Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VladimirR
üzenetére
Az a gond, hogy egy halom olyan dolgot javasoltam, ami bash specifikus is lehet. Nem olvastam el ilyen szinten a kottát, hogy pontosan lássam, melyik. Elvileg ha a bash-t sh-ként hívod, akkor sh kompatibilisen kellene futnia, azt nem tudom, hogy ilyenkor a nem sh dolgokkal mit csinál. Normális esetben hibát kellene adnia, de ha valamit elírtak a programozók, akkor lehet, jól végrehajtja és akkor lenyomozhatatlan inkompatibilitási problémát generáltunk.
Ezért tisztább munka bash-ként hivatkozni rá, akkor nem fordulhat elő, hogy portolják más rendszerre és nem derül ki, miért nem megy.
Ha aposztrófot használsz az awk script delimitereinek, akkor a benne levő stringet szövegként átadja az awk-nak, további feldolgozás nélkül. Emiatt a $device nem fejtődik ki hda-nak vagy sda-nak. Ezért kell idézőjelek közé tenni, ebben az esetben viszont a printnél a 13. argumentumot a bash behelyettesíti első script argumentumnak és egy 3-as literálnak. Vagyis a $13-ból {$1}3 lesz. Ezt nem akarjuk, ezért escape-lem a $ jelet, és akkor azt az awk már rendesen $13-nak kapja meg.
Az itt emlegetett dolog az shell tulajdonság, nem awk, ahogy te is írtad.
Én úgy szoktam pl . 10-zel osztani, hogy printf "%d.%d" $(( $valami / 10 )) $(( $valami % 10 ))
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Nem hiszed el, mi a Firefox új célja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Filmvilág
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest