Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

Használtan vettem árverési oldalon egy Acer n300-t: [link]. Az n300, n310, n311 típusok hasonlóak, a CPU frekvencia és a WiFi az eltérés. Érdekes módon ebben az n300-ban 400 MHz-es Samsung CPU és WiFi is van. Tartozékként csak egy töltőkábelt kaptam hozzá, ami adatkábelként nem működik, bölcsőt vagy USB kábelt nem. Mire jó ez ma? 3,7"-es 640x480 felbontású képernyő még most sem rossz útközben olvasni vagy WiFi-vel vagy BT-szal netezni és egyébként 4800 Ft volt szállítással együtt, nekem ennyit megért.
    Még be kellett ruházni egy 2GB SD kártyába és egy kártyaolvasóba, ez hivatalos üzletből kétezer Ft alatt volt. Nagyobb SD kártyát a készülékre telepített WM ugyan képes kezelni driver telepítés után, de a ROM frissítéshez csak FAT16-ra formázott sima SD kártya jó.
    A készüléken az alap ROM volt, amihez az Acer több hivatalos frissítést adott ki, amik SD kártyáról telepíthetők és a leírások szerint sokkal stabilabb velük a rendszer.. Sajnos ezek már a hivatalos oldalon nem érhetők el, de kisebb keresés után a neten megtaláltam egy WWE (angol) 1.00.24-es WM5-öt, ami gond nélkül felment. Majd egy WM6.5 ROM-ot is kipróbáltam, itt lehet keresgélni: [link]. A WM5 bootloader megmaradt, így a rendszer félig WM5-nek látszik, de eddig minden működik.
    Linux is telepíthető a készülékre [link], sikerült is feltennem a leírás alapján az Opie kezelőfelülettel; az érintőképernyű és a kézírás felismerés is működött. Sajnos driverek hiányoznak, nincs Linux alatt WiFi (viszont vadul villog a WiFi LED, tehát az akku merül), BT sem működik, nem lehet fényerőt állítani, stb. Így ezen a készüléken a Linux nem praktikus. De annyi látszik, hogy a Linux sikeresebb lett volna PDA-ra, mint a WM. Kipróbálás előtt (mielőtt valaki a Haret.exe-t elindítja) mindenképpen biztonsági mentést célszerű végezni, mert csak hard reset-tel jön vissza a WM a Linux után. Pont így néz ki, mint a videón: [link]
    Föltelepítettem egy rakás olvasóprogramot (MS Reader, eReader, AllReader+, Freda, Mobipocket, Tiny, PocketXpdf) és könyveket, Operát az SD kártyára és gyakorlatilag egy nap alatt tökéletes állapotba sikerült hozni. Az kiderült, hogy PDF-hez nem praktikus a PDA, de a LIT, EPUB, txt, html-ek viszonylag kényelmes olvasásához a 3.7" 640x480 felbontású elforgatható kijelző elég. Netezni kis jóindulattal tűrhető, a csupán 64MB RAM miatt hamar belassul nagyobb képekkel.
    Az utángyártott akku az eladó szerint kb. 1 éves. WiFi-vel 4-5 órát bír, a vezetéknélküli hálózatot kikapcsolva, kis fényerőn ennek minimum a dupláját. Kívülről a fólia kicsit kopott, a sarkokban az esüst festés alatt látszik a fekete műanyag, de azért tűrhetően néz ki.

Új hozzászólás Aktív témák