- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Aktív témák
-
Out
addikt
Probalta mar valaki a PlaneShift-et leforditani? Nalam jam-nel szegmens hibat ir. Esetleg van olyan aki probalt mar 3d mmorpg-t winex-el? En a KnightOnline-t felraktam, de nem indult el.
mod: Egyedul a BloodLust II indult el, de a server nem mukodott
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
dermedt #2788 üzenetére
Igazabol annyi kulonbseg van kozottuk, hogy masfelekeppen lehet/kell oket konfiguralni. Barmelyik jo lehet neked, kiveve talan a Debian-t
Kezdoknek az UHU, Mandrake, SuSe, ezeket szoktak ajanlani, de mivel en csak a RedHat/Fedora-t ismerem, igy nem tudok ez ugyben elfogulatlanul tanacsot adni. Szerintem probalj ki minel tobbet, mert csak ugy fogod megtudni hogy melyik az amelyik a legkonnyebb szamodra.
-
Out
addikt
válasz
dermedt #2785 üzenetére
Rendben, megprobalok valaszolni a kerdeseidre, aztan majd dontsd el hogy jok-e a kerdesek avagy nem..
1; Hol, vagy honnan tudom letölteni a Linuxot?
Milyen linuxot? UHU, Mandrake, RedHat, Fedora, Debian,SuSe?? de ezek nem linuxok hanem linux disztribuciok, de gondolom ebbe is belefogsz kotni...
2; Hogyan álljak neki a telepítésnek?(beleértve a Windows eltávolítását is)
Miutan eldontotted hogy milyen disztribet akarsz felrakni, es letoltotted, kiirtad cd-kre/dvd-re, bebootolsz rola, es ennyi. A windozzal nem kell foglalkoznod, mert azt eltunteni a particioval egyutt, legalabbis ha automatikus particionalast valasztasz. Ezutan ha magyar nyelvu a menurendszer akkor mar te is fogsz tudni tajekozodni, nem bonyolult.
3; Mire kell figyelnem a telepítésnél , illetve az üzemeltetésnél?
Telepitesnel arra figyelj, hogyha tobb vincsi van a gepedben akkor nehogy rosszat jelolj ki particionalaskor. Uzemeltetesnel? Csak arra amire vindoznal is figyeltel.
Remelem elegedett vagy.... de hatha jon valaki aki jobbakat mond nalam -
Out
addikt
válasz
dermedt #2781 üzenetére
bocsi, ha bunkonak tartod amit most fogok mondani, de szerintem szanj ra 1 orat arra hogy a google-ba beirod, hogy linux es magyar oldalakon olvasol egy kicsit, mert ez az 1 es 3. kerdesre nem lehet megfeleloen valaszolni, a 2. meg ugyis eldol amikor kivalasztottad a neked megfelelo disztribuciot.
-
Out
addikt
parancsolj, egy mirror list Bővebben: link
A legujabb a 3.4.3 verzio, de bz2-ben is 26 mega
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
Ice-dancer #2571 üzenetére
Erre a kerdesre terjunk vissza akkor ha mar unod a jatekokat
-
Out
addikt
En kerdesemre semmi valasz?
-
Out
addikt
Volna egy kerdesem ami talan halozati beallitas vagy programbeallitas, vagy nemtom milyen beallitassal kapcsolatos
Adott egy adsl modem, egy switch, egy ftp server(pure-ftpd) es ket kliens(1 winxp + 1 linux). A problema akkor merul fel, ha ftp-zni szeretnek a klienses gepekkel, mert akkor a letoltesi sebesseg megegyezik az adsl modem letoltesi sebessegevel. Ha viszont a modem kivan huzva a switchbol, akkor az egesz folyamat felgyorsul 1Mb/sec-re... Az ftp-re mindket kliens gep a lanos ip-n keresztul kapcsolodik... nem ertem miert a modem sebesseg szamit? Vagy itt is az ervenyesul hogy amelyik a leglassabb eszkoz a halozatban annak a sebessegevel fog menni a forgalom?
[Szerkesztve] -
-
Out
addikt
-
Out
addikt
Nos, fogod a particio magicet es szetbontod a vincsit 3 reszre..... A linux telepitesnel kivalasztod hogy MBR, es amikor indul a GRUB ott lesz a linux es a windoz is mint valaszthato os... A sorrend asszem egyertelmu, win98 (x giga), linux ext2(3) (x giga), linux swap (x mega, memoriatol fugg)
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1971 üzenetére
Mint mondtam Suse-ben nem tudok segiteni, ha esetleg felraksz egy kulon vincsire Fedora-t akkor terjunk vissza erre
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1968 üzenetére
Itt vagyok am, es szivesen segitek a Fedoraban, de szerintem nem lesz ra szukseg, mert egyertelmu lesz minden.... egyedul azt nem tudom hogy neted lesz-e
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1947 üzenetére
Hat akkor eloszor szerintem a netet kellene megcsinalnod, ehhez talan tobb segitseget kapsz itt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1911 üzenetére
Nos akkor ha megtenned es beszurnad a /etc/fstab filet, azzal sokat segitenel magadon....
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1908 üzenetére
a mountos dologra tudok csak reagalni mert az talan ugy van mint Fedoraban, szal /etc/fstab-ot megnyitod mc-ben es beirod hogy /dev/hda1 /C ntfs auto 0 0, de persze ugy nezzen ki ez mint a tobbi sorod, es a hda2-t is ugyanigy tudod berakni... ha ez megvan akkor egy sima mount /C-vel bemountolod a hda1-et, stb, stb....
-
Out
addikt
A RedHat-rol mar hallottal? A Fedora a RedHat ingyenes utodja. Azert hasznalom a Fedora-t, mert mar 5 eve foglalkozok RedHattal kb, es ezt ismerem valamennyire
Az hogy mi gyorsabb azt a linuxnal is befolyasolja a szamgep konfiguracioja, na es az ablakkezelo. A Fedora Core 2 letoltheto innen, iso formatumban: Bővebben: link. Lemented xp-re, kiirod cd-re es bootsz az elso cd-rol igy indul a telepites
Ha nem akarod elrontani az XP-s vincsid, akkor inkabb egy kulon vincsin probalkozz vele...
-
Out
addikt
Hat en nemtudom, de mindeki a Suse meg UHU-t szokta ajanlani kezdoknek, de mivel en ezeket abszolut nem ismerem, en a Fedora-t ajanlom. Mar csak azert is , mert ha elakadsz en tudok segiteni, de a tobbiben nem
illetve ha van irc-d akkor az ircneten a #redhat.hu csatin is szivesen segit neked barki.
[Szerkesztve] -
-
Out
addikt
Valaki tud nekem ajanlani egy nagyon jo 1 floppy-s linuxot? vagy barmi mas is johet ami open-source
-
Out
addikt
Egyedul az installja nem magyar, de ha mar felvan telepitve akkor magyar nyelvu. Az hogy egy rendszer milyen nyelvu az egyedul azon mulik, hogy az ember milyen nyelvi csomagokat pakol fel a rendszerhez szerintem, es az uj KDE, Gnome-hoz szokott lenni magyar nyelvu csomag....
mod: Suse linuxal kapcsolatban olvasd el a Suse-s topikokat es megtudod
[Szerkesztve] -
Out
addikt
nah aki meg nem probalt ki egy linuxot sem, de szeretne, az most megteheti online. Bővebben: link
-
Out
addikt
Bővebben: link, esetleg ezt olvasd at, hatha talalsz olyat benne amit nem csinaltal meg... mert UHU-bol nulla tudassal rendelkezem
mod: azt megnem mondom neked most fejbol hogy mivel kell lapozosra allitani, de a legegyszerubb ha lemented fileba es nyugodtan atlehet bongeszni...
pl.: lsmod > blabla.txt
[Szerkesztve] -
-
Out
addikt
jaja, vagy insmod vagy modprobe rendszertol fugg hogy hol melyik muxik asszem
hogy erted hogy a configot is kulon? miutan felrakod az fglrx-et, lefuttatod az fglrxconfigot, betoltod a modult, majd az init 5-et visszatersz az X-hez (mert ugye az install elott atmesz init 3-ba) -
Out
addikt
Nah, akkor kerdes a backuprol.... Bevan allitva a serveren hogy 22 orakor backupolja a /home konyvtarban levo egyik juzer konyvtarat, amit meg is csinal pont 22 orakor... bevan meg az is allitva hogy 22:20-kor backupolja a /home-ban levo Samba megosztast is, de azt nem csinalja meg. Van valakinek otlete hogy miert nem??
-
Out
addikt
Hat az rpm az tuti jo ami fennvan, mert 1 honappal ezelott meg en is ATI kartyat hasznaltam, de tul sok kompromisszumot kell kotnie annak aki ATI-t hasznal, hogy inkabb lecsereltem Nvidia-ra
jah, igen ATI kartyaval nem fogsz tudni 100HZ-et kipreselni a monitorodbol, mert az fglrx nem tudja azt, ezzel en is szenvedtem eleget, ez volt az egyik ok amiert csereltem.... -
Out
addikt
hat nemtom UHU-ban hol vannak a log file-k, de nalam a /var/log-ban van egy XFree86.log es annak az elso soraban van benne a verzioszam... vagy esetleg konzolba beirod hogy XFree86 -version de ez nem 100%-ek hogy muxik
az fglrxconfignal, meg nem foglalkoztam a kerdessekkel mindig elfogadtam az alapertemezett valaszt, es jol ment ugy is az X
mod: kis helyesbitest vegeztem
mod2: jah igen, miutan az fglrxconfigot lefuttatod utana egy modprobe fglrx-et vagy insmod fglrx-et csinalj, hogy hasznalja is a modult
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
Incognito #1519 üzenetére
aha, szal igy sem lettunk okosabbak, illetve csak annyira hogy tudjuk felismeri az eszkozt
igazabol a probalgatason kivul nem sok megoldast tudok. En a helyedben probalgatnam a mount /dev/sda1(sda2, sda3) /mnt/ahovaakarod parancsot, illetve a dmesg parancs mit mond amikor bedugod az eszkozt, esetleg meg azt szurd mar be..
mod: ok , latom a dmesg-t mar beirtad egyszer
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Olyat nem fogsz talalni ami minden jatekot es progit futtat. De a Wine illetve a WineX-el eleg sok progit ill. jatekot tudsz futtatni.
A masik kerdesedre a telepito adja meg a valaszt igazabol nem kell foglalkoznod vele, ha van egy vincsid amire csak linuxot akarsz rakni akkor bizd a telepitore a particionalast. Ha megosztott vincsi ( win/linux), akkor viszont csinalj egy linux swap particiot ami annyi legyen mint a memoriad ketszerese a gepbe, illetve legyen egy linux particio amin a rendszered lesz. Roviden ennyi -
Out
addikt
-
Out
addikt
válasz
eddie303 #1454 üzenetére
Ismered ezt? Bővebben: link
Fedora-t a bunkoknak!
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Dell notebook topic
- EA Sports WRC '23
- Formula-1 humoros
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Filmvilág
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest