- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dipeti
senior tag
válasz
Neil Watts #23020 üzenetére
- statikus ip beállítása (192.168.100.250), gateway (192.168.100.2), DNS saját magára mutat (127.0.0.1)
- ad domain services => domain beállítás és dns server telepítése egyszerre lemegy
- dhcp szerepkör install => kiválasztok egy scope-t is (192.168.100.10-192.168.100.20)Ezután kliensgép indít ugyanazon a lansegmenten. OpenSuse megkapja a 192.168.100.12-t. Pingelnek egymással. YASP=>WinDomain=> beírom a domain-t (office.lan) és semmi, még hibaüzenet sem. Egyszerűen kilép.
Win7 kliensen szintén kiosztja szépen az ipt. Sőt még a domaint is látja. Mégse csatlakozik.
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Nagyon laikus vagyok a témában és egyszerűen képtelen vagyok rájönni mi a hiba.
Virtualizált server-kliens kapcsolatot kell kiépíteni.
Adott egy winserver 2008 (dns, dhcp, ad) iroda.lan domainnel. Ennyi van rajta mókolva, semmi több.
A kliens egy openSUSE, ami ugye elvileg könnyedén tud wintartományba lépni. Semmit nem bántottam neki, egyszerűen csak feltelepítettem. Megnéztem ifconfigban, a dhcp kiosztja neki az IP-t. (mert ugye egy lansegment-en vannak) De mikor csatalkozni szeretnék a domainhez yaspon keresztül, semmi nem történik.
Valaki tudja mi lehet a gond?
(tehát lényegében két majdnem szűz rendszerről van és még így se megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Subaru topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest