-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
válasz
inf3rno #1668 üzenetére
ilyen egyszerű dologra a pi zero (még a legelső) is nagyágyú.. viszont ott már van teljes értékű op rendszer. és szinte napelemmel is elmegy, ha meg kap még egy akkut akkor tovább is...amanóba... mikor lett ez ilyen drága??? még pár éve ha jól emlékszem 4font -ért vettem plusz 4 font volt a posta...
bocsi nem szóltam... -
doberman
senior tag
nincs sata... nem tudom kapható-e..
-
doberman
senior tag
válasz
kovbandi82 #1485 üzenetére
ez attól is függhet, hogy mire akarod használni.
egy a lényeg, hogy legyen rá támogatás és mennyit szánsz rá. ( van 7-8$ -os, de van 20 felett is.)
- pl: ha "amatőr rádiós" - kísérletezős vénával vagy megáldva akkor az olcsóbb realtek chipes kell neked - aliexpress-en a keresési kulcsszó az SDR szócska.
- ha kábel tv-t néznél akkor a feljebb is ajánlott MyGica
- de ha kallódik otthon, fiókban, vagy ismerősnél régebbi nevesincs ITE 9135 chip-es is nagyon jól teljesít.halkan jegyzem meg, hogy itt a fórumon is előforduló Azbest nagyúr írásait érdemes végigolvasni pl, pl, illetve a tvheadend és oscam fordítása beállítása itt
-
doberman
senior tag
válasz
szabi__memo #1458 üzenetére
hát én ehhez a részéhez hüle vagyok... van valami konfig file a fat partición általában és ott lehet varázslásokat elkövetni...
-
doberman
senior tag
válasz
szabi__memo #1455 üzenetére
működnie kéne... hogy telepítetted a tvheadend-et? mióta forrásból teszem fel azóza megszüntek a parajelenségek nálam.
Azbest mester megoldását szoktam követni.
Neked csak az eleje kell ami a tvheadend-re vonatkozik. (konkrétan magad fordítod az adott rendszerre - ilyen leírás mellett nehéz elrontani. Az oscam-os rész csak akkor kell ha van előfizetési kártyád és kártyaolvasód.)mondjuk először a hálózati leszakadást kellene tisztába tenni.
-
doberman
senior tag
Nézd csak... ha jól emlékszem az RCA csatinak kellett arrébb fúrni a lyukat.
-
doberman
senior tag
válasz
kovbandi82 #1337 üzenetére
-
doberman
senior tag
válasz
kovbandi82 #1335 üzenetére
én is banánpi m1 -et használok -igaz openmediavault-al - de hűtőborda az nincs rajta. 7/24-ben eddig gond nélkül. ha van borda az jó, ha nincs az sem baj... rendelj a kici kínaitól egy marék rizsért küld neked, oszt majd ráteszed..
-
doberman
senior tag
Igaz, igaz.
Pontosítok: Én a BananaPi M1-re gondoltam, az A20.. -
doberman
senior tag
szerintem raspberry vonalon indulj, sokkal-sokkal több a támogatás, kevesebb a szívás...
mint feljebb írták, összekötöd az eszközeidet etherneten, kártyára telepítesz egy openelecet (ha többre vágysz akkor raspbian-kodit) és készen is vagy....
(a helyedben máris több memkártyát vennék a kísérletezéshez)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest