- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
LordX
veterán
Légyszives mérj össze egy 8-16 kbit/s-es AAC-t meg egy 8-16 kbit/s-es AC3-at :)
Az AAC telefonhangnál jobb hangot fog produkálni, AC3 meg egyáltalán nem is létezik ekkora bitrátán, ha lenne is csak kb. fehérzajt tudna kiprodukálni magából.
Viszont AC3-hoz van hardveres dekóder is (DVD lejátszó..), AAC-hez maximum az LC (Low Complexity) profilhoz, ami viszont már nem jobb minőségű, a többi profil jóval nagyobb számításigényű.
Igazából erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy ne hasonlítsuk össze. -
LordX
veterán
Az AAC és az AC3 minősége nem feltétlen összemérhető, ugyanis másra alkották meg.
Az AC3 egy nagy teljesítményigényű, jó minőségű, magas bitrátás tömörítés.
Az AAC főleg viszont kis bitrátákra alkotott tömörítés, pl. beszéd. Persze tud magas bitrátákat is, viszont összemérhető az MP3 minőségével, mert magas bitrátán semmi extra nincs az eszközkészletében az MPEG1 Layer3-hoz képest. (kb. többcsatornás kódolás, és ennyi). -
dabadab
titán
Nem lehetett volna ezt magyarul?... ;)
Igazad van, az AC3-ban tenyleg nem AAC van, hanem (mino meglepetes) AC3 - ami egyebkent az AAC-nal regebbi, es a minosege is rosszabb.
Akkor viszont nem tudom, hogy honnan vettem ezt az AAC dolgot (megneztem a DTS-t is, hatha azzal keverem, de ugy tunik, hogy az sem AAC). -
LordX
veterán
Hát, ezt nagyon rosszul tudod, az AC3 és az AAC diszkrét..
Az AC3 a Dolby Laboratories formátuma, ezt használják a DVD-ken is (használnak mást is, de ez a legelterjedtebb).
Az AAC (''Advanced Audio Coding'') az MPEG szabványa, és kettő fő fajtája van: MPEG2 és MPEG4. Az MPEG2-ben van 3 profilja (kb. az MPEG1 Layer 1-2-3-nak felel meg), az MPEG4 még egy 4. profilt is definiál. -
vtechun
veterán
most tesztelgetem, de alapból nem akar menni a mély...mindegyik jól szól, de a mély nem.. nemtom mi lehet...
-
vtechun
veterán
köszi! rendes vagy... minden sávon , a sáv neve kellene hogy legyen, pl jobbelső, jobbhátsó, mély, center, balhátsó, jobbhátsó...tehát abszolut csak tesztelésre kellene, ogg-ba akarom nyomni, mert úgy kevesebb helyre is elfér ugyanolyan minőségben, tényleg az ac3 az milyen tömörítést használ? mp3-hoz hasonlót?
-
vtechun
veterán
valami ingyenes megoldás lenne az igazi... ez 1000 dolláros...
-
vtechun
veterán
Hello! Szeretnék valahonnan letölteni olyan ac3 samplefile-t amiben tökéletesen észlelhetők a különböző csatornák közti különbségek. Azért kellene mert ac3-at akarok ogg-ba tömöríteni, csak az eddigi próbálkozásaim nem kecsegtettek túl nagy sikerrel . Összevissza voltak a csatornák, meg nem is nagyon tudtam, hogy minek honnan kellene szólni. Segítsetek! Ha valaki tud olyat, hogy házilag, hogy lehet ac3-at csinálni ha van 5-6 hangfileom, akkor azt is leírhatja... Előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest