Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ferkoboy

senior tag

válasz róland #11286 üzenetére

Nem értem miért fontos, szerintem nem mond sokat senkinek sem.
    A lényeg, hogy egy auto-boot-csomag-telepítő kellene.
    Privátban elküldöm természetesen,hogy miről is van szó.

Üdv: Ferkó

• ferkoboy

senior tag

Sziasztok!

Szükségem lenne segítségetekre.

Van egy célgépem. Linux alapú a masina.
    Gyártó oldaláról elérhető beregisztrálva a szoftverfrissítés rá.
    Gyakorlatilag egy file-t tudok letölteni, ami .tar.gz kiterjesztésű. (pontosan ez az a file: openmamba-embedded-dmd-mav4-xorg-en.i586.tar.gz)

A gyártónál láttam , hogy léteizk egy saját pen-drivejuk, amit tőlük tudnék rendelni a frissitéshez. Erre csak rá kellene másolnom ezt a .tar.gz file-t, és ujrainditanom vele a masinát (USB kivezetés van a készülék oldalán). Majd a frissités automatikusan települne, és ezt követően a készülék magától kikapcsol. (aztán pendrive kihúz, készülék ujraindít, és a friss szoftverrel ismét elindulna a gép).

De: a gyártó nem forgalmaz idehaza, és az utalás összege, plussz szállítás összege miatt más lehetőség kellene.

Arra gondoltam, hogy egy sima pendrive segítségével biztosan ki lehetne vitelezni a dolgot.
    Gyanítom valami auto csomagtelepítő van a gyári pendrive-on elhelyezve, mely automatikusan az indulásnál feltelepíti a .tar.gz file tartalmát.
    Tudnám ezt reprodukálni? Valaki segítene benne? (Ubuntu-t telepítettem már barátnőm gépére, tudom, hogy egyes csomagok ott is tar.gz formátumúak. Ott még el is boldogulnék a feltelepítésével, de ezen a készüléken látszik egy saját felhasználói felület, és plusszba van egy cél-távirányító, mint bemeneti eszköz (adatbeviteli).
    Ezért gondolom, hogy valami auto-boot-install programnak kell a gyári szoftverfrissítős pendrive-on lennie...

Bármilyen segítséget szívesen fogadok!

Köszönettel:
    Ferkó

Új hozzászólás Aktív témák