- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomman1
senior tag
válasz
MPowerPH #32044 üzenetére
„De, karcsu lesz. Mar a 11GB is az.”
Az karcsú, ezért lehet a RTX 3080 ra nem is váltok kevesebb memóriára nem lépek vissza.. Inkább megvárom a RTX 3080 TI at ami kb . szerintem fél év múlva jöhet, ha lesz.. ott már remélhetőleg 16 GB ot legalább bele pakolnak (sokan akkor rájönnek rá a 10 GB kevés főleg nagy felbontáson és már váltanának TI re inkább, de addig az Nvidia megint jó sok pénzt behúz a türelmetlen vásárlókon ) vagy a második opció az AMD lehet .. jellemzően azokra a kártyákra több VRAM kerül alapból.. Valaki tolja AMD -vel a VR-t? Supersampling et lehet ott beállítani vagy NVIDA future only?
Reverb G 2 lencse : Attól én is tartok, hogy nehogy valami olcsóbb lencsére térjenek át … Furcsa, hogy az eddig tesztelt eszközök nem végleges verziók , mikor ezek már a tesztek alapján „JÓNAK TITULÁLTAK”
akkor minek változtatnak még rajta? Minek húzzák az időt?Jöhetne már bár az alacsony FOV miatt nem tudom a Pimax 5k plust le tudja e győzni összességében, mikor már ott se zavaró annyira szerintem a pixel..
Én a 8k plus esetén ( Pedig ott azonos az FOV) alig éreztem átütő érzést , hogy nincs pixel. Persze nem volt alig látható és szebb a kép , de összességébe mivel homályosabbak voltak a távolba az objektumok ( magas supersamplinggel is ! ) így alig vártam, hogy a Pimax 5k plust vissza vegyem a fejemre és küldjem vissza feladónak.
OK a Reverb G 2 éles lesz .. Na erre leszek én kíváncsi nagyon , hogy a 5k plus hoz képest mennyivel lesz élesebb és mennyivel többet fogok látni a távolba.. (KB FOV arányában azonos felbontáshoz közeli beállításokon összehasonlítva ) -
gulasoft
őstag
válasz
MPowerPH #31967 üzenetére
Nem is mondtuk egy szóval sem hogy vga hiba. Pont azt mondtam, hogy lehet táp hiba, a ram hiba meg meg nem feltétlenül látszik a képen, nem minden kép ami a ramban van, de arra tudomásom szerint van teszt progi ami végigmászik a ramon. Régi biosokban volt is ilyen ha jól emlékszem, de tool csak van rá ma is. A tápra sajnos nincs ilyen teszt.
-
Jacek
veterán
válasz
MPowerPH #31905 üzenetére
Rift 60hz micsoda? Elirtad vagy nem ertem. Ulok a gep elott, ramjon hogy vr, felveszem a fejest a fejem tetejere elindul a wmr, steamban kivalasztom az acc mondjuk klatyy megkerdi vr-ben akarom, ja... Es elindul mondig a be allitott frekin. Acc az 100-ss-el mert a gameban allitom ennyi.
-
barcalaci84
őstag
válasz
MPowerPH #31905 üzenetére
a wmr portalt indítsd el és csak azután vedd fel a szemüveget
(ne az érzékelővel induljon a portal , hanem indítsd el)az egeres dologban pedig szerintem tuti h a felbontást nem szereti és akkor a 4k-val van gondja
talán ez KUNOS sajátosság , mert a sima Assetto Corsanal is ez volt rifttel is , h ha 4k-n van a monitor akkor VR-ban a menü dolgai túlnyúlnak a monitoromon...nem látszik pl h hány perc van az edzésből vissza , vagy nem tudok kilépni , mert a kilépő gomb már nincs rajta a monitoron
próbáld ki 1080p-ben desktop és ingame h úgy is előjön-e , de szerintem nem fog...
kipróbáltam h desktop 1080 p és 1280x720 a játékban és ugyanaz van amit írszszóval szerintem valami olyasmi lehet h nem indul-el nálad amonitoron 4k-ban és ezért a hiba
-
barcalaci84
őstag
válasz
MPowerPH #31887 üzenetére
a korlátozott egér mozgás azért van mert rossz felbontást állítasz a menüben...(bár az ALT +Enternek segítenie kellene ilyenkor is , de csak akkor tud ha előtte belekattintasz )
kormányra rakj vr reset view-tszóval felbontásnak azt állítsd be az ACC menüben a monitoros képnek , amit amúgy is használsz a desktopodon...pl ha1920x1080 a desktopodon , akkor az ACC menüben is az legyen + fullscreen beállítás
ne kavard a steamvr SS beállításokat, állítsd az ACC -ben resolution scale-t vagy vr pixel density-t
wmr portal-t indítsd előbb és utána ACC-t és akkor menni kell 90Hz-en ha az van beállítva a wmr portal beállításaiban
párszor nálam is előfordult h 60hz-en indult a fejszett (úgy tapasztaltam h a fentebb írt okozta) , de gépújraindítás után ment minden...
nálam pl az oculussal sokkal több szívás volt...egy-egy driver update után kábelt kelllett ki-bedugdosni, vagy a szobát akarta újrarajzoltatni mindig stb
a wmr-ben meg minden megy faszán
-
Raymond
titán
válasz
MPowerPH #31893 üzenetére
Nem ertem hogyhogy eltunt a 60/90 beallitas. Nincs ott a 90Hz vagy a beallitas nincs ott? A Settings -> Mixed Reality -> Headset Display alatt van legalul (gorgetni kell).
De ha az ACC-vel van problema akkor ott tenyleg ne a WMR-nal turkalj meg sok ertelme nincs. Egyszeruen kuka a jatek VR tamogatasa.
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
kennystyle
aktív tag
válasz
MPowerPH #31112 üzenetére
fps-t nezve a rift s es a reverb 4k felbontasban hogy alakul ?
A rift s-el a steam-en belulrolninditva az acc-t van oculus vr mod, ha azzal hasznalom kb 30% gyorsabb mint sima steam vr inditassal. Itt is van hasonlo trukk vagy csak sima steam vr mod van ? Mert attol tartok akkor mar rogton egy csomo fps-t az ember. -
barcalaci84
őstag
válasz
MPowerPH #31106 üzenetére
Nyugodtan visszarakhatod, mert nem azért indult 60hzben...
A gép restart segített...
Nalam is néha 60 Hz-en indul a steamvr. Én azt vettem észre h akkor ha előbb indul el a steamvr mint a wmr portál (pl ha egyből indítom az Acc-t és előtte nem ment a wmr)
Ilyenkor gép restart után elinditod a wmrt, aztán a steamvr és csak utána a jatekot -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
MPowerPH #31054 üzenetére
HP Reverb G2 Preorder link Europe.
Az MRTV-s reflinket adtam meg, szerintem jó teszteket készített a srác, megérdemli a reflinkes bónuszt legyen az bármennyi is.
-
barcalaci84
őstag
válasz
MPowerPH #31034 üzenetére
mert nem teljes képernyőn vagy és felugrik egy ablak (lehet a wmr portal történetesen , vagy a steamvr kis ablaka)
amúgy: wmr portalt én mindig elindítom játék előtt és csak utána indítom pl az ACC vagy más játék shortcutjátde az ALT +Enter is segít ha már felugrott egy ablak
-
-Solt-
veterán
válasz
MPowerPH #30974 üzenetére
De kijön...
Az USD = EUR akkor volt igaz, amikor az USD azzal a ~20%-l volt gyengébb ami az “EU”-s ÁFA volt. Mivel az MSRP az nettó ár, ezért az EUR képlet MSRP * aktuális EUR árfolyam + ~20% ÁFA. Az ÁFA mértéke attól az EU-s országtól függ ahol a vámolás történik... ez tudtommal jellemzően Németország ahol az ÁFA 19%.
Egyébként most 0,85 az EUR, tehát nem vagyunk messze a régi képlettől, de kétlem, hogy ez hosszabb távon így maradna.
-
-Solt-
veterán
válasz
MPowerPH #30963 üzenetére
Nem...
Mindent ami USD alapon van árazva azt a legegyszerűbben úgy lehet "forintosítani", hogy MSRP * aktuális USD árfolyam + 27% ÁFA. Ez a hivatalos út... ha ennél olcsóbban látod, akkor vagy a nagykernek (ahonnan az adott kisker veszi) van jelentős kedvezménye, vagy szürke import. Ha drágábban látod, akkor az adott kisker/nagyker éhes.
Ami EUR-ban van megadva arra már nem jön semmi, csak esetleg a 8%-s ÁFA különbözet ha mondjuk az Amazon.de-ről veszed.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
MPowerPH #30933 üzenetére
Biztosan nem fáradt el. A HL Alyx-et megjelenésekor még probléma nélkül végigtoltam, minden nap játszottam. Aztán jött több Oculus update is, és amióta a v17-ről updateltem, ez van.
Múlt hétvégén a chipset driver újratelepítés utáni 4 újraindítás megoldotta. Ma már ez nem segít.
Én Oculust többet nem fogok venni ha nem lesz muszáj mert ami szívás a drivereikkel van az szörnyű. Miközben megoldást kerestem Rift S-el is többen írtak hasonló hibákat plusz igaz az amit a hivatalos fórumon írtak miszerint összevonták a drivereket és mikor Quest-hez adnak ki update-et az képes elrontani a Rift S és CV1 működését is. Oculus fórumokon lehet csemegézni a jobbnál jobb topikokat erről, tele van velük a fórum (2020-as postok, március-májustól kezdődően).
Kb mintha a hardveres tervezett elavulás nem lenne elég, még szoftveresen is rásegítenek a srácok. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
MPowerPH #30929 üzenetére
Én most például azzal szenvedek, hogy magának a HMD-nek az USB-jét 2.0-ásként érzékeli. Utána olvastam, mindent megpróbáltam. Egyszer jó egyszer nem. Nálam nem tudom miért nem stabil a működése pedig évekig jó volt. Lehet már kezd nagyon megmukkanni. A héten a füles szalagkábele lett végleg kontaktos.
Nekem is volt, hogy fél évig egyszer sem kellett hozzányúlnom mert tökéletes volt de túl sok a szívás egy használt, használatban lévő CV1-el. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
MPowerPH #30909 üzenetére
"A Reverb -hez erdemes rendelni VR Cover -t? A Rift -et csak azzal hasznaltam, a gyarijat mar az elejen kukaztam."
Szintén zenész...
A gyárit használtam pár órát kb egy pár hétig vagy ilyesmi, még bele sem izzadtam. De a VR Cover rengeteget adott hozzá. Azt nem értem miért nem kérik fel őket a gyáriak gyártására? Lehetne egy hivatalos Deluxe Edition ami tartalmazza a VR covert alapból. Ugyanazzal a rögzítéssel, mint a CV1-en volt.
-
barcalaci84
őstag
válasz
MPowerPH #30903 üzenetére
63,5
gyakorlatilag mindegyik hmd-nél ez a középérték , ha állítható ha nem...
az asszonynak 60 körüli az IPD-je , de nem panaszkodott a reverbre , sőt...
minden tisztán olvasható (és egyébként kevésbé fárasztja a szemet mint monitoron )és nem lát screendoort...szemüvege is befér
ő pl imád természetfilmeket nézni benne -
Jacek
veterán
-
izomman1
senior tag
válasz
MPowerPH #30864 üzenetére
8K X elvileg szintén borotva éles és nativ 4K felbontás szemenként azt tudja élességbe talán kicsit gyengébb színekkel mint egy HP Reverb 2G de az ára feldolgozhatatlan és csak szeptember után vagyis jó ha karácsony előtt készhez kapod az elő rendelésed.. Inkább én arra tippelnék. .Valamint páran azt mondják a 8k plus is tudja ezt a kép élességet (kevesebb screen door effectel ) magas supersamplinggel , de ezzel kapcsolatban sokan sokfélét írnak.. Mondjuk anno a mostani Pimax 5k plus -t is vagy 3 hónapig vártam tavasszal mire megjött szintén előrendelésben volt ..
-
barcalaci84
őstag
válasz
MPowerPH #30803 üzenetére
pimax5k+ -nál a nagyobb fov a hozzáadott érték ...
tök jó meg minden a nagyobb fov , de pl én nem éreztem olyan nagyon fontosnak...szimekben amúgy is annyira előre fókuszál az ember
képminőségben azért nem olyan nagy ugrás még cv1-ről sem...kb rift s -hez volt hasonló...
én úgy gondolom h nem tartunk még ott h a nagyobb fovot erőltessük...
170-es fovhoz nem elég a az a felbontás ami az 5k+-nak van
a reverb ppi-je kellene minimum , mert még ez se tökéletes (de fényévekkel jobb mint bármelyik más)
2x4k-hoz meg még egy darabig nem lesz VGA (pláne elérhető áron) -
bunnyhu
senior tag
-
Magyarfarkas
tag
válasz
MPowerPH #30810 üzenetére
Erre jó a reverb...ha az index nekem azért az árért reverb kijelzővel érkezik ,nincs az az isten hogy eladjam(azóta visszajött és még egyszer el lett adva
), sőt...még a turbinaszerű bázisállomásokat is elviselem, de mivel a többihez képest röhej volt amit láttam, ment eladásra...és a reverb kijelzőben tényleg olyan szinten letol mindenkit hogy az már valami..., szimeseknek kötelező darab! GTA 5 kormány váltó kézifék kombóval egy álom vele még úgy is hogy látszik nem éppen vr-re készült a gta
ha váltani akarsz és agyilag robbani, akkor reverb és az árért azt adja ami...semmi parasztvakítás
-
Magyarfarkas
tag
válasz
MPowerPH #30801 üzenetére
te ugyanazt a rendelést fogtad ki mint én...az elsőnek a fülhallgatója volt letörve,a másodiknak a doboza volt összenyomódva és kiderült hogy szállításnál több tucat megsérült ,okos dolgozók berakták a polcra és ki lett küldve! Én sem mertem megrendelni a harmadikat
Pimaxra én is vevő lennék, ha meg tudnék bízni abban hogy az új headset már akkor úton van,amikor lejelentem a hibás eszközt, de sajnos a megbízhatóság nem éppen pimax kategória! Mivel a g1-es reverbel két haverom is rendelkezik/bosszankodik és mindegyikinél megtört a kábel, plusz szívnak a rossz követés miatt, ezért inkább csak a kezemet teszem össze hogy nem lett harmadik, mert nálam viszont akkor gyorsan jött volna a negyedik vagy az ötödik is
(én cv1-ből négyet nyüstöltem el másfél év alatt) viszont ha te tudod hogy csak beat saberrel akarsz kalimpálni és nem ugra-bugrálni jobbra ballra,akkor neked jó lehet! Nálam a rift sipd-je tökéletes volt, questnél minimumon használom, így a reverb neked jó lehet...csak a vastag kábelt tűzd a headsethez
-
Gigi01
őstag
válasz
MPowerPH #30442 üzenetére
Aha.CV1-nél még megvolt a 3monitoros szett,hol itt,hol ott toltam.Meg akkor még volt plazma,meg vetítőn moziztam.Mind pc-ről,agyrém.
Néha tolok multifpst-t,most leszokóban vagyok,mert megyek ki.Azt csak monitor 144-en.
Más game oled,király.Skyrimet imádtam moncsin.Próbáltam cv1-en,hagytam is.
Reverb-n lehet jó,de nincs annyi időm,hogy újra annak is nekiálljak. -
barcalaci84
őstag
-
-
barcalaci84
őstag
válasz
MPowerPH #30299 üzenetére
Ha Acc - re vonatkozik a kérdés akkor :
Dokumentumok /Acc /config mappában lévő hud.ini fileban bekapcsoltam az fpsvisible opciót (1)
Igy egy performance hud megjelenik pluszbanA másik pedig h a mixed reality for steamvr app (amit fel kell rakni majd a hp hoz) az egyik fileban lehet beállítani h auto legyen az Asw (erről fentebb részletesen írtam korábban) + itt lehet bekapcsolni egy kis Hudot h lásd mikor megy a 90 fps és mikor kapcsol az Asw a gpu vagy a CPU fogyás miatt
Zöld négyzet 90fps
Cian CPU elfogyott
Kék Gpu elfogyottEzeket látom a bal felső sarokban és így könnyű beállítani a grafikát... Hotlap on belottem h zöld legyen teljes körön...
Most próbálgattam és nálam a CPU - val van inkább gond AI ellen... Amiatt kapcsol az Asw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mortal Kombat 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged