- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
kutymorg #573 üzenetére
Hi
Lehet négy cellás belőle úgy is, hogy készítesz négy független áramkört, de úgy is, ahogy én terveztem, hogy az akkuk bevárják egymást, ezt egy logika biztosítja, mármint, hogy amelyik már megfelelelően kimerült, az abban az állapotban stabilizálódik. De ennek csak akkor látom értelmét, ha valami következik is utána, pl. töltés !
Én ezért terveztem így mert akkor mindegyik kisütött állapotban marad, ugyanazon a feszültségen, míg az utolsó is ki nem merül megfelelően, azután vált át csak töltésre.
Amúgy meg annyi cellásat készíthetsz belőle, ahány áramkört építesz egy panelra, vagy egy dobozba !
A működése annyi lenne, hogy folyik a cella kimerítése a tranyón és a kisütő/terhelő ellenálláson keresztül, amíg a cella el nem éri a mgfelelő feszültséget, amit én 1.00V-ra állítottam be, stabil feszültségről táplálva !
Ekkor átbillen a komparátor és lekapcsolja a tranyót, de mivel a cella feszültsége hamar megint emelkedni kezd terheletlenül, így rövidesen megint bekapcsol és ezt csinálja egyre kisebb intervallumokkal és egyre nagyobb frekvenciával, amire képes a komparátor, ezzel stabilizálva a feszültséget az ellenállásos feszültségosztó csomópontjában mérhető és azzal beállított értékre.
A komparátor és a feszültségosztó tápfeszültsége lehet akár 3V is, csak akkor a feszültségosztó ellenállások értékeit is annak megfelelően kell megválasztani, de lényeg az, hogy stabil legyen, csak akkor megy rendesen az áramkör !
Üdv.:
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest