Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Akciófigyelő: Egész hónapos Black Friday a mi.com-on
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Csőtörés lett a Red Magic 11 Pro gyötréstesztjéből
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
-
-
válasz
Carasc0
üzenetére
Minden oprendszerrel bele lehet írni a BIOS-ba, megfelelő programmal

De az a fura, hogy ha az F2 nem ment, mert nem tölti be a billentyűzetvezérlőt (meg mert a Win8 fast boot be volt kapcsolva), akkor az F12 miért igen?
Mindegy, szeretjük az efit, mert ugyanazt valósítja meg, mint egy BIOS, csak bonyolultabban. -
-
válasz
Carasc0
üzenetére
Mondjuk nem éppen a legegyszerűbb eljárást írja le.
Az efibootmgr -rel meg nem lehet beállítani, hogy a következő bootoláskor a biosba (efibe, na) menjen, vagy nem írja le, hogyan.Amit meg rendesen leír, az meg firmware-függő, én nekiállnék, de ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne.
A végén ott van, hogy egy bios resettől helyreállt, azzal mondjuk olyan nagyon rosszat te sem csinálhatsz (csak a gúgli nem hoz semmit a gépeden a bios resetre...).
Mondjuk bios reset témában nézz be a Fujistu laptopos topicba, szerintem ott többet tudnak segíteni."cat enter-uefi-fw > /sys/firmware/efi/vars/new_var"
Ezzen nem rontasz el semmit, csak egy rendszerváltozót írnál át, ami azt mondja meg, hogy a következő bootolás hova történjen.
Meg az lehet a problem, hogy az a file nem a te gépedhez való volt. -
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0
üzenetére
Na csináltam valamit de nem tudom hogy jó-e.
- Mivel a linket csak jobb egérgombos módszerrel tudtam letölteni, ezért letöltött nekem egy TXT fájlt.
- Rávettem egy Pen drive-ra.
- Go laptop, Fedora indít.
- Átmásoltam a fájlt a /home-ba
-Terminal indít, su root
- beírtam ezt: cat enter-uefi-fw > /sys/firmware/efi/vars/new_varNem írt ki semmit, de nem is javult meg, mert a BIOS-ba továbbra sem tudok belépni. Elrontottam valamit?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő