- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
igen, a felbontas a fokuszpontban tenyleg nem az igazi.
repuloszimulatoroknal ez ahol fel km-kmre is latni kene ez baj. autoszimulatoroknal ez hosszabb egyeneseknel problema, ott a megoldas a supersampling szokott lenni ami valamennyit segit, illetve igazabol csak par annyira hosszu egyenes van, ahol ez erdemleges problema. Nordschleife, Spa (foleg a classic layout), Le Mans erintettek.
-
szente
addikt
Ja, hát már azt hiszem kezdem érteni mire gondolsz. Igen, a pálya szélén a meszebb lévő fák, dombok homályosak és egy hosszabb egyenes végén lévő autó is homályos lesz ha te az egyenes elején vagy. Viszont ha ezeket van időd nézni és nem azzal foglalkozol, hogy mi történik előtted max 100-200m-re, akkor vagy nagyon unalmas versenyen vagy, vagy nem hozod ki még közel sem a maximumot magadból. És ezzel nem a technológiát szeretném mentegetni, mert:
Ha már grafika, akkor engem sokkal jobban zavar az, hogy az egyenes vonalak recések hiába álítok be akármilyen SS-et, vagy AA-et, mert ez közelre is látszik. -
Plebi
senior tag
Ezeknek a videóknak kb semmi köze sincs a valósághoz. Nekem CV1-em van, de az általad linkelt videókhoz még hasonlót sem láttam eddig. Persze nem egy full hd monitoros élesség, de nem is életlen elmosódott valami. Simán olvasható a Hud, láthatók az ellenfelek, amik nem tűnnek el x méter után a nagy ködben és nem a nagy FAN beszél belőlem, mivel már vagy fél éve a fejemen sem volt
, de nem is okozott olyan élményt, hogy na most azonnal vissza monitor elé, hanem ez igen, ilyet eddig még nem láttam...
-
Joshi
titán
Monitor után egyértelműen visszalépés a VR ha a felbontást és a grafikai részletességet nézzük. Ha nem tetszik küld vissza a cuccot és tényleg engedd el a témát. Én is így tettem.
Vagy próbáld ki mondjuk a Lone Echo-t, vagy hasonló jó minőségű VR játékokat, mert azok grafika ide vagy oda tényleg jók. -
bot1978
senior tag
-
Raymond
titán
Nem csaloka, nalad egyertelmuen valami gond van. Mert volt mar olyan hogy jobban zavarta az SDE vagy homalyos volt mert a sweet spot-ot nem tudta beallitani stb. de az amit leirtal az nem tortenik meg 65mm IPD-vel es Rift S-el supersampling nelkul sem. Mondjuk meg egy CV1-el se. Az hogy 10m-rol nem tudod rendesen elolvasni a 100m jelzo tablat az problemara utal de nem a VR-al vagy a konkret HMD-vel. Valami beallitas lesz. Vagy meg az hogy szemuveget hordsz es felvetted VR-ozas alatt is?
-
-Solt-
veterán
Nem, nem az a valós kép amit a lencsén át videózva mutatnak. Annál jóval jobb az összkép, főleg ha rendesen be van állítva és a megfelelő gép is a rendelkezésre áll. Nem "kukáztam" volna egy 1440p-s 144Hz-s G-Sync monitort ha annyira szar lenne a Rift S képe mint amilyennek beállítod.
Itt egy összehasonlító videó amit lencsén át vettek fel: [link]
Van legalább ilyen minőségű a kép amit látsz?
(#25928): Annál jobbnak kell lennie a képnek mint ami a 2 linken van... felvéve jobb az összkép, ráadásul ezen nincs semmi SS.
-
-Solt-
veterán
A vizuális élménynél sokkal nagyobb élmény az, hogy ott vagy, ott ülsz az autóban és nem egy lapos monitort nézel. Nem tudom, hogy te mit látsz, de amit leírsz annál biztos, hogy jobb a vizuális látvány is... a leírásodnál már a CV1 is jobb volt 1.0-s SS-l.
Közel 20 éve szimulátorozom, átmentem már pár lépcsőfokon, de a VR adta a legnagyobb élvezeti faktort... nagyobb lépés a monitor után, mintha egy fogaskerekes kormányról váltanál DD-re.
-
-Solt-
veterán
Egyébként próbáld meg elengedni a látvány iránti igényed és csak élvezd azt, hogy ott vagy a történések közepében. Nekem már a CV1 is hozta azt a szintet, hogy eladtam a TrackIr-t és elengedtem a 27" + 144Hz + 1440p + G-Sync élményt. A Rift S 1.5-s SS-l simán nyújt olyan vizuális élményt, hogy a monitor már csak "dísznek" van. Mondom ezt úgy, hogy a repszimekhez egy fokkal fontosabb a "látvány" mint az autószimekhez.
Nem tudom milyen géped van, de egy AC-t simán be lehet lőni úgy hogy fix 80 FPS-l megy 1.5-s SS mellett... mész így pár versenyt és szerintem változni fog a véleményed.
-
szente
addikt
Lőjjèl már egy screenshotot az oculusmirror.exe-ről Oculus mappa valamelyik almappájában van)miközben megy a pCars, mert az tèny, hogy messze homályosabb lehet, de az 100+m, a grafika meg csak annyival roszabb, amennyire lejjebb veszed a menüben, de hogy nem ótvar fos ès főleg nem 50m belül az tuti.
Annyira homály nem lehet, ha simán tudok pl ph!-t olvasni rajta. :) -
-
Dyingsoul
Topikgazda
Én a sima Assetto Corsa-hoz Content Managert használok, mert ezzel tudtam csak beállítani a glance left és right-ot egy gombra amivel recetert csinálok VR-ban. Azt hiszem azóta már van rá külön beállítás is, de megszoktam a Content Managert, kényelmes szerintem mivel amúgy sem lehet VR-ban menüzni ebben a játékban.
Szóval nekem CV1-hez és a profilomban szereplő géphez ezek a beállítások tartoznak:Nem lesz a legszebb ezekkel a beállításokkal a játék de én a fix 90 fps-re pályázok, most nem tudom miért 82 framet ír az előző session-re, valószínűleg csak konfigolgattam valamit és nem volt igazi játék közben mert egyébként 89.8-at szokott írni egy pár óra játék után.
Kiindulópontnak jók lehetnek ezek a beállítások is.Szerintem egy próbát megér a Content Manager ha eddig nem használtad adj neki egy esélyt.
-
Raymond
titán
OK, azt irod AC es PC. Ez most az eredeti AC vagy az ACC? Csak azert kerdem hogy biztos az Oculus SDK-val jatszol-e, az eredeti AC-nal nincs valasztas, de az ACC-nal es a PC/PC2-nel igen igy az is gond lehet hogy ha Steam alol inditod akkor SteamVR modban jatszod es a SteamVR szereti magatol beallitani a felbontast olyanra amit jonak gondol. Ezert ha SteamVR alatt jatszod es a SteamVR -> Settings -> Video allatt az Application Resolution nem 100% hanem alacsonyabb akkor lehet rossz es elmostt a kep.
-
Raymond
titán
Nalad valami nem OK mert annyira nem rossz/elmosott a kep. Az IPD-d milyen? Ugyanis akkor lehet mindig minden elmosott ha tul messze vagy a lencsek fix 64mm-etol valamelyik iranyba. Pl. 58-59mm vagy eppen 70-72mm. Egyebkent elesnek kell lenni a kepnek a belathato terulet zomeben az S-nel.
-
Joshi
titán
Szimezésre ajánlottabb a HP Reverb HMD, ennek és talán a Valve Indexnek a legjobb a felbontása. Anno nekem se jött be a CV1 ezért eladtam. Lehet hogy megvárok még egy generációt, habár ha nem fejlődik kellő mértékben a VGA piac, akkor kétlem hogy lenne nagyobb előrelépés felbontás terén.
-
bot1978
senior tag
Erről jut eszembe az oculus runtime-nak azt a tulajdonságát nem lehet valahogy tiltani valami paraméterrel, hogy a rift kijelzőjét elrejti?
Ez a hülyeség nekem is probléma sokszor, mert így nem ajánlja fel egy játék sem a graf menüben a fullHD felbontást, mert azt hiszi nincs ilyen felbontást támogató kijelzőm hiába van csatlakoztatva a Rift.
Ez egy akkora marhaság ez a kijelző elrejtés, hogy ezt a mai napig nem értem. A DK2-nél simán megfért együtt a két működési mód.
A 3840x1024-et tudom beállítani így 3 monitorral a rift mellett. Ez meg nem mindig problémamentes, sőt lényegében állandóan egy file-ban kötök ki valami editorral. Van egyáltalán valami értelmes magyarázat arra, hogy miért kell ezzel a halálba szívatni mindenkit?
Láttam fenn a második rész előzetesét, emiatt arra spekulálok, hogy amikor megjelenik akkor fogják majd az első rész árát rendesen leengedni. Aztán lehet koppanok majd. Egy mozijegy árát viszont mindenképpen leteszem majd érte ha adják majd ilyen 10 dolcsi körül, mert a sima Echo irányítása nagyon bejött. Telitalálat szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged