- Bluetooth-headsetekről általában
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Szerény teleppel érkezik a Galaxy A37/A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
válasz
zLegolas
üzenetére
Üdvözlet!
Nos, elkezdtem a #117-ben vázolt témát, (az mp3info valóban elő tudja csalogatni a bitrátát, köszönet érte!) de el is akadtam. A következő a helyzet:
...
for i in *.mp3;
do
bitrata=`mp3info -x $i | grep ''Audio'' | cut -c14-15`
echo ''A bitrata: $bitrata''
if (''$bitrata'' > ''64'');
then echo ''Kodolok!''
else echo ''Nem kodolok!''
fi
...
A gondom az, hogy nem tudtam rájönni, hogy az if részben az értékek összehasonlítása (és az ennek megfelelő elágazás) korrektül megtörténjen. Szerintem valami szintaktikai probléma lesz...
(A $bitrata-t kiiratva korektül megjelenik pl. a 64)
Hálás lennék, ha valaki megokosítana
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Fogmosás közben merült fel bennem a következő kérdés.
Feladat:
szeretném egy mp3 mappa alkönyvtárainak tartalmát konvertálni 64kbps-be (szöveges anyag, zene nuku, így ez is optimális az mp3 lejátszóhoz...)
Az lenne e jó, ha csak akkor kezdene dolgozni az átkódoló, ha az mp3 fájl rátája nagyobb, mint 64kbps, az ezzel megegyező vagy kisebb állományok maradnának változatlanul.
Namármost a kérdés az, hogy hogyan tudom ezt az infót az mp3 fájlból kinyerni úgy, hogy a kapott értéket változóként felhasználhassam a scriptben?
Lehet, hogy a lame vagy a bladeeenc vagy mpg321 vagy valami ki tudja írni, otthon majd keresgélek, csak gondoltam hátha tud valaki fejből ilyen opciót/kapcsolót, megoldást...
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- GAMER PC! i7-14700F / RX 9070 XT / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell Optiplex 3010 MT,G-870,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest