- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Poco F7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
MacCaine #13765 üzenetére
ezt én értem, hogy mire jó, mert én is pont erre akarom használni.
csak így, a jelen helyzetemben használhatatlan:beloggolok tty-ról rootként - nem színez
átjelentkezek su - - nem színez
átjelentkezek su - színez
source ~/.bashrc - színezaz esetek 99%-ban az első eset áll fönn, tehát alapból rootként jelentkezek be, ekkor viszont nem működik, és most bambano azt mondja, hogy ez a normális
Akkor mi van, ha az eredetit állítod vissza? A /etc/bash.bashrc-t pakolod be a /root-ba? Meg utána a színezős PS1 sort is természetesen.
változatlan
nem lehet, hogy valahogy bejelentkezéskor figyelmen kívül hagyja a .bashrc-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest