rövid időt bír.
Az akksi "renoválást" én nem mindenféle programokkal és rendszerbuherálásokkal oldottam meg, hanem hagytam amíg tényleg teljesen le nem merül a telefon, és tényleg be sem kapcsolható, akkor aztán feltöltöttem csutkára. A következő 1-2 használat is így ment, és szépen magáhoztért a telefon, és újra napokig használható volt. Ha el kellett utazni, és nem volt lehetőségem pl., fali töltőn tölteni, csak szakaszosan autóban, akkor utána mindíg jött egy renoválás, és újra rendben lett az akksi. Jelenleg 2,5 éves a telefon és ugyanúgy bírja a 2,5 napot mint az elején, folyamatosan bekapcsolt wifi, és teljes világítás mellett. Napközben minimum 1 óra telefonálással, és fél óra játékkal.
Amennyire látom itt a 995 használat elején, ezzel a telefonnal is így lesz...
Ez az én meglátásom -
emerzee
aktív tag
Akkor én is feltennék egy félig meddig ehez a topichoz tartozó kérdést:
Rom újratelepítés előtt, a személyes adatokat (név, sms, mms, email, esetleg telefonbeállítások), melyik progival érdemes menteni, hogy ne egyenként kelljen kínlódni? -
emerzee
aktív tag
Fakirr1 kollega türelmének és szakértelmének hála, lementettem a rendszerem. Köszönöm a segítséget!
Szeretném megkérdezni az egybegyűlteket, hogy melyik romot ajánljátok játékra? Ami elvárás van a telefonnal kapcsolatban, hogy 1 napot bírjon ki és lehessen vele fényképezni. Az alap egy ics bootloader.
-
emerzee
aktív tag
válasz
#84490496 #9958 üzenetére
Szia! Jó dolog ismerősökkel találkozni itt is.
Ha nem haragszol, a dolgok rövidrezárása érdekében, nem zargathatnálak esetleg skypon, vagy ilyesmin? Ezeregy kérdésem lenne, mert itt a verziókkal, bootloaderekkel kicsit már össze vagyok zavarodva, és mivel a következő két évben nem vehetek telefont az előfizura, ezért nem szívesen gyaknám szét, egy esetleges félreértés miatt. Amennyire látom a válaszodból, rendesen képben vagy. -
emerzee
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, remélem kapok itt rájuk válaszokat. Nem vagyok teljesen kezdő, volt egy blogom még Galaxy 3-ról, ami elég jól pörgött, de most az új telefonnal kicsit megint kezdőnek érzem magam. Ha lehet részletes válaszokat adjatok, ne tőmondatosokat, mert nem biztos, hogy tudom, ép mi, mit jelent. Remélem nem baj, ha nem olvasom vissza a majd 10 000 hozzászólást.
A készülék telenor, gyári ics.1.) igaz e, hogy a hangerő fel, bekapcsoló gomb hosszan factory reset? (Csak, hogy ne játszak vele még csak véletlen se.)
2.) Az első hozzászólásban található gyári mentéseket tette már vissza valaki garancia ügyintézéshez? Elfogadták a telefont a szervízben?
3.) Vissza lehet e térni gyári ics-ről telenor gyári gb-re?
4.) Esetleg egy független rommal lehet magát a telefont is függetleníteni?
5.) Ha bootloop-ba kerül a telefon, mit lehet vele kezdeni? (és mit?)
6.) Valaki írta, hogy valamit tett a telefonnal (talán cvm, vagy rom után), és a telefon nem ismerte föl a memóriakártyát. Mi lett a megoldás?
7.) Játszani szeretnék majd a telefonnal, mert elég hosszú utakra szoktam menni, de komolyabb játékokkal játszanék. Ahogy olvastam, a gb lenne a jobb. A tecsőn elég sok videó van, hogy mik mennek, de nálam kilépegetnek, el se indulnak, vagy ha elindulnak, pár perc után megdöglenek. Sajna hozzájuk se rom verzió, se apk verzió nincs kiírva. Melyik lenne tapasztalatotok szerint a legjobb rom a játékhoz?Majd még biztos kérdezek jó sokat, úgyhogy előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest