- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
zLegolas #327 üzenetére
grubban belül hol? nem nagyon turkálok én a boot rendszerben
mod: pen-driveot se mountolta be, nem kezelte le a FAT32 fájlrendszert, ezeregy hibát írt ki (/dev/sdb1 -ként még működött)
illetve hogy mountoljam be a racket, ami Fasttrack raid/sata vezérlőre van kötve a pata csatornára? erre csatlakozik a vinyó is. hdxx nem működött, sdxx sem.
[Szerkesztve] -
Necc
addikt
Üdv. Nemrég cseréltem le a Debian 3.1 (sarge) linuxom kernelét 2.6.8 i686-osra az előre fordítottat raktam fel, jól műxik meg minden, de az optikai meghajtókat nem hajlandó felismerni! A korábbi 2.4.xx i386-os kernel még fent maradt, indításkor válaszhatok. Hibaüzenet szerint nem létezik a ''speciális eszköz'' (/dev/hda -> /media/cdrom0 illetve /dev/hdc -> /media/cdrom1 eszközökként voltak ismertek) a merevlemez (linux szempontjából) ''scsi sata'' felületű, mint sda4 ezt hibátlanul kezeli, továbbá a windowsos partíciót is lekezeli.
-
Necc
addikt
Megtaláltam, msdos a neve, vagy vfat, vagy autofs, de így se tudtam bemountolni. egy raid/sata vezérlő pata részén van, mint master, van még itt egy sata-s vinyó is, azt szépen felismeri. mint sda, de a másik vinyót nem hajlandó (sdb,sdc,sdd,hdb,hdd jöhetett volna még szóba), a hda/hdc optikai egységek.
-
Necc
addikt
Hali.
Gyorsválasztszeretnék:
/etc/fstab -ban mi a fat32 fájlrendszer pontos típusa?
Debian-ra. -
Necc
addikt
üdv.
valami add2domain nevű scriptet kellene csinálnom, mint órai feladat, de nem tudom pontosan megírni. valaki segítene?
A lényeg annyi lenne, hogy az ''add2domain <username>'' parancsra felveszi a <username> felhasználót, létrehozza neki a /home/<username> könyvtárat 755 jogokkal, majd felveszi sambauser-ként is <username> felhasználónévvel és <username> jelszóval.
#!/bin/bash
adduser ...
smbpasswd -a ...
eddig jutottam.
Segítséget köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged