- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonElvis
aktív tag
Derég ítram ide
Én is ilyen ház boldog tulajdonosa vagyok. Megmondom őszintén, (nem azért mert nekem ilyen van) de ez a ház nekem jobban bejön mint a 2-es változat.
Kb 2X tisztítottam már a ventiket. Természetesen az elülső venti tiszítása a nehézkesebb, de kb 5 perc alatt szét lehet kapni. Ha legközelebb tisztítom akkor összerakás előtt kissé megmoddolom, hogy a következő alkalommal ne kelljen annyit szenvedni vele.
No egy kis hűtés eredmény:
Prockó: 2,4G Cerka, 5% tápfesz emeléssel 3,01 G-n szalad, Thermaltake Fanless 103-al hűtve 45C.
VGA: Asus radeon 9600XT vivo 128-as, szintén passzív hűtővel (Zalman ZM 80D) szintén max 45C (kivéve Ati tool)
Be van kötve mind az elülső, mind az oldalsó venti, de tökig le van szabályozva. Van hátul is egy 8cm-es venti, hogy kiszívja a meleget, ezt előlapi panellel tudom szabályozni. (Hihetetlen, de 12cm-es ventit az istennek sem tudtam venni mostanában, vagy cska horror árban volt)
A hőmérsékletet előlapi panellel mérem (Nem bízom ilyen téren a szoftvers mérésben)
Tegnap próbálgattam mit bír az Ati tool, és felment a VGA-m hőmérséklete 47,5C-ra.
Amit feltekertem a potikat lement 43C-ra.
Az előlapi panel szenzorit megpróbáltam legközelebb rakni a CPU-hoz és a GPU-hoz, igy azok a thermaltake talpának tetején, és a zalman gpu tömbjének oldalán vannak.
Tudom hogy a cerka nem egy hőerőmű, de szerintem ha hátulra be van rakva egy venti, és huzatot csinálunk így a házban, bármit lehet vele hűteni.
[Szerkesztve] -
DonElvis
aktív tag
Fiatalok, ti kaptatok a házhoz deszka alá távtartót, vagy alátétet vagy bármit? Mert én semmit. Simán rá van most csavarozva a deszka. (Lehet ezért vannak problémáim a géppel?) Vagy mindenkép kell alátét/távtartó?
-
DonElvis
aktív tag
Jaja jól mondod, ez a gond ezzel a házzal, hogy olyan mint egy porszívó.
Napokban anyáztam is mert először cska restartolt a gép, aztán el sem indult. Nah mondom zsir, valami tönkrement. Aztán kiderült hogy olyan szinten telenyomta a procihűtőmet a 2 venti, hogy az már képtelen volt viszahűteni. Sűritett lebvegőt hol kapni? Mennyit kérnek érte?
Ebben a házban szerintem ildomos lenne vizhűtést alkalmazni, vagy hátulra bepakolni még egy 8 centis ventit, hogy kiszivja valamennyire azt a raklap port amit a másik kettő befúj.
[Szerkesztve] -
DonElvis
aktív tag
válasz
mr_knight #27 üzenetére
Üdv, nekem is ilyen házam van. Az USB bekötése nem a háztól függ hanem az alaplaptól. Az alaplapon fel kell legyen iratozva minden. A ház kábelcsatiajira meg rá van irva hogy melyik micsoda.
Szerintem küllemre frankó ház ez. Az előnyökről nem beszélek, inkább elmondom mi ami nem teccett nekem benne:
- Nehezen hozzáférhető/szerelhető az elülső ventillátor. (Milyen jó lenne ha egszerűen a fémhatású kerettel egyben, egyszerűen ki lehetne csavarni....
- A ház, hogy is mondjam csak...pontatlan. Kevés ugyan, de bizony van itt ott némi eltérés a szabványokhoz képest.
De mindezek ellenére azt mondom hogy ennyi pénzért ilyen ház, ajándék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- macOS PC-re
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600 AM5 Box új processzor eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest