- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Ati driver felrakása közben a következő hibaüzenetet kaptam:
Warning: loading /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o will taint the kernel: non-GPL license - Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY
See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modules
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: init_module: Operation not permitted
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
modprobe: insmod /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o failed
modprobe: insmod fglrx failed
failed.
Nagyjából világos, hogy mi a baja, de hogy lehetne ezen segíteni? -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#57764352 #613 üzenetére
Nekem sem világos, hogy mi takar ez a ''localos, MY.REALM-os bornyúságokat''
Viszont az a gond, hogy a root jelszót tudtommal nem igazán lehet visszafejteni
(legalábbis valami eytrabrutál gép+nagyon-nagyon sok idő kéne hozzá). Ha egyáltalán visszalehet...
2. rossz hír: egyszer én is jártam így az UHU-val. Igaz akkor csak rootként nem tudtam bejutni. Igazából nem szenvedtem vele, mert épp akkor tartottam ott, hogy törlöm az UHU-t a fenébe, s ez megadta a végső döfést. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Genialis #604 üzenetére
Nem, nem ez volt a probléma. Közben sikerült megoldanom...erőszakolnom nem kellett, bár mégis a --help segített: ebből derült ki, hogy ő a ''gtk-config'' fájlt keresi. Erre rákeresve kiderült, hogy már minden gtk-s cuccot felraktam, kivéve azt, ami ezt a fájlt tartalmazza
-
Cathfaern
nagyúr
Nehogy már binárisból kelljen felraknom
Már egy órája szórakozok vele
-
Cathfaern
nagyúr
Problema: mplayer fordítás:
gtk-devel, glib-devel, gtk, glib fenn van. Ehhez képest azt írja, hogy nem találja a gtk-tA configure.log-ban sincs semmi használható
Egyáltalán semmi hibaüzenet nincs benne (erre vonatkozóan).
-
Cathfaern
nagyúr
Lenne egy problémám (már megint):
le szeretnék fordítani egy programot (lineakd) szépen el is jutok a make install-ig, ahol viszont kiírja, hogy neki ''ginstall'' nevű fájl kéne. Viszont ezt sehol sem találtam, neten sem nagyon. Ja, ráadásul ez előtt ez a program gond nélkül fordult, ugyanezen a rendszeren -
-
Cathfaern
nagyúr
OFF
Reggel kénytelen voltam pár óra alvás után felkelniA fejem az körülbelül olyan volt, mint rii modules könyvtára egy újraindítás után. Ezt látva próbáltam betölteni modulokat:
- ''insmod ébrenlét'': ezt a 3-ig próbálkozásra OK volt
- ''insmod gondolkodás'': na ez teljesen kész. Mostanra már valahogy betöltötte, de a ''modprobe gondolkodás''-ra még mindig errort ír ki
ON -
Cathfaern
nagyúr
Ha már nagyon idegesít a linux, akkor próbálkozz meg ezzel:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=22369 -
Cathfaern
nagyúr
Eléggé lehaltak a linuxos topicok
lehet, hogy ez összefüggésben van azzal, hogy rii eltűnt?
(legalábbis nem láttam az utóbbi 2 napban)
-
Cathfaern
nagyúr
Én levelezőprogram igényeim:
- tudjak e-mailt küldeni
- tudjak e-mailt fogadni
(címlistát, meg hasonló baromságokat meg nem használok)
Na most ezeknek a feltételeknek, lényegében az összes levelezőprogram megfelelÍgy nagyon jól evagyok a mozilla mail-el kettesben
-
Cathfaern
nagyúr
Igen, én is megnéztem, és tényleg nem az
Megnéztem a MozillaFirebird-ot:
Nem roszz, tényleg mintha gyorsabb lenne, mint a sima Mozilla. Viszont az a bajom vele, hogy nincs levelező moduljaLinux alatt a Mozilla-ét használom. Annyival meg nem jobb, hogy ennek a böngészőjét, a sima Mozillanak meg a levelezőjét használjam. AKkor már egyszerűbb, ha 100%-ban maradok a Mozillanál.
-
Cathfaern
nagyúr
A legjobb az Xnview. Win alá is van, szvsz ott is a legjobb
Itt a link: http://perso.wanadoo.fr/pierre.g/xnview/enhome.html
-
Cathfaern
nagyúr
Ugye nem zavar senkit, ha idézek magamtól?
Egyébként mi a különbség a sima Mozilla, és a Mozilla FireBird között (jó, az utóbbinak jobban hangzik a neve. Egyéb?)
-
Cathfaern
nagyúr
Közben én elvoltam MDK 9.2 beta-t telepíteni
Végülis minden jól ment. Kb 20 perc alatt fenn volt az egész, azt is beleszámolva míg kiválogattam, hogy mi kell meg mi nem (mondjuk megint érdekes függőségeket bírt kialakítani: le akartam szedni egy képnézegetőt, erre kiírta, hogy akkor megy a userdrake, mdkonline, drakconfig is
). A gond csak a telíptés vége fele kezdődött, amikor is kiírta, hogy nem találja a nyomtatóhoz szükséges rpm-eket. Én ezt egy vállvonással elintéztem volna, ő viszont nem. Annyira nem, hogy nem is lehetett továbblépni a telepítésben
Mindegy, mivel már csak a egy-lét beállítás volt hátra (azt meg mindegy, hogy első bootnál, vagy telepítés végén csinálom, lelőttem a telepítőt, és reset. Be is bootolt gond nélkül. Hang az simán ment, jólvan mondom, akkor jöhet a net. Beállítom, minden, csatlakozás, rossz jelszó. Na mondom anyád. Kiderült, hogy megint lefelejtettem a @axelero.hu-t a usernévről
(ezt mindig eljátszom
). Beállítom neki a jót, de azt se akarja: még mindig rossz jelszó. Ennyibe is maradtunk
Akkor menjünk tovább: a scanner-emet még mindig nem támogatja a linux (röhej, de a 20 millió HP scannerből 2-3-at nem. Na, nekem sikerült belevásárolnom
). OK, jöhet a következő, a nyomtató. Egész szépen elszórakozunk, egészen addig, amíg a végén elkezd tökörészni, majd 10 perc múlva kiírja, hogy a beállítás nem sikerült (hát ez van). Na most mivel elég érdekesen adta elő eddig is magát (pl. a drakconfig-ot alig tudtam elindítani, végül konsole-ból sikerült), én szépen elmosolyodtam, mondtam neki, hogy akkor lépjünk ki (hhmmm...a gdm nem volt hajlandó leállni, nekem kellett lelőnöm ctrl+alt+del-el). És jöttem át Windows-ba. Egyrészt hogy ezt szépen megírjam, másrészt, hogy menjek letölteni az UHU-t, mert úgyis rég próbáltam
Szóval eddig ennyiMielőtt bárki is elkezdené mondogatni, hogy milyen fos az MDK: jelzem ez még csak beta verzió (még csak nem is rc). Egyedül az a 3 feleslegesen kiírt CD zavar
Azt azért elárulhatná valaki, hogy minek az UHU-nak 2 CD-snek lennieSzvsz bőven elég volt az az egy CD is...
-
-
Cathfaern
nagyúr
Itt van az összes:
http://comic.escomposlinux.org
A kedvencem az ez: http://comic.escomposlinux.org/ecol-10-e.png -
Cathfaern
nagyúr
Miket találtam már megint:
http://comic.escomposlinux.org/ecol-87-e.png
http://comic.escomposlinux.org/ecol-80-e.png -
Cathfaern
nagyúr
Polesz:
Miért nem szóltál, hogy ez a Slackaware önjavító?Múltkor volt az a Mozilla probléma, hozzá sem nyúltam, ennek ellenre megy rendesen. AZtán volt az a gond, hogy a Gnome bejelentkezője nem akart elindulni, hozzá sem nyúltam, most mégis megy rendesen
Most azon gondolkozom, hogy bekapcsolva hagyom egy fél évig, és meglátjuk mi lesz belőle(szerintem megírja és feltelepíti a 3.0.0-as kernelt
)
-
Cathfaern
nagyúr
Ha egy programot fordítok, akkor mindig azzal kezdem, hogy végigolvasom a teljes readme-t. Csak az a baj. hogy ha olyan dolgot kell megkeresnem, amit nem tudom hogy hol van (úgy értem, hogy ha pl. az kéne megtudnom, hogy hogyan lehet iso fájlt bemountolni), akkor teljesen le vagyok állva
félkézzel, becsukott szemmel megkonfigolom
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha egyszer már elmondták, hogy mit hogyan, akkor utána már emlékezni fogok arra, hogy hol kellett beállítani, és _körülbelül_ arra is, hogy mit. Csak az a hülye linux nem érti meg, amikor pl. azt írom neki, hogy ''mount /hda2 /mnt/hda2 vfat, vagy valami ilyesmi''(persze, a mount-ot már megtanultam, csak nem jutott jobb példa az eszembe)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
steveetm #248 üzenetére
Erre a részre gondolok (nem a teljeset idézem, csak a lényeget):
Configuration
-------------
.
The driver should work out-of-the-box for most situations unless the following
apply:
-You want bass/treble control
.
.
.
If none of the above apply to you then you're done, enjoy!
else,
The card is configured using a set of user tools.
(ahova pontot raktam, ott egyéb szöveg van)
Szóval ezeket a user tools-okat is fell kell tenni. De ugye ugyanarról a driverről beszélünk?Én a EMU10K1 drivers (v0.20)-ról.
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
A rpm-ek nagy részét felraktam, de az utolsó 4-el sehogy sem boldogulok
Mindegyikre ezt írja ki:
''rpmdb: region error detected; run recovery.
error: db4 error(-30981) from dbenv->open: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery
error: cannot open Packages index using db3 - (-30981)
error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm''
Mc-vel beletudok nézni az rpm-ekbe, maguk a fájlok jók. -
Cathfaern
nagyúr
letöltöttem az xcfe-t...most itt van nekem egy csomó .rpm. Most ezeket egyesével kéne felrakni?
a man rpm-ben nem találok módot arra, hogy felrakja őket egyszerre
(mielőtt megint jön valaki és azt mondja, hogy lusta vagyok: ez nem lustaság, de ha egyesével rakom fel, akkor itt kell ülnöm előtte, és azt lesni, hogy mikor fejezi be, míg ha felrakná magától az összeset, akkor közben azt csinálhatnél, amit akarnék). -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Közben rájöttem, hogy miért nem működött először a wget: valamiért ezeket a fájlokat nem hajlandó máshova írni, csak a linux-os partícióra. De az a baj, hogy át sem tudom másolni őket máshova
Ellenben MP3-akat simán letöltöttem a FAT32-es part-omra.
-
Cathfaern
nagyúr
Lenne egy újabb kérdésem:
Hogy lehet linux alatt valami .bat file szerű dolgot csinálni? Odáig megvagyok, hogy egy szövegszerkesztőbe beleírom az adott parancsot, elmentem, majd ''chmod +x''-el futtatási jogot adok neki.
1. A bajom csak az, hogy ha két dolgot írok le, akkor csak akkor végzi el a 2.-at, ha az első már lefutott. És így még a
''su
mount xy''
se működik, hisz ha befejeződik a su, akkor már nem root vagyok és akkor már nem tudok moun-tolniDe hasonló a helyzet akkor is, ha 2 programot szeretnék elindítani.
2. Azt nem lehet valahogy megadni a ''su'' után a passwordot? Mert így mindig bekéri.
3. Hogy lehet megoldani, hogy a fájl ''klikkelésre'' is elinduljon. Mert jelenleg hiába adok neki futtatási jogot, ha kétszer ráklikkelek, akkor csak a szövegszerkesztő jön be. -
Cathfaern
nagyúr
Hé! Nem ér kitalálni a gondolataimat!
Ez is egy linuxos program?
Mesélnél erről az XFCE-ről egy kicsit?
Mennyire nehéz beállítani? Magyar billentyűt rendesen kezeli?
És végül az utolsó, de legfontosabb kérdés: miben okozhat problémát egy új ablakkezelő? (magyarul mit kell újból beállítani?) -
Cathfaern
nagyúr
Igazság szerint nem akarok hasonlítgani, csak megnéztem
De valószínűleg tényleg ''belemér'' még valamit a KDE és a GNOME renszermonitora, mert azóta akármivel nézem, minden töredékét (~250 MB RAM foglalást) mutat.
Lenne viszont egy kérdésem:
Az ablakkezelő csak a megjelenítésért felelős, vagy esetleg bővebb feladtaköre van. Ez azért nem világos számomra, mert pl. a KDE Vezérlőpultja eléggé kiterjedt: foglalkozik a hangtól elkezdve a nyomtatóig bezárólag mindennel. -
Cathfaern
nagyúr
Őszinte legyek, passz. Az biztos, hogy a swap nincs benne (azt külön mutatja).
Polesz:
Meg van ez a glass, csak az a baj, hogy így nem lesz teljesen átlátszó: a kijelzők mögötti rész fekete maradVagy ez amiatt van, mert ez eredetileg Gnome-os program, én meg KDE-t használok?
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
burgatshow #178 üzenetére
A kpaint az kb. azt tudja mint a win-es paint. Ha kicsit komolyabb kéne mégis, akkor meg ott a GIMP, ez kb. Photoshop szintű.
-
Cathfaern
nagyúr
Valaki lenne olyan kedves nekem elmagyarázni, hogy mi a jó fenéért használ ez a kedves, aranyos linuxocska 424MB Ram-ot?
. Jó, nem azt mondom, hogy nem fut semmi, de a Windows az életben nem használt még ennyit! Ja egyébként fut: KDE, Mozilla, Dcgui, Lineakd. Illetve még kismillió program, de ezeket a MDK volt olyan kedves, hogy magától betöltötte
Nem tudja valaki, hogy hol lehetne megnézni, hogy miket tölt be induláskor? (igen, tudom, etc/rc.d de úgy gondoltam, hogy ne kelljen fájlokat böngésznem)
-
Cathfaern
nagyúr
2. Miért is jobb az ATI driver? Én a X-be építettet használom és a 3D-s dolgok úgy futnak, mint Win alatt.
Leszámítva egy benchmark-ot. Egy magyar csapat csinálta. Ha linux alatt futtatom, akkor mind képi világában, mind sebességében jelentősen elmarad a win alól látottaktól. Innen lehet leszedni, ha valaki érdekel: http://kac.poliod.hu/~fresh/demos/parasite/index.html -
Cathfaern
nagyúr
Desktop van (ugyebár mindezt a sajátuser könyvtárban kell keresgélni?)
Egyébként KDE
Ez a xinitrc ismerős...mintha ide lett volan beírva régen valami, amitől elindult magátólCsak le lett szedve a MDK (erről te biztos nem tudsz
) és nem találom azt a fórumot, ahol leírták, hogy hova mit írjak
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
burgatshow #101 üzenetére
Mire van beállítva az egér? Állasd át (logitech) ''mouseman+''-ra, akkor menni fog (nekem is ilyen egerem van és ilyen beállításokkal OK a görgő).
-
Cathfaern
nagyúr
Újabb kérdés: hogy lehet kilőni egy szöveges módban futó programot (szöveges felület alól, tehát nem a konzol bezárásval)?
-
Cathfaern
nagyúr
próbálkozz a ''halt'' paranccsal.
-
Cathfaern
nagyúr
Most fordítom az mplayer-t...de sehogy sem akar GUI-val lefordulni
Mi lehet a baj? (illetve melyik fájlt másoljam ide?
)
-
Cathfaern
nagyúr
Ez még megválaszolatlan maradt, pedig fontos lenne:
- hova és mit írjak be, hogy egy adott program (lineakd) minden bootoláskor elinduljon. (egyszer már meg volt oldva, csak bizonyos okokból reinstall volt és most meg elfelejtettem) -
Cathfaern
nagyúr
Újabb kérdés: van valami DaemonTools szerűség linux alá?
-
Cathfaern
nagyúr
Nos egyrészt ilyen topic még nincs. Másrészt lenne egy-két kérdésem. És mivel nem látom értelmét külön MDK-s topicnak, illetve a kérdéseim, azok nem is MDK specifikusak, ezért gondoltam csinálok egyet külön (meg tesztelni kell a RI/OS R3-at is
)
A kérdéseim:
- hova és mit írjak be, hogy egy adott program (lineakd) minden bootoláskor elinduljon. (egyszer már meg volt oldva, csak bizonyos okokból reinstall volt és most meg elfelejtettem)
- Amikor kipróbáltam a Slackware-t, ott a KDE-ben úgy volt a tálca, hogy ha az ikonok fölé vittem a kurzort, akkor kinagyítódtak. Ezt hol lehet beállítani? (itt MDK alatt nem találom).
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Milyen légkondit a lakásba?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest