- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
Ubuntu 16.04-re milyen videóvágó programot tudnátok javasolni 4K videók vágására?
-
Thusor
őstag
válasz
bambano #23895 üzenetére
Van mentési módszerem. RAID0-ba csak az adatbázisok mennének. SSD-k nincsenek RAID-ban, azon van a rendszer és a VMware virtuális gépek. Akkor megcsinálom a RAID0-át. Sajnos MySQL az amit most jelenleg használok, lehetne mást is de az adatbázisokba nem tudok belenyúlni. Így kapom készen, hatalmas meló lenne átalakítani..inkább raid0.
-
Thusor
őstag
válasz
gt7100 #23893 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszaitokat. Akkor lemondok róla. Én elsősorban a nagyobb tárhely kialakítása és a sebesség miatt szerettem volna elsősorban RAID0-át. Biztonsági mentés külső NAS-ra szokott menni amiben RAID5 van. Bioinformatikával foglalkozom ami során nagyon nagy adatbázisokban kell keresnem lokálisan, ami akár 2-3TB adatot vagy többet is jelenthet. Erre esélytelen anyagi okok miatt SSD-ket befogni. Ezért gondoltam két HDD összefűzését, biztonsági mentésnek mg ott a NAS. De ha ennyire veszélyes a RAID0 akkor inkább hanyagolom.
-
Thusor
őstag
Van egy HP z600-as gépem. Ebben van 2 db 240 GB-os SSD és 2 db 2 TB-os HDD. A 2 db 2 TB-os HDD-ket szeretném RAID0-ba fűzni. Nincs hardveres RAID lehetőségem, az alaplapi lehetőségeket használnám ki. Mit tudnádok nekem javasolni? Ubuntu 15.10 fut most a gépen. A 2 HDD jelenleg teljesen frissen formázott, teljesen üres. Mivel tudnám kialakítani a RAID0-át?
-
Thusor
őstag
Feltettem a HP mikroszerveremre egy Ubuntu 12.04.2 LTS server verziót. Mivel lehet a legegyszerűbben és legbiztonságosabban megcsinálni a távoli asztal elérését, úgy hogy gördülékeny is legyen? A szerverre telepítettem az ubuntu-desktopot, mivel olyan programokat is szeretnék rajta futtatni amiket jóval egyszerűbb GUI-val kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest