- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Finwe
őstag
válasz
ngabor2 #2176 üzenetére
Mert lehet menüben állítgatni és a file-t is közvetlenül szerkeszteni és file-ba írásnál nincs semmi + amit be lehetne állítani. Már úgy is megcsináltam, hogy a szövegfile-ba írtam mindent és úgy sem működött.
Azért írok menüt mert úgy sejtem, hogy valami más bellítás hiányzik neki másik menüből, szövegfile-ból.
A port forwardingnál nem létezik, hogy nem próbáltam volna már meg minden féle beállítást, mindenféle módon szerkesztve.
Finwe -
Finwe
őstag
válasz
ngabor2 #2155 üzenetére
A port forwarding menüben beállítottam egy általam megadott portot tcp/udp áteresztésre valahogy így:
bekapcsolva | külső ip bármi | (pl!) 54732 port külső port | belső ip (saját, fix) | 54732 belső port
próbálkoztam olyannal, hogy én adtam meg a külső ip-t és előre konfigurált beállítással is megcsináltam ugyanerre a portra mind a tcp mind az udp kapcsolatot.
Sőt fehér listára is raktam ezt a porot. ( NAT be van kapcsolva de asszem azt nem kéne kikapcsolni.)
Ezek után sem látszott kívülről ez a port. Természetesen mentettem a beállításokat és újra is indítottam utána hátha az a gondja.
Azért kírdeztem előbb úgy mert a coyote csak tűzfal linux.
Finwe -
Finwe
őstag
Hali!
Nem tudom esetleg tud-e valaki segíteni nekem coyote linux portforwarding beállításban?
Úgy láttam az összes coyote topik megbukott és igazából a leírásban sem találtam magyarázatot arra, hogy nekem miért nem megy.
Finwe -
Finwe
őstag
válasz
bambano #1899 üzenetére
memó nem hiszem, csaknem megy szarrá egy kingmax hc, a tápot meg nem tudom kipróbálni
ahol meg venti lenne ott víz van és nem, a víz nem ereszt, nincs oldala a háznak és mindig ellenőrzöm.
szerk: memót hétvégén memteszteltem igen alaposan
szerk2: épp telepítek új winyóra xp-t és hullázik a kép, sztem nem kéne külön driver, hogy ne hullámozzon.
Ez a hiba tápra utal?
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
ok, a linux ma már 4x fagyott le bootolásnál, ilyet még nem csinált és már nem látom a dvd meghalytómat.
gyanakodhatok az alaplapra????? -
Finwe
őstag
Hello!
Az ubuntu linux topicba már írtamagondomat de 1 órája égető problémává vált mivel befuccsolt a windóz winyóm és csak linuxozni tudok.
Tehát azt csinálja az aranyom, hogy kb 10 perc után ha ablakot mozdítanék akkor fehér lesz ott a képernyő vagy szép színes. Mindig újra kell indítanom.
Eredetileg ubuntum volt, azzal is csinálta ás telepítettem rá 1 kde felületet.
A videókártyán zalman hűtés van, és a driver a legfrissebb amit a kernel megenged.
Kiderítettem, hogy frissebb drivert kernel fordítással lehetne csak feltenni de még olyat nem csináltam és nem is nagyon van ma hangulatom hozzá.
Megköszönném a gyors segítséget! -
Finwe
őstag
válasz
Agostino #1310 üzenetére
Hát én már sokszor föladtam (halasztottam a harcot). Mostanra már 3 éve harcolok a linuxal de mindig csak 1 kicsit azért elég lassan haladok (tyű de szép lenne ez a mondat angolul). Viszont úgy érzem megtaláltam az én linuxomat a kubuntu ''személyéneb''.
Amit írtál problémát, 2 vinyó + op.rndsz választás -> nekem is ez volt a gondom de aztán bedobtam a linux vinyót egy mobilrack-be és ha azt akarom indítani akkor ráadom az áramot és kész (persze mindig boot prioritást kell állítanom).
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
válasz
ngabor2 #1305 üzenetére
Nekem tetszik csak pdf konvertáláskor nem ismer jónéhány karakter
most telepítek még csomagokat, hátha jobb lesz de az az igazi bajom, hogy még mindig utf-8 kódolású a konsol és az mc is, így nem tudok ékezeteket használni benne hiába állítom be a latex-en belül.
Ha esetleg tudod, hogyan lehet az egész linuxot (konsol, mc, stb) latin2-re állítani annak nagyon örülnék! (most nem jut eszembe mi a rendes neve a latin2-nek)
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Áááááá! Ez azért dúrva lenne!
Közben rájöttem, hogy egyszerűbb nem is lehetne:
$dvipdf alma.dvi > alma.pdf
Köszi a segítséget
szerk: jajj a magyarázat lemaradt!
tehát a $latex alma.tex csinál pár filet mint pl dvi, aux, log és ezek közül a dvi nézhető. Innen a fönti parancsal csinál pdf-et.
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Hali!
Nem így kell .tex-ből pdf-et csinálni, $latex file.tex ??
Mert sikerült kicsikarnom belőle valamit de 0k-s a pdf, megnyitni pedig nem tudom pedig van adobe reader progi ami ezt csinálja, sőt a ps előnézetét még látom is de azt sem nyitja meg semmi. -
Finwe
őstag
válasz
Jester01 #1267 üzenetére
Hello!
Megfogalmazom saját szavaimmal is a probléámát, az előzőt másoltam.
Leegyzerűsítettem a dolgot odáig, hogy a / jelet kéne elő és utóvizsgálni, hogy a /* erfe */ kifejezéseket kiszedje és a ''/* ergsdg */'' kifejezéseket benthagyja.
Én ezt találtam ki rá: s/\/(?!\''\/)\*.*\*\/(?<!=\/\'')//g de nyílván rossz mert törli a '''' között lévő /**/-t is. (A példából nem tudom kihámozni, hoghyan lenne jó)
# -ot nem értem, hogyan gondoltad
köszi a segítséget! -
Finwe
őstag
Hali!
Lenne itt 1 feladat amiben elakadtunk, maga a kérdés:
A feladat az lenne hogy kiszűrjünk a szövegből a /*...*/ közti részeket,vagyis a megjegyzéseket. Ezen jelek között bármilyen karakter szerepelhet. Ha simán biírjuk hogy:
/*.**/ akkor mivel a .-ba az összes karaktert beleérti simán tovább megy a */ részen. Ha felsorolnánk [] jelek között az összes karaktert kivéve a *-ot akkor az úgy működne. Ez viszont nem lehet végleges megoldás. A kérdés az lenne hogy a .* mindenből akármennyi helyett hogy lehetne kifejezni hogy minden kivéve a csillagot és ebből akármennyi?
Igazából perl-ben csinálnánk.
Ezt írtuk eddig:
#!/usr/bin/perl -w
$_=''sdvz uhgdi, hgcuds /*...xcvxcxc...*/ \''12345 /*Ezt nem kene kitorolni*/ 6789\'' bndfn'';
s/\/\*(.)*\*\///g;
printf $_.''\n'';
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest