- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vaze
őstag
válasz
Geller72 #29378 üzenetére
Ha ram halgatsz (bar ugysem fogsz
)
Nem progalgatsz semmit,hanem megveszed a RiftS-t,azt orulsz.
Mivel nincs osszehasonlitasi alapod,mint ahogy nekem sem volt,ezert meglatod hogy,jo lesz a rifts.Nekem nincs vele gondom,es nem is erdekel mas HMD,pedig kiprobalhatnam a tobbit is,de minek ha nekem jo a rift -
Raymond
titán
válasz
Geller72 #29378 üzenetére
"egy user - adott esetben - simán össze tudna gyúrni egy jó HMD-t a cirka tízből, de egy olyan gyártó sincs, akinek ez sikerült volna."
Persze, mert mint kivulallo user kulonfele cegek kulonfele megoldasaibol mazsolazol, de a cegek arra vannak utalava ami nekik megvan es amit ertelmes idotavlatban ki tudnak fejleszteni es felfuttatni. Legyen ez tech vagy gyartasi lehetosegek. A projektek evekig tartanak igy lettek az olyan dolgok mint a Rift S es a Quest. Az utobbi egyertelmuen az eredeti elkepzeles szerint es a CV1 idejeben kezdodott es igy lett lerakva az alapok zome. Aztan amikor kijott es a CV1-et az S levaltotta akkor furan neztek ki a dolgok, de azert mert az S egy kenyszertermek egy bizonyos ido athidalasara. Ez gyakorlatilag egy Lenovo termek az Oculus Go kijelzo/lencse megoldasaval es az Oculus inside-out kovetesevel amit a Quest-hez keszitettek. Azert kellett mert az eredti CV1 utodot dobtak. Ez csak pletyka persze, de a megjelent termekekbol es a ceg tevekenysegebol egyertelmu hogy igy volt."azt sem hiszem el, hogy egy jól működő HMD-t nem lehet bőven ezer euró alatt adni."
Lehet, a Rift S egy jol mukodo termek 449EUR-ert es a CV1 ugyanugy az volt. Ha az Index-re gondolsz akkor pedig ott se a HMD a draga, a kontrollerek (299EUR egy par) es a base station-ok (159EUR darabja es ketto kell) azok amikkel leverik rajtad a penzt. A HMD maga csak 539EUR, egy Vive tulajnak ez nagyon jo ajanlat. -
bunnyhu
senior tag
-
Raymond
titán
válasz
Geller72 #29360 üzenetére
A Reverb 2-n kivul nemigen van erkezo HMD, legalabbis nem olyasmi amivel foglalkozni kene, majd talan jovore. A 1070 egy Rift S-hez jo, valtasnal az ujabb gen jobb, a 2070S jobb valasztas mint egy 1080Ti. Itt viszont az is kozrejatszik hogy az eve vegen jon egy nagyobb generacio valtas az NV-nel igy en mar inkabb maradnak a 1070-nel es akkor valtanak amikor az ev vegen itt az uj kartyak.
-
Raymond
titán
válasz
Geller72 #29326 üzenetére
Ahogy nezem a nemet MM-nel legalabb szallitasi datum van a Quest-re: [link] Majus 13-15 ami nem rossz, mashol meg az sincs mikor lesz megint raktaron. Az S-re sajnos csak junius kozepet irnak ott.
Szinten a nemet Saturn-nal van raktaron 128GB-os Quest [link] de az szerintem nem eri meg. Az S ott is csak 4 het mulva lesz megint.
-
Raymond
titán
válasz
Geller72 #29326 üzenetére
Ez igy megy sajnos hetek ota. A korona meg az Alyx betett a dolgoknak rendesen. Az Oculus oldalarol az uzerek elviszik Ami van azonnal, de ez inkabb Az USA-ra jellemzo. EU-ban az osszes eladonal siman csak megveszi gyorsan, akinek kell azok mar hetek ota a notifikacios emaileket lesik az osszes eladotol ahol megvan ez a funkcionalitas. De szerintem lassan helyreall a dolog, Kinaban megit gyartanak rendesen valamikor aprilis elejetol, csak eltart amig eleri Europat a keszlet.
-
s:zozo
aktív tag
válasz
Geller72 #29321 üzenetére
A quest jó kis eszköz, (most vettem én is) de ("Alapvetően autó-szimulátorozok") ezt figyelembe véve és mivel a quest mobil headsett és "csak" mellékesen lehet összelőni PC-vel, más headsett jobban megfelel. A quest-nél ha összekapcsolod a PC-vel, mindig lesz egy kis késés és nem kapsz olyan éles képet, mint Rift S esetében.
Raymond jól tanácsolta az átlagtól eltérő IPD megint csak szűkítheti a használható vr eszközöket. Végső soron Valve index maradna. -
Raymond
titán
válasz
Geller72 #29315 üzenetére
A leirasod alapjan Rift S. A hasznalt es nepper arakat ne nezd, per pillanat nem normalis a piaci helyzet. Az ara 449EUR, annyiert kell megvenni ha talalasz raktaron.
Az IPD-det (pupillaid kozti tavolsag) meg azert merd le. Ha tul messze vagy a 64mm atlagtol barmelyik iranyba akkor a fix IPD cuccok mint a Rift S vagy a Reverb problemasak lehetnek.
"Azért ezt indoklás nélkül nem igazán fogadom el."
Pedig egyszeru es nagyon sokszor le lett mar irva amikor kerdezi valaki hogy mit vegyen. A Quest-nel a PCVR felhasznalas egy bonusz, ha ez az amire elsosorban kell egy HMD akkor ne Quest-et vegyel es a leiras alapjan ez. Az ergonomia messze a legroszabb az osszes kozul, orrnehez es problemas/hosszas folyamat hasznalhatoan beallitani a fejeden, jo eselyel mokolas es modok kellenek hozza. -
sheep
addikt
válasz
Geller72 #29315 üzenetére
Biztos nagyon sokan hozzá fognak szólni mert nem egyszerű eldönteni, annyit tudok hozzátenni hogy a lényeg hogy mire használod elsősorban. Nekem HP Reverbem van (talán én voltam az első az országban aki megvette) és 99%-ban szimulátorozom, erre ez a legjobb, vitán felül, a többi hmd meg sem közelíti a felbontását.
Végigjátszottam a HL Alyx-t is, és tök jó volt az irányítás, semmi probléma nem volt (sokan leszólják a WMR kontrollereket).
Még egy előny, hogy bedugod a gépbe, feltelepíted a progit hozzá és kb ennyi, nem kell vele szórakozni, nincsenek base stationok, stb. Egy display port a gpu-n és egy alaplapi USB 3.0 port kell neki.
Viszont ha sokat játszanál mással is akkor nem a legjobb a Reverb, Beat Saber meg hasonló huncutkodásokhoz van jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged