- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dipeti
senior tag
válasz
Neil Watts #23020 üzenetére
- statikus ip beállítása (192.168.100.250), gateway (192.168.100.2), DNS saját magára mutat (127.0.0.1)
- ad domain services => domain beállítás és dns server telepítése egyszerre lemegy
- dhcp szerepkör install => kiválasztok egy scope-t is (192.168.100.10-192.168.100.20)Ezután kliensgép indít ugyanazon a lansegmenten. OpenSuse megkapja a 192.168.100.12-t. Pingelnek egymással. YASP=>WinDomain=> beírom a domain-t (office.lan) és semmi, még hibaüzenet sem. Egyszerűen kilép.
Win7 kliensen szintén kiosztja szépen az ipt. Sőt még a domaint is látja. Mégse csatlakozik.
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Nagyon laikus vagyok a témában és egyszerűen képtelen vagyok rájönni mi a hiba.
Virtualizált server-kliens kapcsolatot kell kiépíteni.
Adott egy winserver 2008 (dns, dhcp, ad) iroda.lan domainnel. Ennyi van rajta mókolva, semmi több.
A kliens egy openSUSE, ami ugye elvileg könnyedén tud wintartományba lépni. Semmit nem bántottam neki, egyszerűen csak feltelepítettem. Megnéztem ifconfigban, a dhcp kiosztja neki az IP-t. (mert ugye egy lansegment-en vannak) De mikor csatalkozni szeretnék a domainhez yaspon keresztül, semmi nem történik.
Valaki tudja mi lehet a gond?
(tehát lényegében két majdnem szűz rendszerről van és még így se megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest