- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kispx
addikt
válasz
bambano #25775 üzenetére
Szerintem igen. Holnap megpróbálom a default route-ra küldeni a kérést.
Más megközelítésből összefoglalva:
"Internet of things":
- Ez szeretne adatot továbbítani a webszerverre
- Tudja a Hotspot SSID-jét
Ennyiből még nem tudunk adatot továbbítani a webszervnek.Számítógép:
- Wifi Hotspot (ezzel a módszerrel lett megcsinálva)
- Rajta fut egy webkiszolgáló
- nincs domain név beállítva; nem tudjuk, hogy milyen IP címe lesz
- kábelen éri a netet (dinamikus IP-t kap); (Feldolgozás után majd egy fix szerverre továbbítja az adatot)A kérdés: az "Internet of things" hogyan tud adatot továbbítani a a számítógépnek? Milyen módszerrel tudja az eszköz elérni a webszert a hotspoton keresztül?
(Ez a két szereplő van a hálózaton; routert vagy más eszközt nem lehet közbeiktatni) -
kispx
addikt
Sziasztok,
félig hálózatos, félig linuxos kérdés. Adott egy gép fut rajta egy webkiszolgáló. Az eth0 interfész dinamikusan kap egy IP címet, amivel a netet eléri. wlan-on pedig eszközök tudnak a géphez hozzácsatlakozni (hotspot).
Hogyan lehetne megoldani, hogy ezek az eszközök elérjék a gépen található webkiszolgálót?
- az eszközök firmwarebe a megoldást fixen belekell égetni
- ha a wlan-on keresztül látnánk egy fix IP-t, amin lenne a webkiszolgáló, akkor az jó lenne. De mivel hotspot módban van a wlan, ezért nem tudtam beállítani neki egy fix IP-t.Mi a lehető legegyszerűbb megoldás rá? Nem vagyok járatos a hálózatokban.
-
kispx
addikt
De. Viszont a KDE-nek és a Qt-nek külön csomagjai vannak, azaz, kde esetén a qt csomagokat _is_ felrakja.
Így amíg a KDE fent van addig a Qt-s csomagok is kellenek.Szerk.:
Milyen rendszered van? Valaki más akinek nincs fent a qbittorent, az megnézheti, hogy milyen csomagokat szeretne felrakni.Szerk2. Látom szerkesztetted, így nem szóltam.
-
kispx
addikt
válasz
KiberFox #20412 üzenetére
Más az alapértelmezett kereső benne.
Visszaállítás a Google-ra. -
kispx
addikt
Stable ágban. Bétában már nem is tudom, hogy mikor javítva volt.
-
-
kispx
addikt
válasz
CPT.Pirk #18447 üzenetére
Qt + QML ?
Az nem (csak) C++. JavaScript. Bár tudtommal ez nem "kattintatós GUI összerakás" lesz.Szerk.:
Látom közben írtál. QML-hez nincs nagyon jó leírás még. Max a dokumentáció- Az meg emberfüggő, hogy kinek ajánlom.De egy pythonos Qt-s könyvet ajánlok: [link]
Vagy én ebből is tanultam, de ez C++ alól használja a könyvtárt:
C++ GUI Programming with Qt 4, Second Edition by Jasmin Blanchette; Mark Summerfield -
kispx
addikt
válasz
kmarci25 #18243 üzenetére
1.
Igen, ha nem túl erőforrásigényes disztrót választasz, akkor gyorsabb is lesz. Grafikus kártya lehet, hogy nem out-of-box fog menni.2.
Ha pofás kinézetet szeretnél akkor, az az erőforrásigényre fog menni. Elsőre a Xubuntu-t szoktam javasolni. Kevés az erőforrásigénye, alaphangon nem csicsás, viszont szebbé lehet tenni.3.
Xubuntunak max 15 GB-os partíció bőven elég. E mellé szoktak egy swap partíciót csinálni, aminek a mérete a memória méretének kétszerese.4.
Igen.
A Thunderbird profil mappáját kimásolod. Majd a Linuxra a megfelelő mappájába bemásolod.
Utána előhozol egy terminált és beírod: thunderbird -p
A megjelenő ablakban kiválasztod az új profil készítését, majd a tovább gomb után kiválasztod a felmásolt mappát. -
kispx
addikt
A rendszerkövetelményeknél 512 MB memória a minimum, de 1 GB az ajánlott.
Szóval menni fog, de azért nem lesz olyan gyors. -
kispx
addikt
válasz
pakriksz #17667 üzenetére
Nem egészen. Total Commanderhez létezik a DiskInternals Reader plugin. De ez csak olvassa ext4-et.
-
kispx
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #17199 üzenetére
[link]
Alul a Google-t válaszd ki. Emlékezetem szerint ha így teszed alapértelmezett keresőmotorrá, akkor a keresési javaslatok is menni fognak. De több mint fél éve használtam a Mintet, szóval lehet, hogy rosszul emlékszek. -
kispx
addikt
válasz
Speeedfire #17138 üzenetére
PhotoRec
Nincs hozzá GUI. -
-
kispx
addikt
válasz
ViZion #15293 üzenetére
Halmozás alatt mit értesz? A konténerfájl a lényegében egy normális fájl (lehet másolni penre, külső vinyóra, kiírni CD-re). Lehet egyszerre több is belőle (akár mountolva is). Viszont ezt a fájl a TrueCrypt fogja megnyitni, és felmountolja a /media mappába (vagy X: Y: ... meghajtónak).
Házi használatra jó az AES.
-
-
kispx
addikt
Sziasztok,
a VMwares topicban nem kaptam rá választ, és lehet, hogy az oprendszerben kéne valamit állítani:Linux Mint 13 XFCE alatt (De Ubuntu alatt is), ha VMware Player-rel (vagy Workstationnel) virtualizálok egy rendszert akkor erőteljesen elkezd swappolni az oprendszer, pedig a memória 49%-a még szabad. Valaki tud rá megoldást, hogy a maradék 49% memóriát is használja a VMware? Mert így "megeszi" a merevlemezt és használhatatlan.
Memória 2 GB
Processzor Intel Dou T3000 (hardveres virtualizációt nem támogat) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged