- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
blackPanther OS v11.1-t próbálta már valaki?
-
alfa20
senior tag
igazából ki szeretném kapcsolni néha a grafikus felületet és csak konzolt használni, és jó lenne ha ezt egy klikkel tudnám megoldani.
ha jól sejtem ezzel ki tudom kapcsolni Alt+F2-ben:
"/etc/init.d/gdm stop"
de nekem ehhez kellene egy "parancs ikon" oda ahol ki tudok jelentkezni. -
alfa20
senior tag
sziasztok!
lenne pár (kezdő) kérdésem:
1.) ha egy linuxon van több kezelőfelület (xcfe4, gnome), el lehet tüntetni az egyiket?
elég az "apt-get remove felület" vagy kicsit bonyolultabb a történet.2.) szeretnék egy olyat, hogy:
mikor az "arch"-ot telepítettem startx-el indultatottam a grafikus felületet, most ubuntu alapú linuxal játszadozomés érdekelne, hogy be tudnám e állítani, hogy kilépésnél ne csak újraindítás, felhasználó váltás, stb. legyen hanem ott tudjak választani egy olyat, hogy grafikus felület leállítása. ez meg oldható?
3.) tudom a linux más mint a win, de én nem rég kezdtem csak ismerkedni vele, win-ben a start menü szerkesztése elég könnyen megy hiszen ott parancsikonok vannak amik mappában vannak így ott ez gyerekjáték.
Linuxban, hogyan tudom a "start" menüt szerkeszteni, csoportokat létrehozni, a progiknak?Köszönöm előre is a segítséget!
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik linux distrivel ismerkedjek még meg?
eddig ezeket próbálgattam:
- Linux Mint: igazából nem tudom, annyira nem fogott meg jó volt, de valamit hiányoltam belőle amit nem tudok igazából megfogalmazni.
- Ubuntu: ez tetszett sokszor vissza térek hozzá, könnyen boldogulok vele, tetszik a rengeteg progi, a shell-t is meg tudnám szokni...
- Kubuntu: tetszett a KDE, de minden kikapcsoláskor szét hullott és csak áramtalanítással tudtam kilépni belőle, gyanítom itt valami telepítési probléma volt, lehet majd még egyszer neki esek majd.
- Arch no ez nagyon begyere, csak a testreszabással voltak problémáim, nem nagyon boldogultam a kinézettel, bár az is igaz legtöbbet a terminálban logtam, ami élveztem, de ugyanakkor néha zavartis, hogy mindent ott intézek.most a Fedorát vettem célba, megnézem őt is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest