Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Windows alól írtam a shell scriptet puttyon keresztül belépve linux alá, hogyan tudom eltávolítani a rossz újsor kezdő karaktereket, sajnos a dos2unix parancs nem működik.
-
8nemesis8
veterán
Igen, ahhoz viszonyítva oldottam már meg nagyrészt. Már csak egy rendezést kell százalék alapján.
Van egy olyan fájlom, hogy idle_time login_time név
Ebből kellene egy százalékos érték alapján sorba rendeznem!
awkra gondoltam idle/login*100 és név hozzárendelve, azonban egy sorban ezt nem tudom megtenni. Hogyan lehetne? -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám megvalósítani, hogy a bejelentkezett felhasználók közül listázzam ki azokat akik a bejelentkezés óta eltelt idő 50%-ában idle állapotban vannak, százalék szerint csökkenő sorrendben!?
Úgy próbálkoztam, hogy a who parancsra adott válaszból awk printtel kiszedem az oszlopokat szétbontom kettőspontnál és így vissza tudok számolni másodperceket. Idle ugye lekérhető w vagy fingernél. Viszont szerintem finger használata hasznosabb lehet, ott nevekkel azonosítóval tudom a végén listázni esetleg.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Subaru topik
- Fujifilm X
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest