- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
w.miki #21203 üzenetére
A Toshibák általánosságban neccesek (szervizelési szempontból)...Meg vigyázz azzal az L50B-vel, mert TN panellel is szerelik!
(#21206) Sunnyx: Ha sRGB-t tud, akkor már jó vagy.
Egyébként az, hogy IPS még nem garancia semmire, mert az e-IPS biztosan nem, az AH-IPS pedig nem mindig tud sRGB színteret sem.
-
jhos910
senior tag
válasz
w.miki #21181 üzenetére
Az a baj, hogy győzködhetsz engem de egyik gépben sincs ssd azok közül amiket mutattál. És az min egy 20-as. Sztem te rápörögtél nagyon a fullHD-ra és nem látsz tovább.
Ha pl a 200 ezres gépet megveszed akkor csapsz hozzá egy 22-24"-os monitort amivel már tényleg tudsz tervezni.A héten váltottam 1. generációs i3-ról 4. generációs i7-re. Az i3-as alá egy 7200rpm-es vinyó volt téve míg az i7 alá csak 5400-as. És még így is jóval gyorsabb az i7. Szval ne mondd nekem , hogy nem fogja a proci.
Illetve a Toshiba-nak konkrétan csak a prociban helyet foglaló gpu van. Nem is tudom miért raktad ide.
De lehet, hogy tök fölösleges neked 200-at költeni meg ssd-t venni mert ahogy sejtem még az i3-at sem fogod kihajtani. -
ViZion
félisten
válasz
w.miki #21181 üzenetére
Toshibákról már írtam, a szerviz botrányos, alsó- és közép kategóriás gépeik biliműanyagból vannak, hulladék vinyókkal. Sonyról sem jobb a véleményem. Anyaga jobb, de volt már itt win 8-al sony, amit a tulaj kért, h telepítsük újra, mert a sok sz@rtól olyan volt a bő 200k laptop, mint valami belépő netbook. Reinstall, a sok szutyok nélkül és már jobb volt, de valahogy nem éreztem az árát indokoltnak akkor sem. HP, Lenovo, Acer, Asus nekem szimpibbek. Elsősorban Acer. Lenézik, pedig a szervize példás, a HDD csere, bővítések nem érintik a garit, árban jók, az olcsó modelleket kivéve anyaguk is jó és a szerelés is. Ilyesmit, persze kinek mi tetszik is bejátszhat.
-
Picturemaker
őstag
válasz
w.miki #21181 üzenetére
Ezek a tesztek nem jók semmire. Az a táblázat... 5.1MB jpg betöltése 38 másodperc az i5-ös laptoppal, az i3-mal meg 26. Persze. Az i7-es 19 másodperc is irreálisan sok. Akkor tarthat ennyi ideig, ha a ram elfogyott és swap-pelnie kell a gépnek. Aki ezt mérte az.......
Az egész úgy hülyeség ahogy van. Az SSD nem csodaszer, tényleg gyorsabb a boot, meg a programok indulása, de tök mindegy, hogy pl. a PS 25 vagy 10 másodperc alatt töltődik be, ha utána 8-9 órát dolgozok vele. Sokat tehet az SSD amikor a zajszűréssel tököl a gyenge proci egy percet. PS-hez sok ram és erős proci kell. -
berzerker83
csendes tag
válasz
w.miki #21169 üzenetére
A gépel el lehet prüttyögni egy darabig, viszi a Ps-t. A kaszniról meg a szervízről semmit sem tudok, de keveset látok belőle az "utcán" Inkább valami magyarországon elterjedtebb gyártónál keresgélj. Viszont amit linkeltél "monitor", az egy HDready tévé... a Dell alap IPS monitorai is itt kezdődnek árban (pl.:[link]), igaz azok nem 26"os batárok. 21-24 fullHD nekem elég munkára.
-
ViZion
félisten
válasz
w.miki #21167 üzenetére
mobil i5 is két mag, megnyugodhatsz. De újabb utasításkészletekkel, takarékosabb felépítéssel, ami nem mindegy, ha akkuidő is számít. Újra szavazok, de kinek mi. Az ilyen nagyboltok inkább a kijelző megnézésére jók, amúgy kicsi a választék, sokszor magas az ár. De ezt Te látod, eldöntöd.
-
ViZion
félisten
válasz
w.miki #21162 üzenetére
PS-nek alapból a sok ram, gyors proci a kedvező. i5 sztem elég, 8/16 GB rammal (lehessen bővíteni, erre figyelj. Minap futottam olyan laposba, ami bővíthető ugyan, de csak 1 ram slot volt. Tehát a régi modult lehet eladnia...). SSD opcionális, de egyrészt a laptop vinyók elég sz@rok, másrészt SSD mindennek jót tesz... én vennék bele. A legnagyobb probléma a kijelző. Ebbe az árba nem tudom milyet kapsz. Én vennék hozzá monitort és vinném magammal. Volt, h asztali gépem vittem mindenestül.
jah, C2D azért eléggé múltidő, ha ócó használtat akarsz, akkor megteszi, de azért nah... az vicc 2014-ben mondjuk jóféle i5 mellett.
-
jhos910
senior tag
válasz
w.miki #21162 üzenetére
A munka típusát kérlek részletezd. Néha 1-1 képet retusálsz vagy több száz raw-ot kezelsz ...stb.
Mert ha nem olyan feladatokat végzel el ps-ben akkor felesleges venned egy erőművet.
Illetve milyen időszakra tervezed venni a gépet?
Illetve 2 kiló winfossal vagy anélkül?De a 2 kilós limitbe ez a gép a legjobb. Egyetlen hátránya, hogy bővíthetőségi szempontból gyenge illetve csak HD a monitor. De ez a munkától függ, hogy neked ez jó-e. A gép előnyére válik, hogy én hasonló hardverrel vettem gépet de ahhoz hozzá kellett még csapni egy "keveset" a bővíthetőség és a fullHD 17,3" miatt.
ASUS X550JK - i7-4710HQ, 15.6HD, 500 GB, 4GB, Geforce GTX 850M 2GB, DVD RW(bocs, most olvasom amit írtál a másik topikban)
-
BonFire
veterán
válasz
w.miki #16617 üzenetére
A jó munka sosem két perc, és legtöbb esetben az automatika elvérzik. Az átlátszó felirat annyiban macerásabb, hogy még nehezebb kijelölni; itt már nem elég az egyszerű színtartomány kijelölés, hanem varázspálcázni kell. Ha olyan bonyolult a háttér, és a színek, akkor esetenként végig kell penezni a logót a legpontosabb kijelölés érdekében. Utána pedig általában a Levels-t vesszük elő, mert a fehér logóval félig áttetszővé teszik a pixeleket, és egy kis kontraszttal elég jól el lehet halványítani. Utána a „rothadó” széleket kell megbütykölni esettől függően gyógyecsettel, vagy foltozóval, esetleg klónozóval, kinek melyik áll kézre.
Esetenként az összes rendelkezésre álló eszközt be kell vetni.
Nem alföldi, szabolcsi vagyok.
Teccik a tájszóúlásom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest