Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penty

aktív tag

válasz Penty #26142 üzenetére

Nos elkészült az ffmpeg scriptem, de még igazításra szorul...
    Az a lényege ennek a dolognak, hogy a videó elejére rárakok egy címet a kép közepére, valamint a videó készítésének idejét a jobb alsó sarokba, mindkettőt kb. 8mp hosszan. A középre helyezett felirattal nincs is problémám, de a jobb alsó sarokba helyezett dátummal és idővel (amit a mediainfó programmal olvastatok ki) van egy kis gikszer. Nem jelenik meg az óra kettőspontja utáni perc érték. Tehát a 2017. szeptember 06. 14:25 helyett csak azt kapom, hogy 2017. szeptember 06. 14

A következőképp alkalmaztam a dolgot:

TEXT_6='A középen lévő cím'
    TEXT_6_DATE=$(mediainfo C0011.MP4 | grep -m 1 Encoded | cut -c48-63 | sed "s/-01-/\. január\ /;s/-02-/\. február\ /;s/-03-/\. március\ /;s/-04-/\. április\ /;s/-05-/\. május\ /;s/-06-/\. június\ /;s/-07-/\. július\ /;s/-08-/\. augusztus\ /;s/-09-/\. szeptember\ /;s/-10-/\. október\ /;s/-11-/\. november\ /;s/-12-/\. december\ /" | sed "s/ /. /3")

És a felirat megrajzoltatása:

-filter_complex \
    [0:v] drawtext=fontfile=/usr/share/fonts/truetype/dejavu/DejaVuSans.ttf:text='$TEXT_6':fontsize=50:fontcolor=white:alpha='if(lt(t,1),0,if(lt(t,3),(t-1)/2,if(lt(t,7),1,if(lt(t,9),(2-(t-7))/2,0))))':x=(w-text_w)/2:y=(h-text_h-line_h)/2, drawtext=fontfile=/usr/share/fonts/truetype/dejavu/DejaVuSans.ttf:text='$TEXT_6_DATE':fontsize=20:fontcolor=white:alpha='if(lt(t,1),0,if(lt(t,3),(t-1)/2,if(lt(t,7),1,if(lt(t,9),(2-(t-7))/2,0))))':x=1600:y=1000, setpts=PTS-STARTPTS [black-v];
    ...bla, bla, bla...

Ha a fenti mediainfo-val kezdődő sort beillesztem a terminálba, akkor azt kapom, amit szeretnék: 2017. szeptember 06. 14:25. Ha azonban a fenti módon használom, akkor a kettőspont utáni részt nem rakja a videóra, így csonka lesz az időpont: 2017. szeptember 06. 14

Feltételezem, hogy megint valami pitiáner dolog lesz az, amit nem veszek észre...

Új hozzászólás Aktív témák