- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- Apple Watch
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunner
senior tag
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Hunner
senior tag
Visszanéztem ide közétek, láttam pont kért valaki nem olyan rég nyilatkozatot a "gémer" székek tartósságáról.
Visszakerestem 2017. márciusában vettem egy AK Racing Rush széket, tehát elmúlt két éves. Kocka vagyok szóval napi szinten használatban van.
A gázlift 150kilóra hitelesített, én 105-120 kiló között ingázva terhelem 2éve folyamatosan, még mindig teszi a dolgát.
Fél évente rászorítok a csavarokra mert hajlamosak lelazulni
A karfa a kezdetektől minimális holtjátékkal kileng oldalirányban, ez pontosan ugyanolyan mint volt az első perctől kezdve, nem lett rosszabb.
Kerekek nem törtek el
A háttámlát ugyanolyan szépen lehet dönteni mint amikor megvettem, szépen elkülönülő állások vannak, ez sem változott.Viszont
Mivel én a jobb lábamat különböző okokból kifolyólag szinte sosem terhelem, ezért a székben is úgy ülök hogy a bal combom sokkal erősebben nyomja le a szék ülőpárnáját, így az ülőfelület bal oldalában a tömés minimálisan max. 1cm mélységben a combom formáját követve megsüllyedt, illetve a fölötte levő huzat/borítás is követi ennek a vonalát. Szerintem a sajátos ülési módból illetve szögből ered, nem gondolnám hogy problémás, mert a szék többi részén mindenhol teljesen patent maradt az ülőfelület.
Nem esett össze, nem nyomja a seggem még 2 év aktiv használat után sem.
(Ezt a típust már nem kapni, de ezek alapján 2 évre én bátran ajánlok ak racing széket. 80volt az eredeti ára azt hiszem, én akkor random aqua akcióban szerintem 60-65 körül jutottam hozzá)[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Hunner
senior tag
Fotózd le, tedd fel imgur-ra vagy bármilyen képfeltöltőre, és irj a supportjuknak ITT A levélbe amit írsz rakd be a kép linkeket és kérdezd meg normális-e ahogy kinéz, illetve ha nem akkor mit lehet vele tenni. (Készülj fel, hogy számlát kérni fognak ha gari ügyintézés van) Ha hasonló színvonalú a supportjuk mint az AKRacingnek vagy az Arozzinak akkor nem kizárt hogyha hibás akkor küldenek neked postán egy uj alkatrészt.
-
Hunner
senior tag
válasz nemethchek19 #1484 üzenetére
Nekem az jött le, hogy az Örsön van továbbra is (tekintve hogy annak az áruháznak az akciója) csak nem a helyén van a szék, hanem valahol a raktárban, úgyhogy IKEA-s emberkét kézenfogva el kell bandukolni a világ végére megkerestetni vele.
-
Hunner
senior tag
válasz -FreaK- #1447 üzenetére
Gamer székből nem létezik az általad keresett hodály kategória. Az oldaltámasz azért van hogy tartson, (hogy mit az jó kérdés, ergonomiailag lényegtelen, kagylóülés design majmolás szempontból viszont fontos) szóval ha terpeszkedős széket keresel akkor maradnak a főnöki székek.
Esetleg valami ilyesmi szóbajöhet neked: [link], de ez nem az a manapság tipikus gémer szék kategória. Tudtommal ilyesmi senkinek nincs itt, úgyhogy tapasztalata sem lesz senkinek. Arozzinak is van olyan szériája ami nem "racer" de hogy mekkora az passz
[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
Egyébként jó a Markus, csak nem szivesen irjuk le ujra és ujra.
(#1424) Hunner válasza Tom5 (#1423) üzenetére:
Ebben tévedtem, egy AKracing Rush-ban ülök nem Premiumban. 365x560-as az ülőrésze, így már a Verta is szélesebb mint az enyém, viszont az enyémben ki lehet használni, hogy eléggé ferdén áll az ülés melletti oldaltartó, a Vertán eléggé kényelmetlen lehet, ha nem fér bele az ember segge pontosan az ülőlapba, mert ott szinte vizszintes. Hogy az az 5 centi különbség elég lenne-e hogy ennek ellenére kényelmes legyen azt nem tudom, mindenesetre ha a keret engedi a Premium mindenképp jobb szék.[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
Az AK ülőrésze(széles x hosszú) 390x540 a Verta 370x530
Én (120kg 186cm) egy AKracking Premiumban ülök az 380x550, és ugyan én elférek benne, de azért elég sok mindent megadnék azért a +10centiért és mindenképp nagyon szomoru lennék ha 10-el kevesebb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
válasz Franklin #1388 üzenetére
Így típusról nincs meg, de amikor széket kerestem magamnak végigültem az összes Kika széket, és ezek a noname Racer székek baromi kényelmetlenek voltak. 184cm/110kg, de az akkori asszonypajti is probálta mindet 163cm/53kg és szerinte sem volt kényelmes egyik sem. Ha teheted ülj bele. Ha kényelmes, és neked megfelel, vedd meg. A Markus-on kívül minden 50 ezer alatti szék lutri.
-
Hunner
senior tag
válasz nemethchek19 #1381 üzenetére
Ikea Markus?
-
Hunner
senior tag
válasz Gabrielsen #1354 üzenetére
20-40 közt ülj bele abba amit találsz bárhol ahol keresel. Ha nem nyeklik alattad vedd meg. 60 alatt nincs értelmes szék, 130kilóra inkább 100-től lehet gondolkodni. Sokkoló, én is átéltem, mikor a 25ezres tescos hodályom 7év után lecseréltem egy 70ezres akracing-re, de ez van.
-
Hunner
senior tag
válasz apple87 #1296 üzenetére
Ezek a vélemények, de amúgy egyrészt alattad kettővel volt szó róla, másrészt fenn van a kereső.
tl;dr: best budget szék
-
Hunner
senior tag
Elég sokan használják akik írtak ide valaha: katt.
10 év garancia van a mechanikára, és ez a szövetes példány lesz ami amúgy is jobban ajánlott. Ami panaszt hallottam rá, hogy mivel lyukacsos a háta így azért szellősebb, főleg ha a hátadra fúj a légfkondi, úgy még kellemetlen is lehet. Előnye viszont, hogy nem izzadsz bele annyira. Egyébként én csak barátnőm irodájában ültem benne, szerintem kifejezetten fasza, bár a kartámasz nem állítható rajta.
-
Hunner
senior tag
Soroksári IKEA-ban Family kártyával 28 ezer a MARKUS
Nyitási akció holnaptól, készlet erejéig[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
válasz Zsiráfnyál #1152 üzenetére
Azért illúziód ne legyen, ha vettem volna egy magyar kiskerből egy széket amiről leesik egy takarólemez, még mindig kereshetném a garanciális szerviz telefonszámát az interneten, annak ellenére hogy 5 levelet 3 telefont és 20 sms-t váltottam volna már a kisker képviselőivel. A szerviz elérés fellelése után pedig, kaptam volna egy hát nem tudnak mit tenni vele, érdemben nem befolyásolja a működést nem garanciális probléma választ.
[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
Tegnap napközben valamikor az egyik oldalsó takarólemez letört a Rush-ról. Nem volt feszegetve, se semmi, annyi, hogy rendeltetésszerűen néha hátradöntöm a háttámlát úgy kényelmesebb elnyúlva youtubeozni. A felfogatásnál simán elpattant a műanyag... Észre sem vettem, csak a földön találtam. Funkcionalitásában semmit nem ad a székhez, esztétikailag se sokat, de azért mégiscsak jobb ha nem így néz ki a szék oldalról. Szóval írtam a supportnak, Reggel Gustav Svensson már válaszolt is, kérik a címem és küldik a cseredarabot. Top support.
-
Hunner
senior tag
Én 183cm 110-115kg-al mondom azt hogy "üljélzártlábbal, petike! viselkedünk ünnepély van" hangulatban pont beleférek; ha kényelmesen akarok benne létezni, akkor rálógok az oldalfalra, de mint mondtam a rush-on nem 80-90fokos valamiért, úgyhogy nem válik kényelmetlenné. Persze ha lett volna 200ezrem az XXL szériás DXRacerre, lehet azt választom inkább - bár akkor már nem "gémer" szék is- de teljesen komfortos ez is. (Meg hát plusz motiváció )
[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
Este lemérem neked, hétvégén nem voltam otthon. Egyébként azt vettem észre, hogy az oldalsó elem ami sportosítja, annyira nem függőleges ezen a széken, mint a többin láttam (pl dxracer vagy Ispy AKPremium-ja bár az elvileg nagyobb is, szóval ott el lehet férni) úgyhogy én azért versenysúlyomnál fogva szépen kitöltöm, és hozzáérek rendesen, de nem nyom
[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
Megérkezett, zsírúj bontatlan volt, -nem értem az árát továbbra sem- összeraktam.
Képek nincsenek, de kb úgy nézett ki, mint Ispy-é, csak ugye a végeredmény más mert más modell...AKRacing Összerakáshoz help:
Baromi könnyű mindent összerakni, bár a leírásban vannak ilyen csináld magad, ad-hoc gyere rá részek, nem egy lego vagy ikea katalógus. A szék háttámláját a szék ülőrészéhez rögzíteni mondhatom hogy baromi nehéz volt, amíg rá nem jöttem egy trükkre. (természetesen egyedül tökesélytelen vagy, vagy nagyon meg fogsz vele szenvedni). Nekem a legnagyobb gondot az okozta, hogy hiába volt jó helyen a háttámla, a lyuk és a csavar, egyszerűen nem tudtam ráfogatni a menetre mert nem tudtam a széken belül hol is van. Aztán a külső védők és muanyag burkolat összecsavarozásához való kisebb imbuszkulcsot nemes egyszerűséggel beledugtam az adott oldalon az alsó lyukba így a felső már nem tudott máshogy állni mint nyílegyenesen vonalban. Innentől pedig gyerekjáték. A szintidőt azért hoztam én is kb 45perc alatt lettem kész vele, ebből fél óra az utolsó lépés.A szék kényelmes amúgy nagyon, de picit szűkös, eggyel nagyobb modellt ajánlanék 186cm 115kg mellé. Ettől független el lehet férni benne, ami nekem most egyelőre fura, hogy magasabb az alapállása, mint a régi székemnek, szóval kicsit torony feelingem van benne.
-
Hunner
senior tag
válasz BigBlackDog #1098 üzenetére
Tegnap futottam két órát az interneten, mire az általam lentebb írt AKRacing Rush modellt válaszottam.
Amit magambaszívtam, hogy 50 ezer alatt az IKEA Markus-t (szövetes) kell megvenni, minden előnyével és hátrányával együtt. 10év garancia a mechanikus elemekre, hálós hátrész, nem állítható karfa. Nem "gémer" széket kerestem, de jó pár bútorboltot végignézve majdnem minden nagyobb teherbírású szék (110kg+) 60 ezer forint környékén kezdődik, a legtöbből viszont hiányzik az állíható karfa. Volt pár ami nagyon szimpi volt, viszont 65-ért a "Rush" nekem azért lett végül nyerő, mert 150kg-ig hitelesített, fémváz van benne, és ahogy Ispy írta, van supportjuk.
Egy random magyar szék outletet ha felhívsz hogy baj van a székkel mi fog történni? Leginkább semmi, vállvonogatás meg egymásra nézés aztán egy hosszabb átfutási idejű procedura aminek a végén vagy jó lesz a szájízed vagy nem. Bízom benne hogy az AK-sok, ennél jobban és olajozottabban teszik a dolgukat, persze ugye az az ideális ha nem kell őket keresni.[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
AKRacing Rush Barna-Fekete valamiért egy huszassal olcsóbb az aquaban mint a többi, és 25-el mint bárhol máshol. Tippek miért lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- UHD filmek lejátszása
- Asztrofotózás
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 16GB/512GB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest