Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sicc_innen
üzenetére
Egyébként a Gemini ezt a választ adta (egyszerűsítve):
• Csinálj a fejezetek címéhez Paragraph Style-t.
• Nyisd meg a fejezetcímeidhez használt Paragraph Style beállításait.
• Menj az Export Tagging fülre.
• Alul pipáld be a Split Document (EPUB Only) jelölőnégyzetet.
Ezután az exportáláskor az InDesign minden alkalommal, amikor ezzel a stílussal találkozik, „szétvágja” a fájlt, ami az olvasón garantáltan új oldalkezdést eredményez. -
válasz
sicc_innen
üzenetére
Elméletileg elég, ha a fejezet végére hasábtörést (Column break) ütsz, tehát a numerikus részen lévő enterrel csapsz egyet (-kettőt).
-
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Kapott pdf-ek, Affinity-s.
Átnevezem engedi a place-t. Más ékezetes file-al nincs baj.Most kipróbáltam hogy beírtam a file nevébe hogy István, az ott lévő István helyett (ugyan az) és úgy engedte.
Akkor az Affinity csinál valamit a file nevébe ami miatt nem engedi az Indi.
-
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Hmm.
Nekem mondjuk angol a soft. -
válasz
sicc_innen
üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Ott is hozzáértők lehetnek.
Vajon azt mivel magyaráznák hogy nem mindig látszik az a keret. Rázoomolsz nem látszik. -
válasz
sicc_innen
üzenetére
Soha nem látszik nyomdai feldolgozásban.
De ahogy te raszterizáltad, az látszani fog.
Megoldás lehet, ha PDF/X-4 -re állítod és a kimenet fülnél bekapcsolod a célra alakítást, alatta a festékkezelőbe meg ellenőrződ, hogy a direkt színek is CMYK-ra vannak-e alakítva.
Viszont a fájl tulajdonságainál látni fogják a PDF/X-4 szabványt az PDF/X-1a helyett.
Az PDF/X-1a ISO szabvány lényege a gyors és biztos nyomdai feldolgozás, azért erőltetik a nyomdák, hogy ne legyen hiba nyomtatáskor. Ez a szabvány az általános nyomdai munkákra van optimalizálva. -
válasz
sicc_innen
üzenetére
1. Nem probléma, csak monitorra rosszul rendeli a képet
2. Felesleges szenvedni vele -
válasz
sicc_innen
üzenetére
Én FontExpert-et használok sok éve.
-
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Azon a cd-n is azért volt pdf mert eladásra készült, az innen onnan letöltött fontokhoz nem jár.
Lehet én ülök fordítva a lovon de amikor küldenek egy képet hogy olyan szöveget akarnak akkor beírom a minta szöveget a programba és végig léptetem a lehetséges fontokat. Nem igazán érdekel hogy milyen karakterek vannak még benne.
De ha minden áron a mintát akarod nézegetni akkor beírod azzal a mintaszöveget és végig lépteted, kb. ugyan annyi idő mintha a pdf-ben lapoznál...Van webes konverter lehet van program is [link]
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
sicc_innen
üzenetére
Nem írtad melyik platform. MacOS-re ez ez király: typefaceapp
-
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
AMP Font Viewer
Lehet vele a nem telepített fontok között böngészni, lehet változtatni a minta szöveget és tudja ideiglenesen telepíteni a fontokat. -
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Nem, előbb a pénz és utána a munka átadása.
Hiába írsz felárat a számlára ha nem fizeti ki. -
Syl
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Világos miért kéri indd-ben. Hogy el tudja vinni máshoz továbbszerkesztésre, a kolléga "induló" munkáját meg majd jól elfelejti kifizetni. Ismerős helyzet

-
BonFire
veterán
válasz
sicc_innen
üzenetére
Ez csak egyetlen illusztráció a több tízből, haladnom kell vele. Aztán végül lehet, hogy nem is fog tetszeni a megrendelőnek, és kidobatja. Akkor még nem pöcsölök vele sokat.
-
BonFire
veterán
válasz
sicc_innen
üzenetére
Na de én cifrázom is. Van benne eltolás, meg méretcsökkenés is. Kar, hogy Id-ban non csökken transform tool.
-
BonFire
veterán
válasz
sicc_innen
üzenetére
Akkor az igazi, ha még meg sincs tisztességesen világítva, és még be is mozdul. Aztán áttolja neked Facebook Messengeren 3 kilobájtba. De azért legyen szép.
-
BonFire
veterán
válasz
sicc_innen
üzenetére
Valószínűleg kénytelen leszel Photoshophoz nyúlni, ha szép végeredményt akarsz. Az Id képkezelésben inkább az Illustratorra hajaz.
Áldassék a neve, aki pixeles képet küld, és nem ismeri a transparent PNG-t!
Annyi örömöd legyen, hogy homogén fehér a háttér, nem nagy kunszt leszedni róla, hacsak nem szálkásszőrű pincsikutya van a képen. Írjad meg nekik, hogy legközelebb valami galagonyabokor vagy álcaháló legyen a háttér, úgy sokkal nehezebb kivágni a tárgyat belőle.

-
rii
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
esetleg a Clipping mask - Detect edge
de az meg valszeg nagyon csúnya lesz .-/
-
BonFire
veterán
válasz
sicc_innen
üzenetére
Van benne Multiply színmód, az kiüti a fehéret. Vagy mást szeretnél?
-
Polemius
senior tag
válasz
sicc_innen
üzenetére
Persze, hogy lehet.
Keresés, Grep fül.
[0-9] bármilyen számjegy
[0-9][0-9] bármilyen kétjegyű szám
[0-9][0-9][0-9]? bármilyen két-, vagy háromjegyű szám
[0-9]+ bármilyen, egy vagy többjegyű jegyű szám[0-9]+-[0-9]+
ez bármilyen két számra igaz, amelyek közt kötőjel van.
Az – pedig grep-ben ~=Ami neked kell, az így néz ki
([0-9]+)(-)([0-9]+)és erre cseréled:
$1~=$3Ahol a keresésben a zárójelek felosztják a keresési mintát három részre, a helyettesítésnél pedig sorban $1, $2, $3 hivatkozik rájuk, jelen esetben ugye a két számjegyre. A köztük levő (-) pedig kimarad, helyére megy a ~=
Mint látható, a több részre bontott keresési minta arra is jó, hogy akár a sorrendet is meg lehet cserélni, például a $3~=$1 megcserélné a két számjegyet is.
A Grep nagyszerű eszköz, használjátok!
-
válasz
sicc_innen
üzenetére
csere 0- 0—
csere 1- 1—
...
csere 9- 9—
tehát 10 cserét kell végrehajtanod -
válasz
sicc_innen
üzenetére
Uhuu, matt fólia... abból már nem lesz koki fekete.
-
válasz
sicc_innen
üzenetére
Ez alapvetően egy olyan kérdés, amit a nyomdával kéne megbeszélni. Egy gépmester ismerősőm, aki Heidelberg Speedmasteren dolgozik sok éve a 50-30-0-100-ra esküszik az ő beállításaival. Kell hozzá tudni, hogy mit bír a papír, lesz-e rajta lakk vagy fólia. Aztán az is kérdés, hogy hideg fekete kell-e vagy inkább meleg... (a hideg sötétebbnek tűnik szerintem, én legalábbis jobban szeretem).
-
Syl
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Szerintem az igazán mély feketéhez mindháromból kell legalább 40-50%.
-
válasz
sicc_innen
üzenetére
igen CS2 előtt
Most PDF-exportnál valójában a distilert állítod be.
Annyi lehet a különbség hogy milyen átlátszóság simítás van beállítva a PostScript exportálásnál, de ezt az INDI PDF exportjánál is be lehet állítani (felesleges, mint az előbb kitárgyalt eps használat)
Nagyon sok vektor és átlátszóság (effekt) exponenciálisan növeli a feldolgozás nehézségét, az elérhető javulást meg csak lupéval látható.
-
rii
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
köszönöm!
van olyan rész, aminek kötelező szereplenie egy könyvben?
ahogy én látom csak az impresszum kötelező .-/
(meg az ISBN persze lesz) -
válasz
sicc_innen
üzenetére
csak a kifutót szoktam állítgatni
-
válasz
sicc_innen
üzenetére
Nyomdába minden esetben PDF/X-1a:2001 formátumba adunk le.
-
válasz
sicc_innen
üzenetére
Nem tesz bele színprofit (színprofilra a kész PDF-ben nem hivatkozik) , hanem egy CMYK színprofil színterébe konvertálja (tudom elsőre nehéz megérteni)
Átlátszóság simítás a könnyebb (biztonságosabb, hibamentes) nyomdai feldolgozás miatt van, ezzel teljes mértékben elveszik a szerkeszthetőség, de ez nem is cél.
Nyomdai szoftverek erre a profil által generált PDF-re vannak optimalizálva 2001 óta, ekkortól lett nemzetközi ISO szabvány a nyomdai leadásban.
A minőség akkor javul jelentősen, ha a nyomólemez (az anyag RIP feldolgozásánál) készítésekor figyelembe veszik a papíron a festék pontterülését és ehhez korrigálják. Ez a pontterülés kompenzáció.
Ha ez megvan, akkor a sötét részek nem csukodnak be (részletgazdagak lesznek), a világos részek pedig nem tűnnek el. -
Syl
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
A fontlista végén van pár tucat japán hangzású betűtípus. Azokban elég rendesen van minden.
A Glyps palettán tudsz szűrni matematikai karakterekre, úgy könnyebb a keresés. -
Syl
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Meg lehet játszani az automata elválasztással, persze túl keskeny hasáboknál esélytelen az arányos szöveg-kinézet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest