- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsaBully
tag
Sziasztok! Ismerősöm notebookján
Deepin 15.11 system update után login fail,wrong password..pedig nem változott..talán bill kiosztás?Magyar volt de nincs benne y vagy z, se ékezetes betű, nulla van benne de ö-vel is próbáltam.Ugyanez az update másik 3 gépen gond nélkül lefutott,reboot és müködik..
reset linux password-ra van valakinek ötlete? -
CsaBully
tag
válasz
Rimuru #26817 üzenetére
Aggályaid ellenére azóta is kíválóan megy a debian, természetesen van mit tanulnom, hisz még csak most ismerkedem mindkét rendszerrel,nem vagyok biztos benne hogy csak egy járható út van egy rendszer megismerése útján, de az is simán belefér, ha lesz akár néhány kernel panic
-
CsaBully
tag
Sziasztok!
Mostanában túl léptem már az ubi,mint,stb "belépő" szintű disztrokról kicsit a komplexebb irányba..Jelenleg Debian 9.4 KDE az amiből felépítettem egy rendszert,illetve kíváncsiságból kipróbáltam az Arch alapú Mannjaro-t szintén KDE Plasma alapon..a problémám szintén itt adódik, ugyanis jelenleg úgy áll, hogy egyszerűen nem tudok dönteni melyiket tartsam meg hosszabb távra..mindkettő gördülékenyen , stabilan működik..mindkettővelkíválóan működnek az általam használt programok(vlc,audacious,vivaldi,keepass, claw mail,firefox, libre office 6, ksysguard)..
egyedül a steam az amit eddig Debian-on nem sikerült működésre bírnom,Manjaro-n meg a youtube-dl gui az amit nem tudtam még megoldani..
szóval szeretném a véleményeteket kérni mind megoldások ügyében mind abban hogy hosszabb távon a debian vagy a rolling update-es manjaro lehet-e a nyerő? -
CsaBully
tag
válasz
ubyegon2 #19864 üzenetére
Nem hőbörögtem csak szerettem volna tanulni a problémából , jó lett volna ha valaki terminalban tudott volna segíteni mit és hogyan..ezért vagyok csalódott..amit csináltam az gyakorlati megoldás(paraszt módszer),de sajnos nem értem az okokat, a folyamatot,csak orvosoltam a problémát : recovery mode..sérült csomagok javítása,ezután alaplapi intel videokártyával elindult,csomagkezelőben keresés: nvidia, mind uninstall..keresés ati driver és install..reboot és működik is..
-
CsaBully
tag
Hello video kártya csere után (nvidia volt..amd radeon lett) a Mint 16 Petra grafikus felülete összeomlott..fent volt az nvidia driver..hogyan tudnám helyreállítani?Linux Mint x64 16 cinnamon..
-
CsaBully
tag
Üdv mindenkinek..
Vettem itt a PH-n egy compaq ipaq kisgépet(nem pocket,hanem régi "slim"):
733Mhz Intel CPU,384 SD-Ram,alaplapi vga(gondolom intel),hang,lan,40gb wd hdd..Rátelepítettem egy ubuntu 8.04-et..eddig minden ok vele,letöltőgépnek használom,vnc-vel,routeren keresztül táveléréssel az xp-s játék gépről.
Viszont képernyő felbontást nem tudom a linuxon 1024x768-ra állítani,max 800x600-ig engedi..így viszont van olyan ablak ami kilóg a képből,ezért a finomhangolás bizonyos részeit nem tudom megcsinálni,mert nem tudom "leokézni" a beállításokat.
Szeretném a segítségeteket kérni hogy oldhatnám ezt meg,akár a képfelbontás növelését,
vagy a beállításoknál(pl : rendszer/adminisztráció/bejelentkező ablak) legyen mondjuk egy csúszka,hogy scrollozni tudjam lefelé..
Remélem érthetően írtam,előre is köszönöm a válaszokat....még csak annyit hogy most ismerkedem a linux kezelésével szóval láma vagyok,irgalom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged