- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
válasz
Jester01 #1142 üzenetére
Szia!
Végülis addig-addig csináltam, amíg összejött for ciklusos megoldással.
Az első megoládsra amit írtál, még további időt rá kell fordítani, hogy megértsem. Gondolom ahhoz már nagy tudás kell.Ez az awk-os is működik, viszont, ha mappa elérési utat is akarok írni, akkor nem megy, ill. változónak sem tudom valamiért átadni az értéket.
Ez kiidegel és több ötletem nincs erre.Próbáltam így pl., hogy:
parancs=`awk '/Osszes tabla szama/ { sum = sum + $5 } END { print sum }' /home/user/adatok/*.txt`Gondolom itt a `,'," jelekkel kellene játszani, de nem jövök rá sehogy sem a helyes megoldásra.
Ez azért is kellene, mert kétféle kiterjesztésnél kellene ezt eljátszani, tehát végig kellene nézni *.txt-ket és *.txt-20121014 (tehát különböző dátum van odaírva a txt-k mögé) kiterjesztésű fájlokat.
Úgy gondoltam, hogy külön, külön változóba lementem, majd akkor ki lehet külön is íratni, ill. egyben is.Ebben még tudnál segíteni kérlek, hogyan is kellene?
Ill. írtad, hogy akkor jó, ha nics sok fájl. Ez mennyi fájlt takar?Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest