Hirdetés
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Nem megy az AI az Apple-nek, hullanak a fejek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Méretes kamerasziget a Motorola Edge 70 Ultrán
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
The.Bali
üzenetére
Nagyszerű! Nehéz szülés volt, aggódtam kicsit, hogy a 2 módszert kevered majd, ezért írtam le lépésenként.

Boot Repair, ajajj, ezek okoznak galibákat! A sudo update-grub ezt nem távolította el ezek szerint, mert a Win boot- ba lett csatolva.
Ha normálisan indul minden és ez nem zavar, akkor ebbe nem mennék bele. Azt hiszem, hogy a grub valamelyik config fájlban lehetne törölni azt a bejegyzést, ha benne van. Erre inkább nem beszélnélek rá, mivel még nem csináltam én sem változtatásokat ebben a fájlban, amit saját káromon nem próbáltam, abban nem adok tanácsot.

Megnézheted a fájlt, de amíg nem javasolja egy hozzáértő, addig ne változtass rajta.
/boot/grub mappában a grub.cfg
Ha nem rootban nyitod meg, úgysem tudsz belepiszkálni!

update
most olvasom az utolsó soraidat, akkor megtaláltad, ha gondolod, töröld belőle root joggal kell megnyitni innen jobb gombos módszerrel, az így bejövő ablakban megnyitott fájlt már módosíthatod, de ne feledd menteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest