- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asuspc96
senior tag
Helló,
Nemrégiben beszélgettünk itt erről a témáról, ezzel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy virtuális gépből, mennyire tud átfertőzni a host os-re ?
-
asuspc96
senior tag
Oh tényleg, hogy én erre miért nem gondoltam, köszi
igazából én vagyok a hülye, hogy ilyen kérdést fel mertem tenni
-
asuspc96
senior tag
Fél-off topik:
Ha én felhasználok olyan Free/OSS projektet, a saját projektembe, amiből később nyereséget remélek, akkor ennek, hogy vannak a jogi következményei ?
feltettem a jogász-topikba is, de ott több napos a legutóbbi értelmes hsz.
-
asuspc96
senior tag
válasz
bambano #26627 üzenetére
Nem vagyok szakavatott a témában, meg ez inkább paraszti gondolkodás, de az nem lehet egy jó módszer rá, ha:
Return owner of process given PID - nem magát a felhasználó nevét kellene kikeresni, hanem magát az elindított folyamat szülőjét ?
Vagy itt nincs ilyen szülő-gyerek viszony a folyamatoknál ?Arra gondolok, hogyha végignézzük ezt a kit ki hívott meg láncolatot, és ebbe van olyan amit felhasználó indított az oké, míg ami gyanúsan nélküle indult az meg "kuka" ?
Bár ez eleve már távol esik a kezdeti kérdésemtől, meg nem is biztos, hogy valid eszmefuttatás
Vannak elismert vírusírtók linuxra is, vagy a legtöbbje "garázsprojekt" ?
Esetleg van ennek szakirodalma, vagy fórumja ? -
asuspc96
senior tag
válasz
bambano #26625 üzenetére
Tehát olyan mint "vírusirtó" egyrészt feleslegesnek mondható átlag felhasználás mellett, másrészt meg a paranoia bizonyos felsőbb fokait már megüti ?
Én nagyon win-en se találkoztam vele (kopp kopp), persze nem is nagyon járkálok olyan helyen, ahol potenciálisan sz@rba nyomnám a kezem....
-
asuspc96
senior tag
Helló
Olvastam ezt a cikket: Is Linux Immune to Viruses?, és felvetődött bennem a kérdés, hogy valaki találkozott már ilyen incidenssel ?
Gyanítom átlagos használat mellett ígyse-úgyse "kapok el" semmit se. -
asuspc96
senior tag
Helló!
Keresek egy programot amit először és utoljára linux-on láttam...valami olyasmi lehetett a neve, hogy "kseg szerkesztő szoftver" ([link])
Nem tudjátok véletlenül melyik lehet az amire gondolok ??Háhá pont ez volt a neve
(megvan)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged