- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
fireproof #18836 üzenetére
5110 találatot köp ki a Google a maszkolásról. Tanulmányozd őket.
-
balintkagan1
tag
válasz
fireproof #18836 üzenetére
Én ezzel kísérleteztem mostanában, így egyetlen vakuval lehet olyan fotót lőni, mintha 3 vakus megvilágításod lenne. DE. Photoshop legalább annyira fontos (
) mint a rezzenéstelen kamera. Minnél több felvételből rakod össze, annál precízebbnek kell lenned. [link]
Ezt pl. ezzel a módszerrel lőttem. Mivel én kifejezetten photoshop-noob vagyok ezért annyira nem impresszív, de én úgy csinálnám, hogy egyszerre két képet rakok össze: kombinálom azon kettő legjobb részeit lementem jpg-be, megnyitom, majd újra és ujra 2-őt. Ha jól emlékszem adtam egy rétegmaszkot a fotóhoz fehér színnel Brush Tollal kifestettem a részeket amik kelletek a másik fotóról.
Elfelejtettem: én RAW-ban fotóztam de ügyeltem rá, hogy LR5-ben se forgatás, se vágás ne legyen, hogy pont passzoljon a két kép, a fölös részeket és a forgatást/kiegyenesítést ráérsz a végén. -
BonFire
veterán
válasz
fireproof #18834 üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy autófotó retusálás
No, félre a tréfát!
Amint látható, ugyanabból a kameraállásból többféle megvilágításban készítenek fotókat. Az egyiken itt csillan a fény, a másikon meg amott. Ezeket a fotókat egymásra rakják, majd maszkolás segítségével érik el, hogy mindegyikből a legtutibb rész látszódjon a képen. A végén tesznek még rá néhány korrekciós réteget, amellyel az expót, szinteket és színeket, szaturációt tudják finomhangolni.
Egy stabil állvány kell hozzá, jó gép, távkioldó, és egy segédmunkás, aki hol itt, hol ott tartja a lámpát. A második videó képein látszik is a lámpát tartó személy.
-
Kloden
senior tag
válasz
fireproof #16716 üzenetére
Itt egy tutor hozzá. És itt jól jön a Content Aware Fill, mondjanak a szakik bármit, hogy az semmire sem való!
-
BonFire
veterán
válasz
fireproof #14371 üzenetére
Te szelektíven olvasol? Leírtam, hogy ott a Contact Sheet II. Most direkt a te kedvedért megnéztem, még mindig a Photoshopban van, nem a Bridge-ben. Megadod neki a mappát, amiben a képek vannak; a papírméretet, hogy mekkorára rakja; hogy írja-e rá a kép nevét, milyen betűtípus, mekkora, milyen színű; hány sorba, és hány oszlopba rendezze a képeket. Aztán elkészíti neked a kontaktlapot.
500 képhez jó nagy papírra lesz szükség, meg bikaerős gépre.
-
mutyi
senior tag
válasz
fireproof #13559 üzenetére
Azt értettem rajta,hogy lopd le a képernyőd pillanatnyi állapotát és csak azt a részt cropold ki ahol ez a logo van.
De végül itt van és ez a lényeg.
Cocon Regular. Ez hasonlít leginkább rá, de szerintem ez valami custom lehet.
Majd mások is véleményezik.
http://www.myfonts.com/fonts/fontfont/ff-cocon/regular/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest