-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
Valami gebasz lehet az fglrx -el. Mint alatt az új fglrx nem ismerte fel csak az integrált kártyát, mondjuk ez jó de azért régen ment a diszkrét is és lehetett közöttük váltani (már nem emlékszem melyik fglrx verzióval, kb. egy évvel ezelőttivel.) Az egyel régebbi fglrx unsupported hardwerként jelölte meg a kártyákat. Ubuntu alatt ugyanez a helyzet.
Hogy mit össze szopok ezzel a nyomorult radeon támogatással, már lassan kezdem bánni, hogy nem nvidia kártyás notit vettem valamivel több pénzért.
-
J97
tag
válasz
Jester01 #17425 üzenetére
Ennyi volt! Több napi szenvedés után feladom ezt a módosított disztrót. Buherált a kernel is meg még sok minden más is, többek között ezért nem hajlandó működni az fglrx. Keresek valami más disztrot, vagy visszatérek a jó öreg ubuntura vagy kipróbálom az új mintet. Esetleg fedora. Ti melyiket javasolnátok?
Elsőnek megpróbáltam a Vladi által linkelt megoldást. Sajna nem jött be a switches módszer, pedig nem lett volna rossz! Majd generáltattam egy xorg.conf -ot, most már innen szedi a beállításokat az X. Átírtam a bus id -t. Úgy tűnt elsőre, hogy működik viszont az akku üzemidő nem nőtt jelentősen ergo valószínűsítem, hogy ha még nem is volt használatban a diszkrét kártya, ettől még ette az áramot.
-
J97
tag
válasz
Jester01 #17423 üzenetére
Erre gondoltam én is. Ehhez nem tud esetleg valaki valami tartalmat nyújtani open amd driverre szabva? Ha létrehozom a xorg.conf -ot onnantól automatikusan azokat a beállításokat fogja alapul venni az X?
Hardver: AMD A4-3300M APU + Ati Radeon 6470M diszkrét VGA. Jelenleg az utóbbi üzemel ez a gond! Elég lenne az APU -ban levő 6480G chip is.
-
J97
tag
válasz
Jester01 #17417 üzenetére
Igen. Sajna a diszkrét kártya elég rossz hatással van a melegedésre és az akkus üzemidőre. Nincs Xorg.conf állományom.
Ubuntu rendszer alatt simán felment az fglrx, ott lehetőségem volt kártyát választani, volt xorg-conf is. Viszont most váltottam erre a disztróra, itt nem működik az fglrx, a disztro készítői fel is hívták rá a figyelmet. Csak az open driver megoldás marad.
-
J97
tag
Nem tudja valaki, hogy open amd radeon (xserver-xorg-video-ati) driver esetén hol lehet belőni, hogy dual graphics rendszeren az APU -t használja és ne a diszkrét kártyát?
Majd elfelejtettem a disztro egy módosított linux mint cinnamon 32 bit. [AudioPhile Linux]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest