- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Némi update, egyrészt ritkán van időm ezzel foglalkozni (szopni...), másrészt az angol nyelvű fórumok jobban pörögnek.
Szóval USB-SATA diszk, Odroid N2, illetve ígyjárás esete.
Jelenleg ami biztos, hogy a 4.9.x-es kernel alapú diszrókkal működik a külső (USB-s) diszkről való rendszerfuttatás, 5.4.x-en nem. Szintén érdekes, hogy pl. UFD-vel ("pendrive") gond nélkül megy, de az itthon lévő két különböző USB-SATA enclosure-om mindegyike kampó.
Redditen volt egy mókus, akinek 5.4.x-en aktív USB-s hub közbeiktatásával sikerült működésre bírnia a cuccot, de szerintem már így is egy rakat pénzt dobtam ki hülyeségekre (rendeltem új encolsure-t, új UFD-t, serial kábelt, persze a debug output kb. lófasznyi plusz infót nem adott a történethez...), a lezárás alatt meg csak azért nem fogok beautózni a munkahelyemre, hogy kunyizzak az IT-n egyet.
Egy szó mint száz, szerintem továbbra is szánalmas a történet, és ezerszer megbántam, hogy ilyen szedett-vedett hardverrel kezdtem a jól megszokott x86/x64 alapú gépek helyett, de egyrészt érdekelt mit lehet ebből kihozni, másrészt ebben a lakásban vagy egy olyan helyzet, hogy nincs hova letenni egy normális home szervert (ahol nem zavarna a zaja, ott se hely, se UTP kiépítve, ahol elférne, ott a család gyilkolna meg a zaj és a látvány miatt. Nők...)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest