Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
erhas01
tag
udv:
latom meg megy a topic. cserelni szeretnek.
kerdes: hogyan nevezik versenykerekparon azt a fektipust, ami az elso villa kerek feletti reszen van rogzitve, ott ahol a sarvedo is. nem a villa ketoldalan, mint a mounti-nal. kosz.
udv: erhas01
[Szerkesztve] -
Mennyi?
aktív tag
Egy kis infót, okosságokat, stb.-t kérnék a Shimano Deore szettről.
-
törölt tag
Hello!
Hol lehet elérhető áron bringát venni?? (30K)
Egyenlőre városba kell, esetleg néha a Margit-szigetre.
Használtat megéri??
Hol lehet ilyeneket találni?? -
Komplett bringát kell venni ennyiért.
-
Mosqu!to
addikt
ok. akkor veszek komplett bringát. akkor most mondjatok jó minőségű komplett bringát ebben az árban. értsétek már meg full láma vagyok ilyen bicikli téren, szerelni tudom, de hogy melyik a jó, arról fogalam sincs. ezért kérem a ti segítségeteket. gondolom a canga is olyan mint a pc, hogy van ami ugyan abban az árban van, és mégis jobb mint a másik. szóval?

-
-
gery03
senior tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Sztem inkább vegyél egybe, mert ha külön-külön veszed, nem lesz kevés a munkadíj, amennyiért összerakják, de azért végülis elhanyagolható.(kb2000-3000ft)
Sztem az új matrix vaz megfelel neked. valami 27000
felnik 3000/db
lánc 2000
fogassor 3800
hajtómű 10000
gumik 3000
agyak 10000
küllők 3000
fékek 5500 (előre, hátulra)
kormánycsap 2500
stucni+kormány 5000
fékkarok 3000 (de jó az 1200/pár bike+ is)
ülés+üléscső 4000
Ez eddig kb 82e
Sajnos így nem fér bele a teló, de ha találsz néhány cuccból olcsóbbat, akkor talán belefér egy, de sztem inkább vegyél merev villát, és majd később raksz bele egy fasza telót. -
Mosqu!to
addikt
Hy!
Sajna nicns most időm végigolvasni a kb 500 hozzászólást, mert vizsgaidőszak van, de gyorsan leírom amit szeretnék: mostani noname 8 éve vásárolt első mountain bikeom már enyhén szólva lestrapáltam. kormány csapágyak szétb@szódtak, első villa meg van picit hajolva, fogaskerekek elkoptak, szar váltó, szar felni, egyszóval egy tök alap fos bringa, amit már ''kinőttem''.
kb 70-90e ft-om van, ebből kéne valami jó bringát összedobni. elsősorban utcára, de szoktam kirándulni is, azaz durvább terepekre. nem kell csúcskategória, de legyen minőség. Szomszédom, aki aránylag sokat foglalkozik evvel Kelly's biciklit ajánlott, de gondolom úgy mint a PC-nél, itt sem az a legjobb az adott pénzből, mint amit egy cég így ''összerak''. Tehát a téma adott, kérnék mindenféle ajánlatot, hogy mit érdemes ebből venni.
A hozzászólás azért ment Meme-nek, mert örülnék, ha be tudná szerezni ezeket az alkatrészeket olcsóbban.
Előre THX!
Mod: Ja! És ha belefér az árba, akkor valami első telót is bele lehetne dobni! Persze ne olyat, amire ha ráteszem a kezem akkor teljesen összenyomódik, vagy ha 100 m-t esek, akkor sem megy össze egy csöppet se. Szal valami értelmeset. De még 1x mondom, nem kötelező...
[Szerkesztve] -
B.Kox
tag
A defektekkel én is mindíg szívok!
A multkor pl belementem egy ilyen gazmezőbe, és kerekenként vagy 30-40 tüskés kis termést sikerül összeszednem.
Vazze! Mire mindet kiszedegettem aszittem megőszülök!
És ráadásul mindíg olyankor sikerül defektet kapnom amikor legalább 1óra ''biciglitolásranyira'' vagyok othonról.
Persze ezekkel a vékony cc gumikkal+belsőkkel nem nehéz defektet kapni.
Egyébkén a tüskebennehagyós módszert én is szoktam alkalmazni.
-
Mennyi?
aktív tag
-
Mennyi?
aktív tag
Na csakhogy osztozzam a sorsodban: Ma reggel én is defekttel kezdtem!
Méghozzá egy szép nagy darab rajzszög mászott bele a gumiba, de hogy hol és hogyan, arról fogalmam sincs.
TV: Azért hittem azt, hogy te vagy vagy az öcséd mert egy hasonló bringás emberkét szólaltattak meg. De amikor este megnéztem mégegyszer a riportot, és megnéztem a tár.hu-n a bringádat is még1x, rájöttem, hogy csak nekem tűnt egyformának a két bringa.
Videók: Ha nem túl nagy, feltolhatod valahova. De én modemes vagyok.
/még egy darabig
/ -
Damage
senior tag
Nem, egyikőnk sem volt benne. Én egyáltalán nem versenyzek (csak hobbiszinten nyomom) és ezen most az öcsém sem volt. Legutóbb 2 nappal ezelőtt láttam a TV-ben. A TV2 hírműsorában egy bringás demonstrációról volt szó. Sokan a figyelmetlen autósok áldozatául esnek és ezért történt megmozdulás. Gondolod mekkora flash volt amikor nézem a TV-t és a riporter az öcsémet szólítja meg a több száz emberből
(a kék-fehér Rudy Project szemüveges gyerek volt, barna hajjal). Amikor vmi bringás versenyt közvetítenek a TV-ben, majdnem mindig kiszúrják az öcsémet. Legutóbb amikor a Népstadionnál síugró sáncot állítottak fel (vízzel teli medencével a végén), akkor is az öcsémet nyomták be. Az jó kis verseny volt. Nagy síugrósánc vízbe érkezéssel
Van 1-2 képem, kisvideom, amit mostanában ügyekedtek össze.....felnyomjam majd valahova? -
xcbiker
addikt
annak én is örülnék ha tekerhetnénk együtt.

Én nemrég jöttem meg az Ózdi Magyar Kupáról.
Fúúú! Szegény bringám... Esett az eső és olyan sár volt, hogy szintem mindenütt tolni kellett mert nem forogtak el a kerekek.
Ott már nem az volt a lényeg hogy kit előzök meg, hanem az hogy sikeresen befejezzem a 4 kört (3,9km/kör) De a lényeg, hogy nem adtam fel.
[Szerkesztve] -
-
Dirtyz
őstag
Holnap megyek egyet tekerni, 10:30-kor indulok a Batyiról. Ha valakinek van kedve....

-
Meme, legyszi kuldd el az emailemre, mennyibe lenne nekem egy RS Duke Race '04... koszi.

Egyebkent a Kelly's Scorpio a nyero szerintem. -
AND1
őstag
nálam most az a dilemma, hogy vegyek e még ramot gépbe, esetleg új vinyát vagy gitáromhoz egy gitárkombót

-
g@bo
nagyúr
skacok.
melyik a jobb merida kalahari 550 sx ( 59900.- ) kelly's scorpio ( 69900.-)
mindkettő aluvázas ( 7005 ) asszem, a scorpio duplafalu felni, erősebb váz.
tudtok esetleg olcsó helyet? -
Starsky72
addikt
válasz
Starsky72
üzenetére
Bővebben: link
ez a jó link
-
Starsky72
addikt
hoppá, de jó kis topic. Volt vagy másfélóra mire végigolvastam. na akkor ha összejön akármilyen bringatúra, rám lehet számítani. Ha már ennyi bringás van itt, akkor azért rákérdezek, hogy a Tour de Gyömrőre Bővebben: link nem jön véletlenül valaki? Mehetnénk 1ütt.

-
xcbiker
addikt
a MALI nagykerben tud valaki vásárolni?
-
Meme
aktív tag
szo-szo
Annyi a dolog, h vacon lakok, es van itt egy elsosorban szervizzel foglalkozo ember, akinek baratja vagyok. Nos nekem nagyker ar van, masnak meg kb 20%-os kulcs - szemben az atlag bolt 40-50%-val. Ha nagyobb tetelt(1 nagy, v. sok kicsi) kersz, akkor modosulhat lefele...
kerdezz konkret dologra, de mint leirtam, nagyobb tetelnel jarsz jol...
(mer en segitek, de ha 5eft-os alkatresszel kell rohangalnom, h sporolj 500ft-ot azt nemigazan csipem) -
micro
addikt
Én sem tudtam dönteni, ezért vettem mind a kettőt.

-
Meme
aktív tag
szevasztok
lightos lesz mi?
ismerem en ezt, minden biciglis ezt mondja
...en is
off:
ha valakinek segitseg kell alkatresz teren, kerdezzen ram, mert valszinu olcsobban tudok hozni -ha tudok-
on
amugy jo tekerest! -
Dirtyz
őstag
Vasárnap?
-
Ha meglesz a bicajom, akkor bármikor...
-
Mennyi?
aktív tag
UP! 16.-a?

-
Dirtyz
őstag
Vasárnap délelőt jó nektek, olyan 10-körül?
-
B.Kox
tag
Nekem okés a hétvége.
-
Mennyi?
aktív tag
Sziasztok!
Nos, úgy néz ki, hogy 16.-án szabad leszek... Menjünk akkor!!!
-
Dirtyz
őstag
Na, újból feldobom a témát, 7végén 1 kis tekerés?
-
Damage
senior tag
Nah, eljött a jó idő. Elővettem a bringát, hogy egy kicsit mozogjak. Mit tapasztaltam? Max 15km/h-s tempó átlag 8-10 km/h-s sebességgel (nincs órám, ez csak tipp). Enyhe emelkedőn már kemény haldoklás, imádkozás, hogy jöjjön már a lejtő. Ennyire elfásultam volna télen?
Az öregnénikék majdnem megelőztek a járókerettel. Amikor hazaértem és felcipeltem a bringát, már csillagokat láttam és szédültem. Lassan vissza kellene szoktatni magam a mozgásra, hogy egy kicsit kondiba legyek, már várom a következő 7végét. Remélem nem fog esni az eső, és ha formába lendülök, majd mehetünk egy PH!-s össznépi tekerésre. Persze mehetnénk előtte is, de akkor inkább szenvedni fogok tekerés helyett 
A lockout néha nekem is jól jönne előre-hátulra, mert emelkedőn felfele úgy éreztem, mintha nem haladnák előre csak egy helyben ugrálnék fel-le.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Emvy: Mi a helyzet a Magura telóval? Sikerül másikat szerezni vagy maradsz a réginél? Esetleg soha többet olyan teló? -
Teló: ha hajtasz vele aszfalton, hegynek felfele, stb., akkor olyat kell venni, ami lockoutolható. Ezek általában drágábbak. Mennyi pénzed van rá?
-
Az 5.0s SRAM fék sokkal jobb, mint a Deore, bár nekem LXem van, de szerintem is az SRAMok jobbak (az XTRnél nem).
A fékkarból akár vehetsz deorét is, főleg mivel SRAM fékkart kevés helyen kapsz. Szóval szerintem SRAM fék+Deore fékpofa (így is kb. 10 körül jössz ki). -
B.Kox
tag
Sztem nyugodtan befektethetsz egybe, nem túl szervízigényesek, már az olcsóbbak is elég jól bírják a gyűrődést.

A hatásfokon nem sokat ront, azt a keveset is csak akkor ha kiállva tekersz.
Sújban viszont eléggé hízlalja a bicót; a 20-30e (ez alatt nem érdemes venni)körüli ''alap'' telók ugy 2Kg körül vannak, és a legdrágább cc telók sem könnyebbek 1200g -nál.
Ugyhogy én nagyonis ajánlom egy teló vételét, sztem nem fogsz csalódni, rengeteget javít a menetkényelem/biztonságon.
-
HEBI
senior tag
Emberek lassan tervezem egy első teló beszerzését, de erősen gondolkodom. Most egy ''sima'' CroMo villám van, a masszív fajtából, ezzel is meg vagyok elégedve. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire kényesek ezek a mai telók?
Viszonylag komoly temópóban főleg aszfalt + rövidítések terepen bicajoszom és komolyan igénybe veszem a fékeket is, mennyit ront a hatásfokon egy teló,ha ront?
Ja és mennyivel növeli a bicaj súlyát? Most olyan 10.5 kg.
[Szerkesztve] -
keopsz
HÁZIGAZDA
beszéltem a magurával, vannak infók, kéne besz.
a gép, ahol most vagy, nem kezeli jól a ''-''-t - a hír, amibe belejavítottál kicsit megsínylette. eras talált sok hivatkozást óriás mágneses ellenállásra (pl. http://dept.phy.bme.hu/education/szeminarium.html), úgyh nem világos, kinek van igaza..
ja, telefont meg akár kérhettél is volna, van fölös.
-
HEBI
senior tag
Milyen fékkarod van most? Mert ha fém, kétujjas és nem lötyög, akkor nyugodtan tartsd meg és vegyél inkább egy pár sima Deore féket. A SRAM fékkarok ''műanyagból'' vannak, ezért hajlanak engem is lebeszéltek róla, mielőtt bevállaltam volna egy 5-ös szetet. Mellesleg fékezni szinte csakis elsőfékkel kell, ha jól csinálod azon van minden súly. Persze ez nem igaz a vízes fűre!

-
válasz
Kalandor
üzenetére
Persze, de ha normális első féked van, azzal nem buksz, hanem megállsz. Tényleg. Rá kell kicsit érezni, egy 5.0-s sram már elég jól adagolható. Több év kihagyás után anno az xtr fékeimmel egyből képes voltam úgy megállni, hogy a hátsó kerék a levegőben volt, de mégsem buktam.
-
A gagyi fékkar azért nem jó, mert elhajlik, magyarul hiába a frankó fék, elmegy az erő a karnál.
-
Mert én azt javallom, hogy fékkarostól-mindenestől vegyél, előre-hátra.
Mégpedig egy SRAM 5.0-t,
a hozzá való fékkarral.
A két fék 7000 forint körül van, elvileg a fékkar meg kell hogy álljon 3-4 körül.
És JÓK. NAGYON jók, ebben a kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- LG LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

inkább valami értelmes duplafalú kéne, mert a mostani hiperszuper 3e ft-s felnit általában minden túrán szétb@szom..

, csak még nem húztam ki, mert így csak másnapra enged le és ma már nem volt kedvem a ragsztással szórakozni.

Méghozzá egy szép nagy darab rajzszög mászott bele a gumiba, de hogy hol és hogyan, arról fogalmam sincs.
Defekt.......azóta sem volt kedvem megcsinálni