Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
persnongrat
tag
válasz
üzenetére
Egyébként a korábbi, /tmp-s megjegyzésemre visszatérve: oda akartam kilyukadni, hogy normálisan beállított gépeken pl. a /tmp önálló fájlrendszer és "noexec" opcióval van mountolva, nehogy véletlenül onnan futtasson valaki valami illetlen dolgot.

Egyszer szívtam meg, elég mély nyomot hagyott.
-
persnongrat
tag
válasz
üzenetére
Hová tetted? Nem lehet, hogy esetleg a /tmp-be (ahogy egy időben nekem is szokásom volt az egyébként szemétnek szánt, scriptekkel) ?
A script nem fut vagy a curl nem ad vissza semmit és végtelen ciklusban áll az egész?Ha ugyanitt leteszel egy végrehajtható x.sh-t, amiben ennyi van:
#!/bin/bash
echo helloEz lefut?
Valami hibaüzenet? -
persnongrat
tag
válasz
PistiSan
üzenetére
Ha éles gép, akkor annyit még hozzátennék, hogy ne root-ként lépj be!
Amennyiben megoldható, akkor hozz létre kizárólag e célra egy usert, tegyél fel egy sudo-t, sudoers-ben csak és kizárólag a megfelelő shutdown parancsot engedélyezd neki és így intézd a leállítást!
Nagyon nem egészséges, ha a root userrel hálózaton át be lehet lépni.
Bár mások meg azt mondják, hogy a sudo nem túl jó ötlet.
-
persnongrat
tag
Az biztos, hogy valami egyedi dolog, de ez így... A routeremen pl. nincs locale, de még az sem csinál ilyet.
Mintha valamiért automatikusan formázná a numerikus kimenetet, de fogalmam sincs, hogy miért.
Az egyetlen tippem az lett volna, hogy az LC_NUMERIC valami olyasmit tartalmaz, ami miatt formázva írja ki a számokat, de így végképp nincs ötletem. -
persnongrat
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Ilyenkor mindig megszólal bennem a paranoiás üzemeltető: hogy különbözteted meg a hiba miatt hiányzó fájlokat azoktól, amelyek azért hiányoznak, mert már feldolgoztad és a feldolgozás óta törölték?
(mondjuk valami hülye karakter kerül egy fájlnévbe, amivel nem számolsz) -
-
persnongrat
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ott valami nagyon el van kefélve, ha egy könyvtárba ennyi fájlt kell összezsúfolni.
Nem lehet őket valahogy csoportosítani? Ugyanis ez nem csak neked jelent gondot, hanem - amennyire én tudom - úgy általában a fájlrendszert is megterheli alaposan és minden, abban a könyvtárban matató programnak ronthatja a performanciáját. -
persnongrat
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mire beírtam, te is megtaláltad.

-
persnongrat
tag
válasz
persnongrat
üzenetére
ls -1 | sort >/tmp/file.1
sort katalogusod >/tmp/file.2for filename in $(comm -3 /tmp/file.1 /tmp/file.2)
do
...
done
rm /tmp/file.1 /tmp/file.2Szóval nem diff, hanem comm.
-
persnongrat
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Próbálom, de rég volt és nem találom a diff-nek azt a kapcsolóját, amivel csak az eltérő sorokat és csak a sorokat írja ki.
kb.
ls -1 | sort >/tmp/file1.txt
cat katalogusod.txt | sort >/tmp/file2.txt
for filename in $(diff --szukseges-kapcsolok /tmp/file1.txt /tmp/file2.txt)
do
...
done
rm /tmp/file1.txt /tmp/file2.txtValami ilyesmire gondoltam.
De semmi biztosíték rá, hogy valóban gyorsít. -
persnongrat
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha valóban rengeteg fájl, akkor esetleg egy sort a már feldolgozottak listáján, másik sort a könyvtár tartalmára, kettőt diff-fel összehasonlítani és csak a különbözetet feldolgozni.
De meggondolnám, érdemes-e.B verzió, amit én csináltam régen: nem gyűjtögettem sehol a neveket, egyszerűen elmozgattam más könyvtár(ak)ba a már feldolgozott fájlokat, így nem volt gond, hogy melyik új és melyik nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen alaplapot vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő