Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Márk #86 üzenetére

Szia,

pont a pesti dugók miatt akarok automatát, egyrészt. Az automatához hozzászoktam a saját touaregem automata, remekül lehet pusztán a gázpedállal váltogatni. Egyébként T5-öt nem is szeretnék, egyébként is vétek azt automatával venni, én dízeles vagyok, D5 a nyerő szerintem. 9 literből megáll és öt henger :)

A kéziváltó izgalmasabb, sportosabb, fürgébb, de én úgy érzem, kinőttem ebből. Valamin az automata váltó szabadságát nem pótolja semmi, az autó egy kézzel és egy lábbal teljes értékűen vezethető, szemben a kézi váltó két kéz-két láb kombinációval, sokkal kevésbé fárasztó is a vezetés, és olykor előfordul, hogy 1200-1400 kilométert kell egy nap alatt lehúznom, ahol nem mindegy. Való igaz, egy automata mindig lustább, egyetlen kivétel a DSG. Viszont embere válogatja, nekem például most ez a kompromisszum teljesen megfelel.

Más: youtube-on láttam egy srác videóját, nagyon vagánykodott az S60 R-jével, ő volt a nagy májer. Gyorsulásos belső snitt is volt, és láttam, hogy elinduláskor nem tépi a kormányt (vezettem R-t, bizony az tépi), és nagyonpontosan mozog váltáskor a fordulatszámmérő, mire rájöttem a gondra: bazinagy D betű a fordulatszámmérő (asszem) aljában a digitális kijelzőn: automata volt a drágám, és nem volt sportfokozatban.

Összegezve: a srác (amerikia, mi más) megvesz egy S60 R-t automata váltóval, és úgy mér gyorsulást, hogy nem a sportfokozatot választja. Hát, jó dolog az automata, de azért mindennek van egy határa szerintem... :D

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák