Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szabi®
üzenetére
Nekem a Snow leopard ikonjai tetszettek a legjobban.
Ízlés kérdése, nekem azok is tetszettek, a mostaniak is tetszenek.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy az ikonok nem önálló életet élnek, hanem egy nagy összkép részei, és az összképbe illeszkedniük kell. A Te kéeden is jól látszik, hogy a Dock akkor még egy tükröződő háromdimenziós felület volt (nem emlékszem pontosan, szóval tévedhetek, de talán akkor még nem is Dock-nak nevezték), de akkoriban minden háromdimenziósnak hatott a felületen, a radiobuttonok gömbfelületűnek néztek ki, a progressbar hengerszerű volt, stb. Természetesen egy ilyen környezetben 3D-s, kidolgozott ikonok kellettek.
Az iOS 7-tel belépő minimalista "flat" dizájnba - ami azóta is meghatározza az iOS összképét, és bár nagyon megosztó volt a megjelenésekor, a sikerét leginkább az mutatja, ahogy a konkurrencia is átvette a stílusirányzat alapjait - azok a régi aprólékosan kidolgozott 3D-s ikonok egyáltalán nem illenének, és itt szerintem nem arról van szó, hogy az apple-nek sajnálná a pénzt az aprólékosan kidolgozott lapos ikonokra, hanem, hogy az aprólékos kidolgozottság is stílusidegen lenne, ráadásul az egyszerűstés hátterében sejtésem szerint komoly UX-kutatások állnak. Az Apple egyébként szerintem vezető a valódi és komoly UX-kutatásokban, ne feledjük, hogy hozzzá köthetők a ma már annyira természetes dolgok mint a virtuális billentyűzet, a pinch-to-zoom, a görgetés ujjal fel-le húzogatással, stb, stb... ezek mind olyan paradigma-alkotók voltak, hogy ma totál egyértelmű már a használatuk, egy kisgyerek is intuitív módon alkalmazza őket.
Valahol a flat design ikon-minimalizmusa is nem csak dizájn, és főleg nem pénzspórlás, meggyőződésem, hogy paradox módon intuitívebbé, könnyebben kezelhetővé, a helyüket könnyebben megjegyezhetővé teszi.
Az általad felhozott, és a mai dizájnban hiányolt egyediség szerintem a UX ellenében hat (és ne feledjük, a UX messze nem egyenlő a dizájnnal, utóbbi csak egy kicsiny része az előbbinek).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Optiplex 3050 8GB/240SSD/WIN11
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- 7.Gen E-Sport Gamer - 16GB DDR4 - I5 7500 - GTX 1050Ti 4GB - 128GB SSD - 500GB HDD
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

TigerCat