- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Mondanám, hogy igazad van, de én is csak félinformatikus vagyok, nem lenne hiteles.
Cloudflarenek pont a JS alapú challengét utálom nagyon én is, amiről te is írsz. Szerintem a legnagyobb probléma vele, hogy konkrétan úgy lett megírva benne a böngésző ellenőrzés, hogy fogták az ismertebb böngészőket, kerestek bennük egyedi működési mintákat és ezekkel detektálják, hogy valóban az a böngésző van-e használva, ami a User-Agentben kimegy a szerver felé. Elvileg ez GDPR kompatibilis, szóval sok adatot nem visznek ki, aztán persze ki tudja. Viszont új böngészőnek így esélye sincs belépni a piacra... Nomeg nem kellemes egy JS-ben implementált virtuális gépet futtatni, ami ki tudja miket csinál ahhoz, hogy hozzáférj a kedvenc hírportálodhoz pl.
Azzal a kevés tapasztalattal, amit hobbi OSS projektek hosztolása alatt felszedtem, nekem is az volt a tapasztalatom, hogy megfelelően üzemeltetni nehéz. Hibákat keresni sokkal egyszerűbb, mint jól csinálni valamit (erről szól a cikk is). Viszont egy hobbi usernek is lehetnek pl olyan igényei, hogy csinál egy blogot, vagy kirakja az otthoni homeassistantot az internetre, aztán nem feltétlen lesz kapacítása saját CDN-t építeni, meg máshova routolni a forgalmat, ha épp DDoS-olnak. Iptables szépen megvéd egy vérpistike ellen, aki elkezd DoS-olni, de amint betalál egy botnet/VPN/proxy halom és elszaturálják a linked, nem tudsz mit csinálni. Én se találtam eddig jobb megoldást, ezért maradt a Cloudflare. Nem örülök neki, hogy egy monopólium kezében van az oldal sorsa és adatai, de saját zsebből és tapasztalattal nem tudnám ugyanazt hozni.
Én úgy látom egyébként, hogy sajnos ha akarjuk, ha nem, egyre többen térnek át cf-re. Telex is azt használ pl. Amerikában a szavazásokat CF-en át nyomták... Egyszerűen annyi bandwidth van a kezükben, amivel egyszerű ember álmodni sem mer.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple Watch
- Battlefield 6
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max tökéletes hibátlan eladó
- 4K Gamer PC Ryzen 9 5900X/RX 6900 XT 16Gb/32Gb DDR4/1Tb NVME M2 SSD/850W Bronz 6hó Gar
- SZINTE ÚJ! MacBook Air M4 - 13 , 16 GB RAM, 512 GB SSD, Éjfekete + 4 év garancia + balesetbiztosítás
- Lenovo Legion Go S 32GB/1TB Garancia + Ajándék
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB ZALMAN Z1 Plus EVGA 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest