- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pistaneni
csendes tag
Nem csak a webkiszolgálót nem látom, a két vezetékes eszköz nem is tudja pingelni egymást. Vezeték nélküli eszköz és vezetékes között meg oda-vissza megy a ping. ssh-val ugyanez, vezetékes a vezetékesre nem csatlakozik, vezeték nélküli meg csatlakozik a vezetékeshez. A gyári firmware-rel ment minden minden irányban, úgyhogy az eszközök konfigurációja talán jó (nagyon nem is lehet elrontani, azonos kezdetű IP címek, azonos maszk és átjáró).
Azért fix IP cím, mert miért kellene külön megkérdezni egy szervert, amikor kézzel előre is be lehet írni ugyanazt? És nem kell várni az IP cím kiosztásra, egy szolgáltatással és hibalehetőséggel kevesebb, évi 0,1 W spórolás, stb. Kb. semmi előnyét nem látom a DHCP+IP cím foglalásnak a fixszel szemben (na jó, mondjuk ha alhálózati címet váltok, akkor nem kell átírni minden eszközben, de valószínűleg 10 éven belül marad ez az alhálózat).Nem lehetetlen, hogy a telepítésnél egyszer rossz helyre kattintottam, először láttam egyáltalán a felületet is. Az például biztos, hogy egyszer a gépnevek fülön a host bejegyzéseknél a hozzáadás gombra rákattintottam (csak hogy lássam, hogy mit is lehetne hozzáadni), majd a fenti, módosítások részénél visszavontam. Esetleg ekkor is történhetett baleset. Lehet, hogy kezdem elölről, csak sajnos a gyerek mellett nincs folyamatos 5 percem ezzel foglalkozni, ezért gondoltam, hogy beszédes a hibajelenség és van esetleg erre egy beállítás vagy szabály valahol, ami 1 perc alatt megvan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest