- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
Valami gebasz lehet az fglrx -el. Mint alatt az új fglrx nem ismerte fel csak az integrált kártyát, mondjuk ez jó de azért régen ment a diszkrét is és lehetett közöttük váltani (már nem emlékszem melyik fglrx verzióval, kb. egy évvel ezelőttivel.) Az egyel régebbi fglrx unsupported hardwerként jelölte meg a kártyákat. Ubuntu alatt ugyanez a helyzet.
Hogy mit össze szopok ezzel a nyomorult radeon támogatással, már lassan kezdem bánni, hogy nem nvidia kártyás notit vettem valamivel több pénzért.
-
J97
tag
válasz
Jester01 #17425 üzenetére
Ennyi volt! Több napi szenvedés után feladom ezt a módosított disztrót. Buherált a kernel is meg még sok minden más is, többek között ezért nem hajlandó működni az fglrx. Keresek valami más disztrot, vagy visszatérek a jó öreg ubuntura vagy kipróbálom az új mintet. Esetleg fedora. Ti melyiket javasolnátok?
Elsőnek megpróbáltam a Vladi által linkelt megoldást. Sajna nem jött be a switches módszer, pedig nem lett volna rossz! Majd generáltattam egy xorg.conf -ot, most már innen szedi a beállításokat az X. Átírtam a bus id -t. Úgy tűnt elsőre, hogy működik viszont az akku üzemidő nem nőtt jelentősen ergo valószínűsítem, hogy ha még nem is volt használatban a diszkrét kártya, ettől még ette az áramot.
-
J97
tag
válasz
Jester01 #17423 üzenetére
Erre gondoltam én is. Ehhez nem tud esetleg valaki valami tartalmat nyújtani open amd driverre szabva? Ha létrehozom a xorg.conf -ot onnantól automatikusan azokat a beállításokat fogja alapul venni az X?
Hardver: AMD A4-3300M APU + Ati Radeon 6470M diszkrét VGA. Jelenleg az utóbbi üzemel ez a gond! Elég lenne az APU -ban levő 6480G chip is.
-
J97
tag
válasz
Jester01 #17417 üzenetére
Igen. Sajna a diszkrét kártya elég rossz hatással van a melegedésre és az akkus üzemidőre. Nincs Xorg.conf állományom.
Ubuntu rendszer alatt simán felment az fglrx, ott lehetőségem volt kártyát választani, volt xorg-conf is. Viszont most váltottam erre a disztróra, itt nem működik az fglrx, a disztro készítői fel is hívták rá a figyelmet. Csak az open driver megoldás marad.
-
J97
tag
Nem tudja valaki, hogy open amd radeon (xserver-xorg-video-ati) driver esetén hol lehet belőni, hogy dual graphics rendszeren az APU -t használja és ne a diszkrét kártyát?
Majd elfelejtettem a disztro egy módosított linux mint cinnamon 32 bit. [AudioPhile Linux]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest