- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
Ismét megkérdezném ha lehet:
Van egy kis ASUS EEE Surf 2G netbookom és akarnák tenni rá vmilyen linuxot.
Melyiket ajánljátok ami elfér egy 2gb-os SSD-n úgy hogy még hely is maradjon bőven, és támogasson mobile usb stickeket, legyen grafikus felülete és persze tudjon magyarul.
Ill a géphez tartozó hardverekkel is boldoguljon.Tudom csodátvérok de lehet mégisvan
-
Mtbsrác
senior tag
Mobile kütyük alatt azt értem hogy bmilyen szolgáltató által kiadott sticket rárakom a gépre és működteti. Azaz tudok mobilnettel is netezni. Amit linkeltél majd csak rákell kattintani és telepíti magát vagy mi? Slaxot sosehasználtam.
Jester01
Valahogy nekem is az volt a sanda gyanúm.
Szerválok egy normál pen-t majd és kipóbálom vele. Addig esélytelen. -
Mtbsrác
senior tag
Van egy kis ASUS EEE Surf 2G netbookom és akarnák tenni rá vmilyen linuxot.
Melyiket ajánljátok ami elfér egy 2gb-os SSD-n úgy hogy még hely is maradjon bőven, és támogasson mobile usb kütyüket, legyen grafikus felülete és persze tudjon magyarul.------------------------------------------
Viszont akadt egy gondom.
Egy 1GB-os Mp3 lejátszó (külső része nemmegy csak adattárként funkcionál) ami ugye pen drive ként is működik. Erre tettem fel Ubival azonbelül a UNetbootin-el többféle disztrót. De mindnél ezzel a hibaüzenettel száll el a dolog. Puppylinux egyedül más hibával (vmi job controlt háklija volt arról nincs kép sajnos).Gondolom az mp3 a ludas. Vagy nemtom.
-
Mtbsrác
senior tag
Linux Mint Debian 201109-ben hogyan kell telepíteni a wine-t? Ez most a legujabb verziója annyira friss hogy még alig 2-3napos.
Problémám:
Ha file-ból akarom telepíteni akkor meg ezt írja ki:
Szoftverközpontot elindítja majd ez a rizsa fogad –
- A fájl nem található!
Olyan fájlt próbált meg telepíteni, amely nem (vagy már nem) létezik.Terminallal meg nemtudom hogy kell telepíteni. Legalább az 1.3-as vagy feletti kellene.
Amolyan szájbarágósan ha kérhetlek titeket. -
Mtbsrác
senior tag
Mostmár csak olyat kérdeznék hogy mivel lehet átnevezni a meghajtókat.
Pl ilyenről ilyenre:
2,0 TB merevlemez: 524 GB fájlrendszer --> Adattár.Thx
-
Mtbsrác
senior tag
Kitoltam magammal direkt leformáztam megint és ugyanaz a hiba.
Se írni se olvasni nemtudok rá.
Asszem már distrub testelése lesz az esti program. Lehet azzal már jólesz. -
Mtbsrác
senior tag
Valszeg megoldódott a probláma majd kikell próbálni más rendszerek alatt hogy ott is lehet-e olvasni ill írni rá. Másik forumon segítettek ki (Linuxmint foruma):
Idézet:
Annyi, hogy nincs jogosultságod írni a megadott particióra.
Meg kell változtatni a tulajdonost root-ról a te felhasználónevedre:sudo chown -R felhsználóneved /media/meghajtódneve
vagyis:
sudo chown -R [user] [file v. mappa]S láss csodát tudok rá írni és olvasni is. Gondolom erre ti sem gondoltatok főleg én aki assetudja hogy eszik-e vagy isszák
Még kiakarom próbálni más distrubok alatt is hogy megy-e az írás olvasás rá.Amúgy nagy respect nektek is de továbbra is várom az esetleges megoldásokat ha van még
-
Mtbsrác
senior tag
Na nekiestem egy modnak hogy csak EGY 500GB-os partíciom legyen nemtöbb.
Újrapartícionáltam az egészet majd csináltam a félterrás ext2-t és a többihez nemnyultam az csak van. Egyenlpre az eredmény ugyanaz.
De nekiesek wintelepítővel azt utána ha kell felteszek másik linuxot és kipróbálom azzal. Lehet az is xaraxik nekem. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
sto1911 #11726 üzenetére
Beírtam de semmi infót nem ad ki.
Ide írtam be őket:
topi@topi-P5K /media és topi@topi-P5K /media/cdd7b85d-824b-404c-b267-34632fb8313c
leentereztem és a nagy semmit csináltaugyan az a prompt vissajöt közvetlen alatta info nuku.
Hogy lehet a root tulajdona hogyha itt topi felhasználó név alatt formáztam meg?
Igen mert két ext partício van, (30 és 500giga) egyikre egy kis linuxot akarok majd rádobni. Az érdekes volt nekem is hogy ext3-4 de láthatod a partedben hogy mindegyik ext2. Gondolom bénázott a tulajdonság ablak de mind2 ext2
Viszont kipróbálom azt hogy vmelyik windows telepítővel újrapartícionálom az egészet ntfs-be majd visszajövök linuxba és ismét leformázom őket ahogy most vannak. Csak azt nem tudom hogy kell-e neki csatolási pontot adni.
- Megválaszolom magamat így élő rendszer alatt nemtudok neki adni már akár (\, boot etc) csatolót, max jelzőt tudok megadni neki. -
Mtbsrác
senior tag
Nos remélem mindenkinek tudok evvel a képpel válaszolni. (Lennt
Viszont sto1911 azt hova is kell írni és hogyan? Ahhoz még nemértek sajnos.Adatok tárolására kellene amúgy a nagyobbik linuxos rész oda rendszer nemmenne fel semmi csak adat. A mostani működő rendszeremen egy ext2 rendszer van amin most is éppen fut a linux de ott van egy EXTENDED rész a vinyó particiós tábláján is amit nemtudok hova tenni. Lehet hogy nekem is ott lesz a bibim? Lehet megpróbálom XP-vel vagy win7 telepítővel megformázni majd a vincsit majd utána nekiesni a linuxal. Vagy szimplán ez a GPARTED nemműködik rendesen, nemtom.
Ami érdekes hogy a középső résznél ahol a vincsi jogosultságok vannak:
Nem módosíthatom a jogosultságokat miven én nemvagyok a tulajdonos.
Kérdem én akkor ki -
Mtbsrác
senior tag
Van egy kis problemem mégpedighogy vettem egy 2TB-os vincsit (ekkorát kaptam) és felakarom szabdalni.
2 linuxos (30 és 500gb) partíciót akarok ext vagy más filerendszerrel és 3 (100-100gb-1,3tb)ntfs-t.Gpartedd-el ahogy kell felszabdaltam de itt jött a gond.
Linuxos partíciókra nemtudok írni az istenért se linux alatt. Ntfs-re megy szépen.
Formáztam én már mindenféle linuxos fájlrendszerré de mindig ez a gebasz fogad:Mire és hogyan formázzam a partíciókat úgy hogy ha elviszem máshova más linuxos géphez a vinyót, hogy az lássa is és tudjak rá írni ha szükséges.
-
Mtbsrác
senior tag
Lejárt a szerkesztési idő így új hsz-t írok.
Az mitől lehet hogy bmilyen disztrubot (Mint, Ubuntu, Xubuntu, Fedora amiket próbáltam) leszedek egyiken se hajlandó futni rendesen wine alatt a Steames, Counter-Strike Source! Legfőbb hibajelenség hogy mikor belépne a pályára ott gondol egyet és kilép az asztalra, Ubuntu alatt meg szimplán csontrafagyizik a cuccos. Hiába nézem a hibanaplót a rendszerben semmi érdemi infót nemad erről a dologról. Most kiakarom próbálni majd Suselinux alatt is hogy ott mit csinál. De azon ráakarok jönni hogy a legujabb verzióban hogy tudom a hagyományos asztalt visszaállítani. Az új csilivili gnome vagy mi marhára nemtetszik, sőt ott még az asztalhoz semférek hozzá
Vasam: p5k, c2d 6320 v 80
, hd2600xt 2gb ram, 22tft, 1tb hdd, 2odd
-
Mtbsrác
senior tag
Hogy lehet visszaállítani egy USB eszköz-t?
Értem itt mikor feltelepítettem a linux mint 10-et látta rendesen az időjárás állomást mint WH-1080..... vmi usb eszközként, majd egyszercsak egy restart után viszont ezt látja a rendszer helyette Dream Link USB Missile Launcher. És nemtudom visszaállítani a wh1080-as izét.
Így nem is működik egyáltalán az állomás a rendszer nemtudja olvasni így nincsenek is adatim meg semmise.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest