- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
rendeltetésszerű használat: a gép használati, kezelési útmutatójában vagy termékismertetőjében feltüntetett, a gyártó vagy az EGT-ben letelepedett meghatalmazott képviselője által tervezett célnak és az előírt üzemeltetési módnak megfelelő használat;
Kresz előírja a használatot, szerintem a nem megfelelő használat nem egyenlő a használattal.
-
Rendeltetés szerű használat szerintem nem kell hogy jogszabályba le legyen írva. Nem is lehetne minden egyes járműre leírni.
Ha nem rendeltetés szerűen használod akkor olyan mintha nem is használnád mert nem nyújtja azt a biztonságot amit a gyártó vállalt hogy teljesít.
Orvosi igazolással persze nem kell használnod vagy úgy ahogy akarod.
Összegezve: Rendőr egyéni mérlegelés alapján dönti el hogy rosszul használod az övet, és az nem teljesíti a biztonsági követelményeket amiket a gyártó megadott egy kitudja hogy lévő jogszabályban... Fene se menne ennyire bele. -
-
Délután jövök haza busszal, Veszprém, Házgyári út kocsisor végig. Rendőrök állítgatnak meg minden autót. Buszt is megállították, fellép a rendőr és mondja hogy ballonkabátos férfit keresnek aztán látja hogy tömve a busz, "hát akkor itt nem nézzük meg" és leszáll.
Nem azt mondom hogy most szállíttassa le az összes utast, hanem legalább menjen végig a busz hátuljáig, látszatát adja hogy tényleg meg akar találni valakit.Amúgy fegyveres rablás elkövetőt keresték. [link]
Ha keresnek a rendőrök akkor biztos hogy tömegközlekedéssel fogok menekülni, persze lesz annyi eszem hogy nem az első napon amikor a legtöbben keresnek. Meg alap hogy kabát szemüveg sapka váltás egy ilyen után. Jó tudom valószínűleg rablóbácsinak nincs ennyi esze. -
válasz DeckardCain #6464 üzenetére
Én ilyen esetekben a telefonomon készenlétben tartok egy hangrögzítőt. A rendőrnek illene igazolni magát, hiszen nem tudhatod hogy nem-e alrendőr.
Más országokban ilyenkor filmfelvételt szoktak készíteni ami mindkét félnek jó hiszen bebiztosítja azt hogy mi is történt. Úgy tudom annyi van hogy az éppen folyó intézkedést nem akadályozhatod vele (nem babrálhatsz a kamerával), tehát ezért ajánlott inkább a hangfelvétel.
Ha viszont meg akarod osztani a felvételt, akkor úgy tudom nem szabad hogy felismerhető legyen rajta az arca/hangja. (habár ebben nem vagyok biztos hiszen közfeladatot ellátó személy) -
válasz Vertigo18 #6412 üzenetére
Jó, nyilván máshogy fog viselkedni mintha nem lenne nálam. Értem én mit írsz. Bevállalom ezt a kis áldozatot azért cserébe hogy akár mikor meg tudjam védeni magam. Egy sötét utcában este eleve ad egy kis biztonságérzetet ha van nálam valami ha rosszabb környéken haladok keresztül gyalogosan. Nem vagyok olyan alkatú hogy meg tudjam védeni magam ilyenek nélkül.
-
-
válasz Vertigo18 #6407 üzenetére
Ha véletlenül meglátná valaki az teljes mértékben az én problémám, ugyanis szabálysértésnek minősül ha nem rejtve viselem (engedéllyel csak így szabályos)
Intézkedésnél rendőr teljesen logikusan megkérne hogy mutassam meg a viselési engedélyt, csúnya lenne ha egyből rosszat feltételezne. Illetve rendőr remélhetőleg van olyan okos és elolvassa mi van a fegyverre írva ha elkéri, egyből látszik mivel van dolga. Nem mondhatom meg előre neki hogy mi van nálam, főleg nem is mutathatom meg.
Biztonsági őrről is feltételezek valamilyen szintű felkészültséget, azaz nem intézkedhet ha nincs rá oka. Civil valóban nem feltétlenül tudja mit gondoljon. Én egy nagyobb kardtól jobban félek mint egy pisztolytól.
-
válasz Vertigo18 #6405 üzenetére
Amennyiben ki van írva hogy tilos fegyverrel bemenni, természetesen nem megyek be. A szándék nem mindegy. A fegyver csak eszköz, ennyi erővel sétabottal se lehetne bemenni, vagy féltéglával sem, sőt övet sem veszek mert még a végén megfolytok vele valakit.
Bíróságra is mentem már, ott semmi problémát nem okozott, be kellet rakni egy zárt helyre. -
válasz Vertigo18 #6403 üzenetére
Konkrétan fegyverb**i vagyok, nekem totál természetes hogy mindig van nálam legalább egy de inkább kettő eszköz. Nem vagyok paranoiás, nincs mitől félnem.
Egyedül a munkámat félteném, meg a cuccokat ha lefoglalják egy ilyen hülyeség miatt ugyanis nem olcsó hobbi ez. Nem tudom hogy a rendőrök hogyan viszonyulnak a hozzám hasonlókhoz.Sokan azt hiszik hogy ha valaki szereti a fegyvereket az biztosan rossz szándékú, ez egy igen téves előítélet. (néha megjelenik egy egy idióta lövöldöző és akkor lehúzzák az összes fegyvertartót, ilyen alapján sokmindenbe bele lehetne kötni) Persze ez nem ide tartozik.
-
Eléggé lázadó típus, kimondottan olyan dolgot nem csinált amivel kárt okozott volna valakinek. Csak éppen ebben az országban szélsőségesnek mondják az elveit. Telefonon már nem beszélek vele, néha msn-en de megegyeztünk hogy semmi olyant nem mondunk egymásnak ami félreértésre ad okot.
-
Mivel már eltelt elég sok idő ezért leírom az egyetlen remélhetőleg az utolsó élményemet a rendőrökkel kapcsolatban.
Haverokkal szerveztünk kerti partit, ahol is légpuskákkal, muzális és gázriaszókkal örömködtünk (kihaltabb falu széle hegyoldal saját telek, minden cuccom teljesen legális papírokkal igazolt...). Haver messze lakik ezért kocsival mentem hozzájuk, előtte felhívtam hogy miket viszek, sajnos valószínű itt csesztem el az egészet hogy telefonba félreérthető dolgokat mondtam pont olyan havernak aki egy akkor éppen betiltás alatt lévő szervezet tagja volt. Szóval megtörtént a telefonhívás, elindultam, oda is értem, kipakoltam hátra a kertbe asztalra a cuccokat de még zacskóban/tokban volt mindegyik, vártuk a többieket hogy egyenként mutassam meg mindet. Szóval haverral készítettük el a kaját, amikor kb fél óra múlva megjelent egy rendőrautó a házuk előtt. (nem villogva, még csak nem is sietve) Kiszállt belőle 3 rendőr, egyiken golyóálló mellény és én meg paráztam hogy mibe keveredett haver hogy jönnek a zsaruk.
Rendőröket haver csaja beengedte, azok meg jönnek felénk mi meg nem értem mit akarnak.
Azt mondták hogy bejelentés érkezett hogy valaki egy gépkarabéllyal lövöldözik (típust is mondtak ami pont megegyezett a telefonba említettel és sajnos pont vittem is olyant gázriasztós változatban). Na itt már igencsak paráztam mert akkor döbbentem rá hogy a legnagyobb hülyeség telefonba pofázni fegyverekről. A rendőrök észrevették a tokokat, felírtak minden jelenlévőről adatot, az összes fegyverem számát. Nem foglaltak le semmit, felírták a dolgokat és elmentek. Mivel a fegyverrel ott nem lőttem (nem volt töltve sem) és nem is vettem elő, ezért számomra egyértelmű hogy a telefonbeszélgetés alapján jöttek ki. Kicsit ijesztő ez számomra, nem akarom hogy összemossanak olyannal aminek nem vagyok részese és azt sem hogy potenciális tömeggyilkosként kezeljenek.Az egyértelmű hogy havert megfigyelik, de most akkor én is megfigyelés alatt állhatok/alhattam?
Az adataim a fegyverek számával együtt ilyenkor hova és mi célból kerül rögzítésre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest